Τι ζητάει ένας Λαγός χριστουγεννιάτικα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη;
Παρουσιάζει το βιβλίο του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”»
Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πασχαλινό λαγό αλλά για τον Ανδρέα Λαγό, τον ταλαντούχο σεφ που μας προσκαλεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον χώρο της Πειραιώς Gallery των Zoumboulakis Galleries, για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
Στο βιβλίο του, ο Λαγός έχει στόχο να μας υπενθυμίσει πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή.
Τον σεφ θα χαιρετήσουν οι Ηλίας Μαμαλάκης, Ελένη Ψυχούλη και Νίκη Μηταρέα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Στέλιο Καλαθά, ενώ η Αλεξάνδρα Κλάδη & the band θα προσδώσουν στον χώρο μια ιδιαίτερη ρετρό διάθεση με τα τραγούδια τους. Τους επισκέπτες θα περιμένουν τα εξαιρετικά Σαμιώτικα κρασιά της ΕΟΣ και οι αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης από το Παντοπωλείο Μεσογειακής διατροφής, το τυροκομείο Κωσταρέλου και τα βιολογικά Σαμιώτικα Tomaccini.
Για να μην πάμε όμως αδιάβαστοι ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για τον Ανδρέα. Μεγάλωσε στην Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια και έμαθε από μικρός να χρησιμοποιεί και να εκτιμά τις καταπληκτικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά. Και κυρίως βάλθηκε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες και στα αγνά υλικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.