Θεματα

Σπιτάκι, φαγητάκι, Μαμαλάκη

Ανοίγει ένα νέο χώρο για να νοστιμέψει την καθημερινότητά μας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα μικρό μαγαζί με ελληνικό φαγητό ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του Δεκέμβρη στην Κηφισιά. Αλλά δεν είναι όποιο και όποιο: είναι ένα μαγειρίο με επώνυμη υπογραφή. Ζεστό, μόνο για take away, με καλή ελληνική κουζίνα, κυρίως μαγειρευτά και καλές τιμές.

Μετά από μια μεγάλη πορεία στις κουζίνες και τα μονοπάτια του κόσμου, ο διάσημος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης αποφάσισε να καταθέσει τη μαγειρική του εμπειρία στον κόσμο. Συνεργάτες του ο Παναγιώτης Σκλήρης και η Όλγα Καρύδη, αριστούχοι της Σχολής Le Monde.

Το όνομα του μαγαζιού δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αν και έχουμε ακούσει πως δεν αποκλείεται να είναι «Μπούκια και συχώριο», όπως δηλαδή τιτλοφορούταν η εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης δίνει μια γλαφυρή εικόνα της φυσιογνωμίας του μαγαζιού: «Κοπέλες με δαντελωτές ποδιές θα σερβίρουν το φαγητό, όχι για να το φάτε επιτόπου μια και δεν θα υπάρχουν τραπέζια, αλλά για να το φάτε σπίτι σας».

Φρέσκα υλικά, εκλεκτό λάδι και σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Κάθε μέρα το εστιατόριο θα σερβίρει 3-4 πίτες – τάρτες, χορτόπιτα με μανιτάρια (4,5 ευρώ), τάρτα λαχανικών (5 ευρώ), τάρτα με μπρόκολο, ανθότυρο και ντοματάκια γλασέ (4,5 ευρώ), αλλά και Χανιώτικο μπουρέκι με κολοκύθια και πατάτες (5 ευρώ) και από την πολύπαθη Συρία την εθνική τους πίτα το Ούζι με ρυζάκι καβουρδισμένο κιμά και λαχανικά.

Για όσους κάνουν διατροφή ή δίαιτα, καθημερινά θα βρίσκουν φαγητά με περιορισμένο αλάτι και λιπαρά, αλλά και πλούσιες σαλάτες με ελαφριές βινεγκρέτ. Σαλάτα με φακές, φέτα και ελιές, ψητά λαχανικά, Κρητικό ντάκο, αλλά και ντομάτες ξεφλουδισμένες με κατίκι Δομοκού και καπαρόφυλλα Σαντορίνης. Πάντα θα υπάρχει σπιτική ρώσικη σαλάτα, τζατζίκι, παντζαροσαλάτα και τονοσαλάτα και τα κεφτεδάκια θα πουλιούνται με το κιλό 20 ευρώ/κιλό.

Όσο για το ελληνικό συνταγολόγιο ατελείωτο. Κρασάτο χταπόδι με ρυζάκι, σολομό στον ατμό με πουρέ σελινόριζας, ψητή τσιπούρα με ότι σαλάτα σας αρέσει, το κοτοπουλάκι θα μαγειρευτεί με πατατούλες στο φούρνο, με πολύχρωμες πιπεριές, στηθάκι γεμιστό με δαμάσκηνα ή σπανάκι, περιχυμένο με αβγολέμονο. Μοσχαράκι με μανιτάρια, λεμονάτο με μεξικάνικο ρύζι και σχεδόν κάθε μέρα μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο και γαλοπούλας.

Τα ζυμαρικά είναι η αδυναμία του μαγαζιού: μακαρόνια au gratin, κουσκουσάκι με βότανα, κριθαράκι ντοματένιο, παστίτσιο.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μαμαλάκης, «Θα δουλεύουμε εφτά μέρες την εβδομάδα, δεν είμαστε ξενυχτάδικο, θα πηγαίνουμε νωρίς για ύπνο για να είμαστε φρέσκιοι την άλλη μέρα, θα στέλνουμε το φαγάκι στο σπίτι σας αν θέλετε και οι τιμές μας θα είναι μετρημένες».

Ένα μικρό επαγγελματικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινάει στη Λεωφόρο Κηφισίας 361, τηλ. 2108000110.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.kouzinamamalaki.gr για περισσότερα.