- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Bar Wars: Ο Πόλεμος των Bartenders
Ψήφισε τους αγαπημένους σου bartender και δες τους να αναμετριούνται στην μπάρα
Υπάρχουν «μάχες» ανάμεσα στα μπαρ; Άτυπες πολλές... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τους αγαπημένους του bartender να αναμετρούνται στην πιο... σκληρή μάχη που έγινε ποτέ πίσω από το μπαρ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αναμέτρηση ανάμεσα σε ορισμένα από τα καλύτερα μπαρ της πόλης στην παρασκευή κλασικών κοκτέιλ αλλά και για μία διαδικασία στην οποία μετρά όχι μόνο η ταχύτητα αλλά και η γεύση και κυρίως το fun!
Οι κριτές για τα Bar Wars θα είναι ο Γιάννης Κοροβέσης (bitterbooze.com, bartender του Osterman και καθηγητής στην Le Monde), ο Γιώργος Μπάγκος (bartender του Dos Agaves) ο James York-Pryce (European brand ambassador του Pimm’s) και ένας ακόμη κριτής-έκπληξη που θα ανακοινωθεί την ημέρα του event.
Από τα Bar Wars θα προκύψει και το δίδυμο των μπαρτέντερ που θα πάρει το βραβείο για το Bar Team της χρονιάς στα Εναλλακτικά Βραβεία, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη φορά.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου bartender και ποιος ο πιο ευχάριστος σερβιτόρος; Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πελάτης και ποιος πιστεύει (μάταια) πως μια μέρα θα γίνει κι αυτός μπάρμαν; Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους ως το Σάββατο 30 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και μπορείς να συμμετέχεις και να πεις και εσύ την γνώμη σου πατώντας εδώ.
Η απονομή θα γίνει την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου αμέσως μετά από τα Bar Wars, Χορηγός της βραδιάς θα είναι το Pimm’s το οποίο θα σερβίρει καλωσόρισμα με Pimm's Fizz ενώ το Apsendi που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση έχει φτιάξει ειδικά για την περίσταση ένα ακόμη cocktail που θα σερβίρεται αποκλειστικά εκείνη την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.