- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![psaria_9079.jpg psaria_9079.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/07/24/psaria_9079.jpg)
8 καινούργια ή παλιά και δοκιμασμένα στέκια για ψάρι και θαλασσινά.
Μικρά ψαράκια στο τηγάνι, μεζεδάκια της χαράς και της μοιρασιάς, συνταγές της κατσαρόλας, δημιουργικά και μοδάτα ωμά, ψαρούκλες μεγέθους… μωρού στη σχάρα. Δεν είναι μόνο ότι όλα τούτα τα νόστιμα μας κάνουν να γουργουρίζουμε σαν γάτοι μπροστά στα δίχτυα του ψαρά, είναι που και τα περισσότερα ψαροταβερνάκια και εστιατόρια μας τα προσφέρουν μέσα σε καταπράσινες αυλές, βάζοντάς μας με τη μία σε mood καλοκαιρινών διακοπών. Καινούργια ή παλιά και δοκιμασμένα, αυτά τα 8 στέκια μυρίζουν ιώδιο.
Παπαλίνα
Μια εβδομάδα περίπου ανοιχτή, όμως με ιδιοκτήτες που ασχολούνται χρόνια με το είδος και έχουν μεγάλους δεσμούς με τη Μυτιλήνη. Ψαριά που φτάνει καθημερινά από το νησί, η περίφημη παπαλίνα (δηλαδή φρεσκότατη σαρδέλα που παστώνεται για λίγη ώρα στο χοντρό αλάτι), μαζί και καραβιδάκια βραστά, σούπα γαρίδας, θράψαλο, μύδια αχνιστά και σαγανάκι και πολλά άλλα! Καλές τιμές, μεσημέρι βράδυ. Πραμάντων 20, Κουκάκι, 2109246733
Sea Wolf
Ο λύκος της θάλασσας έχει ανοίξει κανά μήνα και είναι το νέο απόκτημα του καλού σεφ Ηλία Μπαλάσκα. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στις πρασιές, στα πιάτα δημιουργικά «ωμά», bio λαχανικά για ψαροφαγία σε καλές τιμές. Ανοίγει αργά το μεσημέρι και το πάει μέχρι αργά το βράδυ. Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, 2109229235
![20190615_165902_hdr.jpg 20190615_165902_hdr.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/20190615_165902_hdr.jpg)
Μπαρμπουνάκι
Το τελευταίο της αλυσίδας, στη Μητροπόλεως. Γιατί αν και σερβίρει μέσα στο καρα-κέντρο της πόλης, χάρη στα φουντωτά πλατάνια και τους τουρίστες που υπάρχουν παντού γύρω σου, σε κάνει να νομίζεις ότι κάθεσαι στην πλατεία ενός χωριού. Του τηγανιού, της σχάρας, ψάρια μικρά-μεγάλα και πλήθος από μεζεδάκια σε καλές τιμές, μεσημέρι βράδυ. Μητροπόλεως 4, Αθήνα, 2103247700
![Μπαρμπουνάκι Μπαρμπουνάκι](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/60164828_846493545700068_1765747633336352768_n.jpg)
Σκορπίνα
Πιο βόρεια, πιο δροσερά, μια σταλιά πιο «αμπιγιέ»… Εδώ ο Γιάννης Λιάκου προσφέρει ό,τι ονειρεύεσαι από τον κόσμο του βυθού, καταπληκτικό λιαστό χταπόδι από την Κάλυμνο, σπινιάλο, ζωντανά καβούρια από το ενυδρείο, άφθαστο carpaccio και tartare, ψάρια μεγάλα που θα διαλέξεις και θα ζητήσεις εσύ τον τρόπο που θέλεις να μαγειρευτούν. Υπέροχη λίστα κρασιών. Γρ. Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 2106722223
Αθερίνα
Αδελφό με το προηγούμενο, εδώ σε πιο χαλαρή, λευκή, νησιώτικη ατμόσφαιρα. Πολλά όστρακα, άπειροι μεζέδες, γαύροι-σαρδέλες φιλεταρισμένα, καλό τηγάνι και μεγάλα για τη σχάρα. Χαρ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, 2106200089
Υπερωκεάνειον
Ψαροφαγία και μαζί η παράδοση της Κιμώλου – απλά μεγαλείο! Μέσα με τις αφίσες από παλιά πλοία και την όψη παλιού μπακάλικου ή έξω στα τραπεζάκια του πεζοδρόμιου για φοβερούς μεζέδες – σαρδέλα με ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, ψητό καλαμάρι με πάστα πιπεριάς, σουπιά με ταχίνι, μύδια με σκορδαλιά, μπακαλιάρο - πεσκανδρίτσα στη σχάρα. Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, 2104180030
Jimmy & the fish
Ρετρό ναυτική διακόσμηση, αύρα Κυανής Ακτής και τα κότερα μπροστά να αργοσαλεύουν. Στα πιάτα τα άπαντα του βυθού σε εξαιρετική ποιότητα: σαλάτες, αλοιφές, ψάρια για σχάρα, καλαμαράκι μυκονιάτικο γεμιστό με φέτα, ριζότο με μάγουλα ροφού, μπαρμπούνια διχτυάρικα, χτένια, καβούρια και όλα τα καλά της θάλασσας. Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 2104124417
![Jimmy & the fish Jimmy & the fish](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/r5a0842.jpg)
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Αχ, αυτό το μπαλκόνι που νομίζεις ότι είσαι σε καράβι και ταξιδεύεις! Αιγιοπελαγίτικα φρεσκότατα ψάρια, και τηγάνι και σχάρα, χταποδάκια, όστρακα και θαλασσινές μακαρονάδες μεγάλης νοστιμιάς. Παύλου Μελά 13, Καρέας, 2107640240
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.