- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Έχει το πιο πρωτότυπο όνομα που παραπέμπει άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται με κομψή συσκευασία υψηλής αισθητικής που επίσης αναφέρεται σημειολογικά στο δωρικό ρυθμό και κυρίως είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διαπρέπει ως high premium στην παγκόσμια αγορά.
Το «Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil» έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ελαιόλαδο το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε ένα πακέτο ακαταμάχητο, στυλάτο, ταυτόχρονα μοντέρνο και με αναφορά στο κλασικό, το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά.
Το όνομά του είναι άμεση αναφορά στο «Λάθε βιώσας», μια φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Επίκουρου για την ζωή. Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και προώθηση του λαδιού, η φράση «σημαίνει να ζεις στο περιθώριο της τρέχουσας τάξης πραγμάτων, εν κρυπτώ, διαφυλάσσοντας προπάντων την ψυχική σου ηρεμία. Αποτελεί μια άποψη πλήρως αντίθετη με την τρέχουσα, όπου η διασημότητα, το life style, η καταξίωση, η αναγνωρισιμότητα αποτελούν τις εκ των ον ουκ άνευ έννοιες της σύγχρονης μιντιακής πραγματικότητας».
Το Λάδι Βιώσας είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που δημιουργείται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το (βραβευμένο) design του. Για το περί ου ο λόγος: Η φιάλη διακρίνεται για το λιτό και απέριττο στιλ της, με διακριτική έμπνευση από τον δωρικό ρυθμό, χωρίς συναισθηματισμούς, υπερβολές και κραυγαλέες αναφορές σε εντόπια στοιχεία, όπως σημαίες και άλλα φολκλορικά.
Το λάδι παράγεται σε αριθμημένες φιάλες, με γραμματοσειρά και υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τ. Κατσουλίδη. Η παραγωγή (ήταν και) είναι βιολογική από ελαιόδεντρα στο ορεινό Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 600μ., Κορωνέικης ποικιλίας. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτική. Επίσης παράγονται σε micro-batch τα ιδιαίτερα Agrumato ελαιόλαδα με ταυτόχρονη έκθλιψη ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών.
Μπες στο σάιτ τους και μάθε περισσότερο.
Ενδεικτικά σημεία διάθεση Αθήνα:
Attica City Link & Golden Hall Αθήνα (Πανεπιστημίου 9 | Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
OAK (Λ. Κηφισίας 280, Χαλάνδρι)
MIMAYA (Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα)