- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![56956-114100.jpg 56956-114100.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/12/19/56956-114100.jpg)
Κατά παράδοση, οι Αθηναίοι πηγαίνουν για το πρωτοχρονιάτικο πρωϊνό στα μεγάλα ξενοδοχεία, που στήνουν τέτοια μέρα εντυπωσιακούς μπουφέδες. Όμως ανοιχτά παραμένουν και κάποια γνωστά σου στέκια του κέντρου, που σε περιμένουν για το πρώτο πιο νόστιμο πρωϊνό της χρονιάς.
Nice ’n’ Easy
Βιολογικά εδέσματα και jazz ήχοι. 24 ώρες ανοιχτό, για να υποδεχτείτε μαζί το νέο χρόνο. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201
Playhouse
Από τις 5 έως τις 10 το πρωί, μόνο με €10 τέλειο πρωινό με όσο καφέ και πορτοκαλάδα θέλεις, αλλά και πολύ παιχνίδι. Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, 210 3821200
Τα Στάχυα
Ζεστές μπουγάτσες, μυρωδάτα κρουασάν, ανεπανάληπτες ζαμπονοτυρόπιτες. Ζήτα από τον Ηλία το εκπληκτικό κρουασάν σοκολάτα-μπανάνα. Σπ. Τρικούπη 12, Εξάρχεια, 210 3838539
Μελινικόν
Νέο, ήδη χαλάει κόσμο με τις απίστευτες τηγανίτες του. Ανοιχτό για το πρώτο πρωινό του χρόνου. Σκουφά 37, Κολωνάκι, 6983 396768
« Ήπειρος»
Ο πατσάς είναι all time classic για τα ξενύχτια της Πρωτοχρονιάς. Κεντρική Αγορά, 210 3240773
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.