Θεματα

Πανετόνε, το «τσουρέκι» των Χριστουγέννων

Ωραίο δώρο για τα καλέσματα των γιορτών, μάθε πού και πόσο θα βρεις τα πιο νόστιμα

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56857-113915.jpg

Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικοί χριστουγεννιάτικοι μπουφέδες καλοδεχτήκανε έναν ιταλικής καταγωγής καλεσμένο. Από ότι όμως φαίνεται η…βίζιτα έγινε αρμένικη και έτσι το αφράτο και μυρωδάτο, σαν γιγάντιο μανιτάρι, πανετόνε - ένα από τα γαστρονομικά σύμβολα της πόλης του Μιλάνου, συνοδεύει πια μόνιμα τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Βρήκαμε τα πιο νόστιμα στην Αθήνα.

n

Cafe Alfiere

Πανετόνε κατευθείαν από τη Via Montenapoleone και το φημισμένο"Cova Cafe" (ζαχαροπλαστείο-στέκι από το 1817 στο Μιλάνο), από το οποίο, όπως λέει ο μύθος, παράγγελνε ο Βέρντι το αγαπημένο πανετόνε της σοπράνο Giuseppina Stepponi. Σε διάφορες γεύσεις (limoncello, σοκολάτα gianduia) και ωραίες συσκευασίες, από 16€-32€.

Σέκερη 5 Κολωνάκι Τηλ. 210 3602497

LIDL

Τα κλασσικά ιταλικά πανετόνε Favorina, με σταφίδα και φρούτα ή με εξαιρετικής ποιότατας σοκολάτα από 4.59€. Σε όλα τα καταστήματα LIDL

Nora's deli

Πανετόνε και pandoro της Rustichella d'Abruzzo και της Corsini από την περιοχή της Τοσκάνης, και πανετόνε χωρίς γλουτένη της Piaceri Mediterranei. Από 13€- 24€.

Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι τηλ. 210 3389349, 210 3389348

Mah Jong

Το κατάστημα με τα πιο κομψά ανδρικά ρούχα της Αθήνας μαζί με τα φίνα κασμίρια διαθέτει και τα περίφημα πανετόνε και pandoro της pasticceria Cervo που άρχισε ψησίματα το 1926 στη Biella. Με καραμελωμένη ζάχαρη και αμύγδαλα και στην κλασική εκδοχή με σταφίδες, σε συσκευασίες των 700γρ. και 750 γρ. από 21€-23€.

Κανάρη 14, Κολωνάκι, 210 3622860

Ζαχαροπλαστείο- εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα

Εξαιρετικό εγχώριο πανετόνε. Ίσως λίγο πιο γλυκό από τον Ιταλό ξάδερφό του, με γλασαρισμένα φρούτα και άρωμα εσπεριδοειδών και αμυγδάλου. Από 12€.

Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 76 Χαϊδάρι, 2105810780

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.