Θεματα

10 αυλές για να δροσιστείς αυτό το τριήμερο

Θα είσαι εδώ το τριήμερο; Τέλεια! Σου έχουμε πρόγραμμα…

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Ο παράδεισος κρύβεται στις πράσινες αυλές της Αθήνας, εκεί όπου βρίσκουμε καταφύγιο τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

Chefi Boutique Restaurant
chefi_4.jpg

Κισσοί, λεμονιές και η ακαταμάχητη μυρωδιά από το ανθισμένο γιασεμί. Στη δροσιά αυτής της αυλής θα απολαύσεις ένα εξαιρετικό μενού με την υπογραφή του chef Αλέξανδρου Κοσσυβάκη, γεμάτο με νέες γευστικές δημιουργίες που φέρνουν μία γαστρονομική ανανέωση στο αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου. Ανάμεσα στα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις το κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αϊόλι σαφράν, το καλαμάρι με ριζότο thai curry και πέστο βασιλικού, αλλά και ένα από τα εμβληματικότερα πιάτα του Chefi που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο και για αυτό παραμένει και στον καινούργιο κατάλογο: ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμο και μους φέτας… όλο το καλοκαίρι στο πιάτο!

● Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι, Κρατήσεις: 2106815774, email: chefi@chefi.gr, www.chefi.gr, Fb: chefirestaurant, Instagram: chefi_restaurant

 

Dos Hermanos 
dos_hermanos_3.jpg

Οι χρωματιστές καρέκλες και οι καναπέδες με τα «ανθισμένα» μαξιλάρια σε καλούν να κάτσεις αναπαυτικά και να κρυφτείς στη μυστική μαγεία του κήπου. Δέντρα και αναρριχώμενα φυτά αγκαλιάζουν την αυλή, το πορτραίτο της Φρίντας Κάλο παρακολουθεί το καλοκαίρι να έρχεται στον κήπο του σπιτιού της. Ρομαντικά φαναράκια και αναμμένα κεριά ρίχνουν το μαλακό τους φως πάνω στο τραπέζι. Βαμμένα στο χέρι πατζούρια, πράσινα, κίτρινα, κόκκινα, σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «αν τα ανοίξω θα δω την Πόλη του Μεξικού;». Δεν έχει σημασία η απάντηση, γιατί εδώ, στον κήπο του Dos Hermanos, είσαι ήδη στο Μεξικό. Το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της Αθήνας σε περιμένει κεφάτο,  λαχταριστό, πανέτοιμο για ένα καυτό καλοκαίρι.

● Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, www.doshermanos.gr, Fb: doshermanos.gr
instagram: doshermanos.gr

Μυστικός κήπος

mistikos_kipos.jpg

Από την Καραολή Δημητρίου μπαίνεις σε ένα υπέροχο εστιατόριο. Ακόμη και στην είσοδο όμως δεν μπορείς να δεις τη μαγεία που σε περιμένει στο βάθος… Ένας καταπράσινος κήπος γεμάτος μυρωδάτα γιασεμιά, μυρωδικά και ανθισμένες λεμονιές. Η επόμενη έκπληξη σε περιμένει στο τραπέζι. Από τη μία υπάρχουν όλα αυτά τα λαχταριστά μεζεδάκια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει. Από την άλλη όμως υπάρχουν γαστρονομικές δημιουργίες που θα πετύχαινες μόνο σε μισελενάτο εστιατόριο. Δεν υπερβάλουμε, οι τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας αξίζουν χρυσά βραβεία. Το ίδιο και το φρικασέ άγριων μανιταριών ή το ταρτάρ μοσχαριού με κρέμα τρούφας, αυγά ορτυκιού και τσιπς πατάτας. Το καλύτερο; Η υψηλή γαστρονομία εδώ είναι κάτι παραπάνω από προσιτή (υπολόγισε περίπου €20/ άτομο).

● Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929, Fb: mystikoskipos

Άμα Λάχει
ama_laxei.jpg

Αυτός ο καταπράσινος κήπος παλιά ήταν προαύλιο σχολείου, σήμερα είναι η πιο ξακουστή αυλή των Εξαρχείων. Στον κατάλογο θα βρείτε πολλά και ωραία, όπως: ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο, πλιγούρι, αχλάδι και αποξηραμένα φρούτα, αλμυρό μπακλαβά με κεφαλογραβιέρα Ηπείρου, πατατοκεφτέδες με φέτα και λαδοτύρι Ζακύνθου, φλωμάρια Λήμνου με μανιτάρια και λάδι τρούφας, τηγανιά με φιλέτο κοτόπουλο και καπνιστό τυρί Μετσόβου, κεμπαπάκια αρνίσια και πατάτες τηγανητές. Κρατήστε και τις ώρες λειτουργίας: Η κουζίνα σερβίρει κάθε μέρα από 13.00 έως 12.30, εκτός από τις Δευτέρες που ξεκινάει από τις 19.00.   

● Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 2103845978, fb: ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

Το Ταβερνάκι του Σαμψών 

samson.jpg

Ο Σαμψών είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Κύπριος, από την περιοχή της Αμμοχώστου, ο οποίος λειτουργεί αυτή την εξαιρετική ταβέρνα ήδη από το 1993.  Θα σας υποδεχτεί με ένα πλατύ χαμόγελο, θα σας οδηγήσει στον υπέροχο κήπο ή στη βεράντα, αν προτιμάτε, του πρώτου ορόφου και θα σας εξηγήσει ότι εδώ είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με Κυπριακές γεύσεις, από αγνά παραδοσιακά σπιτικά προϊόντα. Υπάρχει πληθώρα διαφορετικών μεζέδων και γεύσεων και ανάλογα με το πόσα άτομα είστε θα φτάσουν στο τραπέζι σας και ανάλογες ποσότητες. Αν πείτε, Σαμψών μεζεδάκια για δύο άτομα, θα σας έρθουν τα αντίστοιχα, αν είστε πέντε άτομα περισσότερα και πάει λέγοντας.

