Θεματα

Λάδι Βιώσας: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επικούρεια φιλοσοφία

Πρωτότυπο όνομα, καλαίσθητο design και διεθνές άρωμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55300-111561.jpg

Έχει το πιο πρωτότυπο όνομα που παραπέμπει άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται με κομψή συσκευασία υψηλής αισθητικής που επίσης αναφέρεται σημειολογικά στο δωρικό ρυθμό και κυρίως είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διαπρέπει ως high premium στην παγκόσμια αγορά.

Το «Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil» έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ελαιόλαδο το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε ένα πακέτο ακαταμάχητο, στυλάτο, ταυτόχρονα μοντέρνο και με αναφορά στο κλασικό, το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά.

Το όνομά του είναι άμεση αναφορά στο «Λάθε βιώσας», μια φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Επίκουρου για την ζωή. Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και προώθηση του λαδιού, η φράση «σημαίνει να ζεις στο περιθώριο της τρέχουσας τάξης πραγμάτων, εν κρυπτώ, διαφυλάσσοντας προπάντων την ψυχική σου ηρεμία. Αποτελεί μια άποψη πλήρως αντίθετη με την τρέχουσα, όπου η διασημότητα, το life style, η καταξίωση, η αναγνωρισιμότητα αποτελούν τις εκ των ον ουκ άνευ έννοιες της σύγχρονης μιντιακής πραγματικότητας».

Το Λάδι Βιώσας είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που δημιουργείται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το (βραβευμένο) design του. Για το περί ου ο λόγος: Η φιάλη διακρίνεται για το λιτό και απέριττο στιλ της, με διακριτική έμπνευση από τον δωρικό ρυθμό, χωρίς συναισθηματισμούς, υπερβολές και κραυγαλέες αναφορές σε εντόπια στοιχεία, όπως σημαίες και άλλα φολκλορικά.

Το λάδι παράγεται σε αριθμημένες φιάλες, με γραμματοσειρά και υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τ. Κατσουλίδη. Η παραγωγή (ήταν και) είναι βιολογική από ελαιόδεντρα στο ορεινό Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 600μ., Κορωνέικης ποικιλίας. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτική. Επίσης παράγονται σε micro-batch τα ιδιαίτερα Agrumato ελαιόλαδα με ταυτόχρονη έκθλιψη ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών.

Μπες στο σάιτ τους και μάθε περισσότερο.

Ενδεικτικά σημεία διάθεση Αθήνα:

Attica City Link & Golden Hall Αθήνα (Πανεπιστημίου 9 | Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

OAK (Λ. Κηφισίας 280, Χαλάνδρι)

MIMAYA (Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.