Θεματα

Glühwein

Πού θα πιεις το ζεστό γλυκό κρασί της γιορτής

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56959-114108.jpg

Το glühwein πίνεται παραδοσιακά στις γερμανόφωνες χώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αρωματισμένο με μπαχαρικά και φρούτα, είναι ο ορισμός του γιορτινού ποτού και αυτές τις μέρες ρέει άφθονο στα αθηναϊκά μπαρ.

Πού θα το πιεις:

-Στο φιλόξενο Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου ανάμεσα σε γιορτινά φωτάκια και ωραίους ανθρώπους. (€6, Ηπίτου 4, Πλάκα)

-Στο αγαπημένο από παλιά Αλεξανδρινό με €5. Εδώ το φτιάχνουν με μερλό, μαύρη ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. (Μπενάκη 69, Εξάρχεια)

-Στο Pure Bliss συνοδεύοντάς το με ένα από τα πιάτα που θα βρεις στο μαγαζί –από κοτόσουπα με κινόα και μανιταρόσουπα, μέχρι μελομακάρονα και σπιτικά κέικ. (Ρόμβης 24)

-Στη πολύχρωμη Σβούρα δεν είναι glühwein αλλά οινόμελο, ιδιαιτέρως αρωματικό. Κοστίζει μόνο € 4 το μισόλιτρο κανατάκι. (Χαρ. Τρικούπη 170)

-Στην all day Αμπάριζα. Ναι, τα κοκτέιλ της είναι υπέροχα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκίμασες και το glühwein; Απλά τέλειο! (€7, Λέκκα 14, πλατεία Καρύτση)

*Στη φωτογραφία το glühwein του Blue Bird 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.