● Ελευθερίου Βενιζέλου 52, Παλλήνη, 2106666027, fb: Το Ταβερνάκι του Σαμψών

Θίασος Cafe Bar

thiasos.jpg

Από τα πιο όμορφα spots του Χαλανδρίου, γεμάτο με χαλαρή και ρομαντική ατμόσφαιρα, τέλειο για τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη. Πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψεις την ενότητα του cocktail menu με τίτλο «Πίνουμε Ελληνικά», αποκλειστικά με επιλογές από ελληνικά αποστάγματα και κρασιά που σίγουρα θα σε γοητεύσει.. Μπορείς να αράξεις καθημερινά για πρωινό και brunch, το βράδυ για πίτσες και δροσερές σαλάτες, ενώ στο μενού με τα γλυκά προστέθηκαν πρόσφατα και κάποιες απίστευτα νόστιμες βάφλες. Οι οποίες προφανώς ταιριάζουν με όλες τις ώρες της ημέρας.

● Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι,2106830453, fb: Thiasos cafe-bar, insta: Thiasos cafe-bar

My Park
my_park.jpg

Το My Park, στο εμβληματικό Πάρκο Ελευθερίας, είναι ένας καταπράσινος κήπος στο κέντρο της πόλης, με μια πανέμορφη γεμάτη λουλούδια αυλή κι έναν μεγάλο πλάτανο να δεσπόζει στη μέση της. Δεν θα μπορείς να πιστέψεις ότι ένας τέτοιος χώρος βρίσκεται δίπλα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε καλοφτιαγμένο καφέ, θα συνεχίσετε το απόγευμα με δροσιστικά κοκτέιλ ή με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη wine list, πριν χαρείτε το δείπνο σας σε ένα από τα καλύτερα και ταυτόχρονα προσιτά εστιατόρια της Αθήνας. Είναι εξαιρετικό, όμως, και σας το προτείνω τόσο για ένα ρομαντικό δείπνο, όσο και για μια επαγγελματική συνάντηση. Καθημερινά για brunch 10.00-18.00, ενώ το εστιατόριο λειτουργεί 19.00-01.00. 

● Βασιλίσσης Σοφίας & Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, 2107233419, www.my-park.gr 

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως 

souzi.jpg

Στην όμορφη γειτονιά του Κορυδαλλού, υπάρχει ένα εστιατόριο με πανέμορφο κήπο και αρώματα λεβάντας, δυόσμου και βασιλικού. Το μενού αλλάζει κάθε 6 μήνες και σου προτείνει πιάτα όπως μοσχαρίσια μάγουλα, spring rolls με παστουρμά πάνω σε φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι με φιστίκια Αιγίνης, ζουμερά burgers με υπέροχο ψωμάκι που φτιάχνεται εδώ. Να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε. Όχι τις Δευτέρες που είναι κλειστά, από Τρίτη έως και Παρασκευή 18.00 με 12.00, Σάββατο 13.00 με 01.00 και Κυριακές στον δροσερό κήπο 13.00 με 18.30.

● Δημητρίου Μαλαγαρδή 56 (πρώην Ρούσβελτ), Κορυδαλλός, 2104969325, fb: ΣΟΥΖΥ και ψεύδεσαι και ΤΡΩΣ

Μονοκατοικία

monokatoikia.jpg

Στεγασμένο σε μια παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία με υπέροχο κήπο, αυτό το στέκι γεμίζει τα τραπέζια του με μεζέδες, βασισμένους στην ελληνική παράδοση. Δοκιμάστε το φανταστικό γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα αλλά και την απίθανη ψητή γραβιέρα με ξηρούς καρπούς και αρωματικό μέλι! Θα συνοδεύσετε με ψωμάκι που φτιάχνουν εδώ και τα καλύτερα αποστάγματα και ελληνικά κρασιά και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει στέκι σας.

● Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 2106819109, www.monokatoikia.com 

Ιπποπόταμος

ippopotamos.jpg

Είναι λιγάκι δύσκολο ένας Αθηναίος ή ακόμα και ένας περαστικός από την πόλη να μην έχει περάσει έστω και μία φορά από τον Ιπποπόταμο, στον πεζόδρομο της Δελφών. Στο ίδιο στέκι από το 1978, με τον ωραίο λιγάκι ροκ και λιγάκι vintage εσωτερικό του χώρο, ο Ιπποπόταμος πλέον μεγάλωσε, βάζοντας κι άλλα τραπέζια και επεκτείνοντας τον κήπο του μέχρι απέναντι στον πεζόδρομο, προσφέροντας περισσότερα όμορφα τετ-α-τετ και χαλαρές καταστάσεις. Αυτό εννοούσαμε με τη λέξη «μεγάλωσε», γιατί κατά τα άλλα παραμένει ένας αιώνιος έφηβος. Αυτός που θα μας ξενυχτήσει με ωραίες μουσικές και καλά ποτά, που με την αύρα του θα μας κάνει όλους μια παρέα, που θα μας ακούσει το μεσημέρι ή το απόγευμα, όταν θέλουμε να πιούμε ένα χαλαρό καφεδάκι ή μια μπίρα από τις περίπου 30 ετικέτες, ή να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ και νόστιμο, έτσι, για να μας κόψει λιγάκι την πείνα και να συνεχίσουμε δριμύτεροι!

● Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 2103634583, Fb: @ippopotamos

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.