Θεματα

Διεθνής διάκριση για δύο ελληνικά βιβλία μαγειρικής

Οι Ελένη Ψυχούλη και Βαγγέλης Δρίσκας βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand Awards

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο βιβλία μαγειρικής των εκδόσεων Πατάκη διακρίθηκαν με μια πολύ σημαντική βράβευση.Πρόκειται για τα βιβλία της Ελένης Ψυχούλη «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» και του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή» που διακρίθηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2013.

Το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book», ενώ το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook».

image

Και οι δύο Έλληνες νικητές θα διαγωνιστούν με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα λάβει χώρα στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της Πρώτης Έκθεσης Βιβλίου Μαγειρικής του Πεκίνου (19-21 Μαϊου 2014).

image

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.