Το glühwein πίνεται παραδοσιακά στις γερμανόφωνες χώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αρωματισμένο με μπαχαρικά και φρούτα, είναι ο ορισμός του γιορτινού ποτού και αυτές τις μέρες ρέει άφθονο στα αθηναϊκά μπαρ.
Πού θα το πιεις:
-Στο φιλόξενο Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου ανάμεσα σε γιορτινά φωτάκια και ωραίους ανθρώπους. (€6, Ηπίτου 4, Πλάκα)
-Στο αγαπημένο από παλιά Αλεξανδρινό με €5. Εδώ το φτιάχνουν με μερλό, μαύρη ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. (Μπενάκη 69, Εξάρχεια)
-Στο Pure Bliss συνοδεύοντάς το με ένα από τα πιάτα που θα βρεις στο μαγαζί –από κοτόσουπα με κινόα και μανιταρόσουπα, μέχρι μελομακάρονα και σπιτικά κέικ. (Ρόμβης 24)
-Στη πολύχρωμη Σβούρα δεν είναι glühwein αλλά οινόμελο, ιδιαιτέρως αρωματικό. Κοστίζει μόνο € 4 το μισόλιτρο κανατάκι. (Χαρ. Τρικούπη 170)
-Στην all day Αμπάριζα. Ναι, τα κοκτέιλ της είναι υπέροχα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκίμασες και το glühwein; Απλά τέλειο! (€7, Λέκκα 14, πλατεία Καρύτση)
*Στη φωτογραφία το glühwein του Blue Bird
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.