Τυριά και κρασιά στον ωραίο κήπο του deli Provence
Cheese & Wine Wednesdays από τους ειδικούς
Όλες τις Τετάρτες του καλοκαιριού δοκιμάζουμε σπάνια τυριά και εκλεκτά κρασιά στον κήπο του Provence
Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσοι (εκατομμύρια) λάτρεις του τυριού υπάρχουν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι οι πιο παθιασμένοι «πιστοί». Πιο παθιασμένοι ακόμα και από τους οπαδούς της τηγανιτής πατάτας ή της σοκολάτας. Οι άνθρωποι αυτοί, εκεί που όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε ένα πλατό τυριών, βλέπουν τον Παράδεισο. Ε, λοιπόν, σε όλους αυτούς αφιερώνεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Το Provence deli είναι ένα delicatessen που άνοιξε στους Αμπελόκηπους το 2006. Όχι ένα οποιοδήποτε delicatessen, όμως, γιατί τούτο εδώ εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών και αλλαντικών. Η γκάμα τους φτάνει τα 100 διαφορετικά είδη, ενώ για την ποικιλία και την ποιότητά τους, τους εμπιστεύονται βραβευμένα εστιατόρια, διακεκριμένα ξενοδοχεία, δημοφιλή deli & wine bars.
Όλα αυτά τα τυριά –ή μάλλον τα περισσότερα απ’ αυτά- θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε κάθε Τετάρτη του Ιουνίου και του Ιουλίου στον δροσερό κήπο του Provence, μαζί με τα εκλεκτά κρασιά που επίσης διαθέτει. Για να σας δώσουμε μια γεύση, μεταξύ άλλων θα βρείτε: το Valencay, ένα τυρί σε σχήμα πυραμίδας, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, καλυμμένο με στάχτη. Το Saint Maure, από τα πιο δημοφιλή κατσικίσια τυριά, που για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο γάλα της περιοχής και ωριμάζει από 10 έως 40 ημέρες. Αλλά και το Banon Traditionelle, υπέροχο μαλακό κατσικίσιο τυρί από τον τοπικό συνεταιρισμό της Προβηγκίας. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολλές γραμμές ακόμα, αλλά πραγματικά αξίζει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Η γευσιγνωσία αρχίζει στις 18.30 και έχει €29/άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Θεοφανούς 12, Αμπελόκηποι, 210 8981435, www.provence.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.