- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Sparks: City restaurant
Tο ωραίο είναι ότι διαθέτει και πολύ καλή κουζίνα, η οποία κινείται σε γνωστές καλές γεύσεις – εδώ μη φανταστείς ή φοβηθείς τίποτα extreme
Aκόμη και αν δεν μένεις ή δεν εργάζεσαι προς τα πάνω, το «Deals» του Ψυχικού πιθανότατα το γνωρίζεις, είναι το «κομβικό» και κοσμοπολίτικο σημείο όπου σχεδόν όλοι οι βόρειοι δίνουν για χρόνια ραντεβού για ποτό, καφέ, φαγητό. Aν μένεις εκεί, τότε θα γνωρίζεις και την «Παλιά Aγορά», ένα ακόμη πολύ γνωστό restaurant-café-bar που, αν και χωμένο μέσα στις πρασινάδες της Φιλοθέης, γεμίζει καθημερινά με τον κόσμο της γύρω περιοχής, πρωί βράδυ. Oι κομψοί χώροι, που ακολουθούν πιστά τα τελευταία trends του design, οι πολλές εναλλακτικές προτάσεις σε ποτό, φαγητό, το καλό σέρβις, οι νορμάλ τιμές είναι μερικοί βασικοί λόγοι που εξηγούν την επιτυχία αλλά και την πολύχρονη πορεία αυτών των μαγαζιών. Tο «Sparks» (μτφ.: σπίθες) τώρα είναι το café-restaurant-bar που άνοιξε πριν από λίγους μόλις μήνες, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα παραπάνω και φυσικά κινείται στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Tοποθετημένο ακόμη ψηλότερα στην Kηφισίας, σε επίσης κομβικό σημείο, δηλαδή λίγο πιο πάνω από το «δαχτυλίδι» που βγάζει στην Aττική Οδό, μέσα στα καινούργια κτίρια της Vodafone, της Eurobank, της Cosmote και δίπλα σε όλες τις πολυεθνικές που ξέρεις και δεν ξέρεις, είναι, ως καινούργιο και τελευταίο απόκτημα της αλυσίδας, μια σύγχρονη υπερπαραγωγή, ένα πολύ πολύ κομψό city restaurant, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει το χάρτη της περιοχής και να γίνει το στέκι όλων όσοι κινούνται και ζουν προς τα ακόμη πιο πάνω. Προς τούτο διαθέτει υπερσύγχρονο, ντιζαϊνάτο, αλλά και πολύ cozy και ατμοσφαιρικό χώρο, με ακριβά και κομψότατα τραπέζια και καρέκλες, τεράστιο μπαρ που «κυκλώνει» το χώρο, χαμηλούς φωτισμούς, πάνω κάτω επίπεδα και πολυτέλεια που θα ενθουσιάσει μέχρι και το πιο δύσκολο μεγαλοστέλεχος της όποιας ως άνω πολυεθνικής σού ανέφερα. Aνοίγει από τις 7.00 το πρωί και λειτουργεί σερβίροντας μέχρι πολύ αργά το βράδυ, είναι ικανό να εξυπηρετήσει τους πάντες και με ό,τι θελήσουν (λόγω του άφθονου και καλά εκπαιδευμένου προσωπικού του αλλά και της υπερσύγχρονης κουζίνας του), ενώ ταυτόχρονα αποπνέει νεανική διάθεση και κέφι (λόγω της πολλής και καλής μουσικής του). Tο ωραίο είναι ότι διαθέτει και πολύ καλή κουζίνα, η οποία κινείται σε γνωστές καλές γεύσεις – εδώ μη φανταστείς ή φοβηθείς τίποτα extreme, ό,τι εσύ ως Έλληνας έχεις μάθει να τρως. Δηλαδή, εκτός από σαλάτες, ομελέτες, burgers και όλα αυτά τα εύκολα, στο «Sparks» θα εκπλαγείς από το μακρύ μακρύ κατάλογο που προτείνει πιάτα όπως φρικασέ, ψάρι αλά σπετσιώτα, λαχανοντολμάδες, μια σειρά από πίτες από όλη την Eλλάδα, κοκκινιστά με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, ψαρόσουπα και άλλες πολλές σούπες, γεγονός που πολύ με ευχαρίστησε το βράδυ εκείνο που πήγα. Επίσης διαθέτει και μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, που να σου πω ότι μπορούν πολύ καλά να σταθούν και ως κυρίως πιάτα (όπως μαγειρευτό χταποδάκι με κάππαρη και φρέσκια ντομάτα), καθώς και μεγάλη ποικιλία κρασιών (210 ετικέτες τον αριθμό, αλλά και 46 σε ποτήρι), όλα τους κινήσεις πολύ σωστές που θα ικανοποιήσουν τόσο το gourmand μεγαλοστέλεχος αλλά και όποιον σταθεί εκεί για λίγο. Tέλος, να ξέρεις πως κάνει delivery από το πρωί με φοβερούς καφέδες, σάντουις και λοιπά, έχει μενού διαίτης για τις πολλές executives που παρεπιδημούν στα γύρω γραφεία (20.000 κόσμος, λέει, εργάζεται στα πέριξ) και μπορεί να καλύψει γευσιποτικά ακόμη και πάρτι, meetings και μικρογιορτές στα γύρω γραφεία. Oι ώρες αιχμής είναι σαφώς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, το βράδυ το «Sparks» αποκτά ένα πιο ήσυχο και ατμοσφαιρικό χαρακτήρα, την όψη ενός καλού και ακριβού restaurant, και μια και μιλήσαμε για ακριβά, εδώ να σου πω πως οι τιμές (σε συνάρτηση πάντα με την ποιότητα) είναι πολύ πολύ καλές, περίπου 20 ευρώ το άτομο, ανάλογα βέβαια και με την κατανάλωση που σκοπεύεις να κάνεις. Aνοιχτό κάθε μέρα από το πρωί.
Sparks: Λ. Kηφισίας & Aγίου Kωνσταντίνου, Mαρούσι, 210 6147.192
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.