- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Διεθνής διάκριση για δύο ελληνικά βιβλία μαγειρικής
Οι Ελένη Ψυχούλη και Βαγγέλης Δρίσκας βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand Awards
Δύο βιβλία μαγειρικής των εκδόσεων Πατάκη διακρίθηκαν με μια πολύ σημαντική βράβευση.Πρόκειται για τα βιβλία της Ελένης Ψυχούλη «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» και του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή» που διακρίθηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2013.
Το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book», ενώ το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook».
Και οι δύο Έλληνες νικητές θα διαγωνιστούν με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα λάβει χώρα στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της Πρώτης Έκθεσης Βιβλίου Μαγειρικής του Πεκίνου (19-21 Μαϊου 2014).
Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.