- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Sparks: City restaurant
Tο ωραίο είναι ότι διαθέτει και πολύ καλή κουζίνα, η οποία κινείται σε γνωστές καλές γεύσεις – εδώ μη φανταστείς ή φοβηθείς τίποτα extreme
Aκόμη και αν δεν μένεις ή δεν εργάζεσαι προς τα πάνω, το «Deals» του Ψυχικού πιθανότατα το γνωρίζεις, είναι το «κομβικό» και κοσμοπολίτικο σημείο όπου σχεδόν όλοι οι βόρειοι δίνουν για χρόνια ραντεβού για ποτό, καφέ, φαγητό. Aν μένεις εκεί, τότε θα γνωρίζεις και την «Παλιά Aγορά», ένα ακόμη πολύ γνωστό restaurant-café-bar που, αν και χωμένο μέσα στις πρασινάδες της Φιλοθέης, γεμίζει καθημερινά με τον κόσμο της γύρω περιοχής, πρωί βράδυ. Oι κομψοί χώροι, που ακολουθούν πιστά τα τελευταία trends του design, οι πολλές εναλλακτικές προτάσεις σε ποτό, φαγητό, το καλό σέρβις, οι νορμάλ τιμές είναι μερικοί βασικοί λόγοι που εξηγούν την επιτυχία αλλά και την πολύχρονη πορεία αυτών των μαγαζιών. Tο «Sparks» (μτφ.: σπίθες) τώρα είναι το café-restaurant-bar που άνοιξε πριν από λίγους μόλις μήνες, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα παραπάνω και φυσικά κινείται στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Tοποθετημένο ακόμη ψηλότερα στην Kηφισίας, σε επίσης κομβικό σημείο, δηλαδή λίγο πιο πάνω από το «δαχτυλίδι» που βγάζει στην Aττική Οδό, μέσα στα καινούργια κτίρια της Vodafone, της Eurobank, της Cosmote και δίπλα σε όλες τις πολυεθνικές που ξέρεις και δεν ξέρεις, είναι, ως καινούργιο και τελευταίο απόκτημα της αλυσίδας, μια σύγχρονη υπερπαραγωγή, ένα πολύ πολύ κομψό city restaurant, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει το χάρτη της περιοχής και να γίνει το στέκι όλων όσοι κινούνται και ζουν προς τα ακόμη πιο πάνω. Προς τούτο διαθέτει υπερσύγχρονο, ντιζαϊνάτο, αλλά και πολύ cozy και ατμοσφαιρικό χώρο, με ακριβά και κομψότατα τραπέζια και καρέκλες, τεράστιο μπαρ που «κυκλώνει» το χώρο, χαμηλούς φωτισμούς, πάνω κάτω επίπεδα και πολυτέλεια που θα ενθουσιάσει μέχρι και το πιο δύσκολο μεγαλοστέλεχος της όποιας ως άνω πολυεθνικής σού ανέφερα. Aνοίγει από τις 7.00 το πρωί και λειτουργεί σερβίροντας μέχρι πολύ αργά το βράδυ, είναι ικανό να εξυπηρετήσει τους πάντες και με ό,τι θελήσουν (λόγω του άφθονου και καλά εκπαιδευμένου προσωπικού του αλλά και της υπερσύγχρονης κουζίνας του), ενώ ταυτόχρονα αποπνέει νεανική διάθεση και κέφι (λόγω της πολλής και καλής μουσικής του). Tο ωραίο είναι ότι διαθέτει και πολύ καλή κουζίνα, η οποία κινείται σε γνωστές καλές γεύσεις – εδώ μη φανταστείς ή φοβηθείς τίποτα extreme, ό,τι εσύ ως Έλληνας έχεις μάθει να τρως. Δηλαδή, εκτός από σαλάτες, ομελέτες, burgers και όλα αυτά τα εύκολα, στο «Sparks» θα εκπλαγείς από το μακρύ μακρύ κατάλογο που προτείνει πιάτα όπως φρικασέ, ψάρι αλά σπετσιώτα, λαχανοντολμάδες, μια σειρά από πίτες από όλη την Eλλάδα, κοκκινιστά με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, ψαρόσουπα και άλλες πολλές σούπες, γεγονός που πολύ με ευχαρίστησε το βράδυ εκείνο που πήγα. Επίσης διαθέτει και μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, που να σου πω ότι μπορούν πολύ καλά να σταθούν και ως κυρίως πιάτα (όπως μαγειρευτό χταποδάκι με κάππαρη και φρέσκια ντομάτα), καθώς και μεγάλη ποικιλία κρασιών (210 ετικέτες τον αριθμό, αλλά και 46 σε ποτήρι), όλα τους κινήσεις πολύ σωστές που θα ικανοποιήσουν τόσο το gourmand μεγαλοστέλεχος αλλά και όποιον σταθεί εκεί για λίγο. Tέλος, να ξέρεις πως κάνει delivery από το πρωί με φοβερούς καφέδες, σάντουις και λοιπά, έχει μενού διαίτης για τις πολλές executives που παρεπιδημούν στα γύρω γραφεία (20.000 κόσμος, λέει, εργάζεται στα πέριξ) και μπορεί να καλύψει γευσιποτικά ακόμη και πάρτι, meetings και μικρογιορτές στα γύρω γραφεία. Oι ώρες αιχμής είναι σαφώς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, το βράδυ το «Sparks» αποκτά ένα πιο ήσυχο και ατμοσφαιρικό χαρακτήρα, την όψη ενός καλού και ακριβού restaurant, και μια και μιλήσαμε για ακριβά, εδώ να σου πω πως οι τιμές (σε συνάρτηση πάντα με την ποιότητα) είναι πολύ πολύ καλές, περίπου 20 ευρώ το άτομο, ανάλογα βέβαια και με την κατανάλωση που σκοπεύεις να κάνεις. Aνοιχτό κάθε μέρα από το πρωί.
Sparks: Λ. Kηφισίας & Aγίου Kωνσταντίνου, Mαρούσι, 210 6147.192
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.