- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένα bar για να τρως burger όλο τον Αύγουστο
To Noel κάνει την αυγουστιάτικη Αθήνα λίγο πιο νόστιμη
Το Noel συνεργάζεται με το Brokies και φέρνει στην Κολοκοτρώνη τα τέλεια burgers
Αύγουστος στην Αθήνα: τα νεύρα σου. Ζέστη, ερημιά και η θάλασσα μακριά. Μάλλον, αυτή είναι η σωστή στιγμή για να σου αποκαλύψουμε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες αυγουστιάτικους και αθηναϊκούς Παραδείσους. Ένα μαγικό μέρος στην Κολοκοτρώνη όπου είναι πάντα Χριστούγεννα (όντως) και όπου μπορείς να κατασπαράζεις ανενόχλητος/η θεόρατα burgers. To Noel σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες όλο τον Αύγουστο (ναι, ακόμα και τον 15Αύγουστο) με έναν άσσο στο μανίκι: burgers. Πληθωρικά, αφράτα, απολύτως λαχταριστά burgers.
Για να καταλάβεις τη μεγάλη νοστιμιά αυτών των burgers, πρέπει να πάμε μερικά χιλιόμετρα ανατολικά, στην εξωτική Κάντζα. Εδώ που μερικά χρόνια πριν δημιουργήθηκε το Brokies, το… διχασμένο στέκι. Από τη μία είναι bar, από την άλλη εστιατόριο. Στην κουζίνα αυτού του εστιατορίου γεννήθηκαν τα θρυλικά αυτά burgers, που στα συστατικά τους συμπεριλαμβάνουν ένα μυστικό, ικανό να συγκεντρώσει τους λάτρεις των burgers ακόμα και από την άλλη άκρη της Αθήνας.
Λοιπόν, αυτή η κουζίνα μαζί με τα μυστικά και τα burgers της μετακομίζει για όλο τον Αύγουστο στο Noel. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει (μεταξύ άλλων) νόστιμες κροκέτες τυριού με μαρμελάδα σύκου (€5,5), τρομερά bao buns με crispy κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, sweet chili μαγιονέζα και λαχανικά (€7,50), κεφτεδάκια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάρυ και ρύζι ατμού (€8,50) και φυσικά τα προαναφερθέντα burgers. Να μην ξεχάσω να πω ότι υπάρχει και ένα πληθωρικό brunch (σερβίρεται καθημερινά 12.00-18.00) με pancakes που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Για το τέλος (ή απλά για τον καφέ) θα βρεις ένα ακαταμάχητο skillet cookie, δηλαδή ένα μαλακό, καυτό, τεράστιο μπισκότο που σερβίρεται μέσα σε πυρίμαχο σκεύος κατευθείαν από τον φούρνο με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας και αλμυρής καραμέλας. Μια μπουκιά από αυτό και η αυγουστιάτικη Αθήνα δεν είναι και τόσο άσχημη.
Κολοκοτρώνη 59Β, 21 1215 9534, Fb: @theholidaybar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.