Θεματα

Glühwein

Πού θα πιεις το ζεστό γλυκό κρασί της γιορτής

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56959-114108.jpg

Το glühwein πίνεται παραδοσιακά στις γερμανόφωνες χώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αρωματισμένο με μπαχαρικά και φρούτα, είναι ο ορισμός του γιορτινού ποτού και αυτές τις μέρες ρέει άφθονο στα αθηναϊκά μπαρ.

Πού θα το πιεις:

-Στο φιλόξενο Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου ανάμεσα σε γιορτινά φωτάκια και ωραίους ανθρώπους. (€6, Ηπίτου 4, Πλάκα)

-Στο αγαπημένο από παλιά Αλεξανδρινό με €5. Εδώ το φτιάχνουν με μερλό, μαύρη ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. (Μπενάκη 69, Εξάρχεια)

-Στο Pure Bliss συνοδεύοντάς το με ένα από τα πιάτα που θα βρεις στο μαγαζί –από κοτόσουπα με κινόα και μανιταρόσουπα, μέχρι μελομακάρονα και σπιτικά κέικ. (Ρόμβης 24)

-Στη πολύχρωμη Σβούρα δεν είναι glühwein αλλά οινόμελο, ιδιαιτέρως αρωματικό. Κοστίζει μόνο € 4 το μισόλιτρο κανατάκι. (Χαρ. Τρικούπη 170)

-Στην all day Αμπάριζα. Ναι, τα κοκτέιλ της είναι υπέροχα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκίμασες και το glühwein; Απλά τέλειο! (€7, Λέκκα 14, πλατεία Καρύτση)

*Στη φωτογραφία το glühwein του Blue Bird 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.