- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Τι ζητάει ένας Λαγός χριστουγεννιάτικα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη;
Παρουσιάζει το βιβλίο του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”»
![61232-134405.jpg 61232-134405.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/61232-134405.jpg)
![56716-113684.jpg 56716-113684.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/12/17/56716-113684.jpg)
Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πασχαλινό λαγό αλλά για τον Ανδρέα Λαγό, τον ταλαντούχο σεφ που μας προσκαλεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον χώρο της Πειραιώς Gallery των Zoumboulakis Galleries, για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
Στο βιβλίο του, ο Λαγός έχει στόχο να μας υπενθυμίσει πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή.
Τον σεφ θα χαιρετήσουν οι Ηλίας Μαμαλάκης, Ελένη Ψυχούλη και Νίκη Μηταρέα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Στέλιο Καλαθά, ενώ η Αλεξάνδρα Κλάδη & the band θα προσδώσουν στον χώρο μια ιδιαίτερη ρετρό διάθεση με τα τραγούδια τους. Τους επισκέπτες θα περιμένουν τα εξαιρετικά Σαμιώτικα κρασιά της ΕΟΣ και οι αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης από το Παντοπωλείο Μεσογειακής διατροφής, το τυροκομείο Κωσταρέλου και τα βιολογικά Σαμιώτικα Tomaccini.
Για να μην πάμε όμως αδιάβαστοι ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για τον Ανδρέα. Μεγάλωσε στην Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια και έμαθε από μικρός να χρησιμοποιεί και να εκτιμά τις καταπληκτικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά. Και κυρίως βάλθηκε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες και στα αγνά υλικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.