- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πανετόνε, το «τσουρέκι» των Χριστουγέννων
Ωραίο δώρο για τα καλέσματα των γιορτών, μάθε πού και πόσο θα βρεις τα πιο νόστιμα
Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικοί χριστουγεννιάτικοι μπουφέδες καλοδεχτήκανε έναν ιταλικής καταγωγής καλεσμένο. Από ότι όμως φαίνεται η…βίζιτα έγινε αρμένικη και έτσι το αφράτο και μυρωδάτο, σαν γιγάντιο μανιτάρι, πανετόνε - ένα από τα γαστρονομικά σύμβολα της πόλης του Μιλάνου, συνοδεύει πια μόνιμα τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Βρήκαμε τα πιο νόστιμα στην Αθήνα.
Cafe Alfiere
Πανετόνε κατευθείαν από τη Via Montenapoleone και το φημισμένο"Cova Cafe" (ζαχαροπλαστείο-στέκι από το 1817 στο Μιλάνο), από το οποίο, όπως λέει ο μύθος, παράγγελνε ο Βέρντι το αγαπημένο πανετόνε της σοπράνο Giuseppina Stepponi. Σε διάφορες γεύσεις (limoncello, σοκολάτα gianduia) και ωραίες συσκευασίες, από 16€-32€.
Σέκερη 5 Κολωνάκι Τηλ. 210 3602497
LIDL
Τα κλασσικά ιταλικά πανετόνε Favorina, με σταφίδα και φρούτα ή με εξαιρετικής ποιότατας σοκολάτα από 4.59€. Σε όλα τα καταστήματα LIDL
Nora's deli
Πανετόνε και pandoro της Rustichella d'Abruzzo και της Corsini από την περιοχή της Τοσκάνης, και πανετόνε χωρίς γλουτένη της Piaceri Mediterranei. Από 13€- 24€.
Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι τηλ. 210 3389349, 210 3389348
Mah Jong
Το κατάστημα με τα πιο κομψά ανδρικά ρούχα της Αθήνας μαζί με τα φίνα κασμίρια διαθέτει και τα περίφημα πανετόνε και pandoro της pasticceria Cervo που άρχισε ψησίματα το 1926 στη Biella. Με καραμελωμένη ζάχαρη και αμύγδαλα και στην κλασική εκδοχή με σταφίδες, σε συσκευασίες των 700γρ. και 750 γρ. από 21€-23€.
Κανάρη 14, Κολωνάκι, 210 3622860
Ζαχαροπλαστείο- εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα
Εξαιρετικό εγχώριο πανετόνε. Ίσως λίγο πιο γλυκό από τον Ιταλό ξάδερφό του, με γλασαρισμένα φρούτα και άρωμα εσπεριδοειδών και αμυγδάλου. Από 12€.
Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 76 Χαϊδάρι, 2105810780
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.