Θεματα

Τυριά και κρασιά στον ωραίο κήπο του deli Provence

Cheese & Wine Wednesdays από τους ειδικούς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Όλες τις Τετάρτες του καλοκαιριού δοκιμάζουμε σπάνια τυριά και εκλεκτά κρασιά στον κήπο του Provence

Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσοι (εκατομμύρια) λάτρεις του τυριού υπάρχουν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι οι πιο παθιασμένοι «πιστοί». Πιο παθιασμένοι ακόμα και από τους οπαδούς της τηγανιτής πατάτας ή της σοκολάτας. Οι άνθρωποι αυτοί, εκεί που όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε ένα πλατό τυριών, βλέπουν τον Παράδεισο. Ε, λοιπόν, σε όλους αυτούς αφιερώνεται το συγκεκριμένο άρθρο.

Το Provence deli είναι ένα delicatessen που άνοιξε στους Αμπελόκηπους το 2006. Όχι ένα οποιοδήποτε delicatessen, όμως, γιατί τούτο εδώ εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών και αλλαντικών. Η γκάμα τους φτάνει τα 100 διαφορετικά είδη, ενώ για την ποικιλία και την ποιότητά τους, τους εμπιστεύονται βραβευμένα εστιατόρια, διακεκριμένα ξενοδοχεία, δημοφιλή deli & wine bars.

Όλα αυτά τα τυριά –ή μάλλον τα περισσότερα απ’ αυτά- θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε κάθε Τετάρτη του Ιουνίου και του Ιουλίου στον δροσερό κήπο του Provence, μαζί με τα εκλεκτά κρασιά που επίσης διαθέτει. Για να σας δώσουμε μια γεύση, μεταξύ άλλων θα βρείτε: το Valencay, ένα τυρί σε σχήμα πυραμίδας, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, καλυμμένο με στάχτη. Το Saint Maure, από τα πιο δημοφιλή κατσικίσια τυριά, που για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο γάλα της περιοχής και ωριμάζει από 10 έως 40 ημέρες. Αλλά και το Banon Traditionelle, υπέροχο μαλακό κατσικίσιο τυρί από τον τοπικό συνεταιρισμό της Προβηγκίας. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολλές γραμμές ακόμα, αλλά πραγματικά αξίζει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Η γευσιγνωσία αρχίζει στις 18.30 και έχει €29/άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θεοφανούς 12, Αμπελόκηποι, 210 8981435, www.provence.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.