- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![61232-134405.jpg 61232-134405.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/61232-134405.jpg)
![57071-114343.jpg 57071-114343.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/12/20/57071-114343.jpg)
Το Σάββατο το μεσημέρι 20 food bloggers σταματάνε για λίγο τη διαδρομή κουζίνα -υπολογιστής και συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού περιοδικού « Ρομάντσο» στην οδό Αναξαγόρα 3 που λειτουργεί πλέον ως πολυχώρος. Εκεί μαγειρεύουν για τα καλά και για καλό σκοπό.
Σας περιμένει ένας πλούσιος εορταστικός μπουφές, και με 5€ μπορείτε να γεμίσετε και να ξαναγεμίσετε τα πιάτα σας (εγώ πάντως θα τα δοκιμάσω όλα και ειδικά τις δημιουργίες της Gourmelita…)
Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής». Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Οι ανήσυχες γαστρονομικά bloggers που συμμετέχουν είναι οι: Αθηνά Πάνου- Sugar Buzz, Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου Μαραγκουδάκη- Sabor by Conna, Έλενα Σμπώκου- Elena's Cooking, Εμμανουέλα Κόκκαλη- Eating Around, Ελένη Βονισάκου- The Foodie Corner, Μαριλίτα Χατζηβασιλείου- Gourmelita, Άρτεμις Τσίπη- Wonderfoodland και Εύα Μονοχάρη- Funky cook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.