Θεματα

Ο Βασίλης Καλλίδης γράφει έναν οδηγό της Αθήνας στα Αγγλικά

Το “Athens Food Guide” είναι το όνειρο κάθε κοσμογυρισμένου foodie

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To “Athens Food Guide”, το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη έχει όλα τα νόστιμα μυστικά της Αθήνας

Κάθε φορά που ταξιδεύεις σε  μια ξένη πόλη, ονειρεύεσαι ότι θα ανακαλύψεις όλα τα ενδιαφέροντα μυστικά της. Τα μαγαζιά, τους δρόμους και τα bar της. Συνήθως, αυτό δεν συμβαίνει (τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα ήθελες). Εκτός αν έχεις για οδηγό έναν τύπο σαν τον… Βασίλη Καλλίδη. Σεφ και ταξιδευτής ο ίδιος, αφού ανακάλυψε τα πιο παράξενα και κρυφά σημεία της Αθήνας για καλό φαγητό στα βιβλία του Άθενς Σπέσιαλ 1 και 2, επανέρχεται με ένα νέο οδηγό για την αγαπημένη του πόλη, γραμμένο στα αγγλικά.

"The Athens Food Guide", εκδ. Πατάκη, τιμή: €25
Στο “Athens Food Guide” οι σελίδες γεμίζουν με όλες τις «σωστές» διευθύνσεις για φαγητό που θα πρέπει να ανακαλύψει όχι μόνο ένας ξένος επισκέπτης, αλλά και οποιοσδήποτε Αθηναίος αγαπάει πραγματικά το φαγητό. Αυτή τη φορά όμως ο Βασίλης Καλλίδης δεν μένει μόνο στο φαγητό. Αντίθετα, συγκεντρώνει κάθε πληροφορία που θα ήθελε ο καθένας να γνωρίζει για μια πόλη που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Βρίσκει γυμναστές, μασέρ και μακιγιέρ, ξετρυπώνει τα πιο σπάνια βινύλια και το μαγαζάκι που φτιάχνει αρχαιοελληνικά σανδάλια, δίνεται τα τηλέφωνα γιατρών, μεταφραστών και κούριερ, αλλά και μιας νοικοκυράς που τραπεζώνει κόσμο στο σπίτι της, στο πιο μυστικό εστιατόριο της πόλης. Με άλλα λόγια, ο διάσημος σεφ για μία ακόμα φορά στήνει έναν οδηγό με πολλές πληροφορίες, χιούμορ και ρεαλισμό, αποτυπώνοντας όλη την αύρα αυτής της τεράστιας, αντιφατικής πόλης.

Το “Athens Food Guide” είναι το τέλειο δώρο για τους ξένους φίλους σου, αλλά ταυτόχρονα και ένας χρήσιμος οδηγός για τους ίδιους τους αθηναίους. Ποιος foodie δεν θα ήθελε σπίτι του μια αστείρευτη πηγή νόστιμων μυστικών για την πόλη του;

*Το “Athens Food Guide” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Βασίλη Καλλίδη «Άθενς Σπεσιάλ-Λε τουρ», «Άθενς Σπεσιάλ 2» και «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές»