- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Λάδι Βιώσας: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επικούρεια φιλοσοφία
Πρωτότυπο όνομα, καλαίσθητο design και διεθνές άρωμα
Έχει το πιο πρωτότυπο όνομα που παραπέμπει άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται με κομψή συσκευασία υψηλής αισθητικής που επίσης αναφέρεται σημειολογικά στο δωρικό ρυθμό και κυρίως είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διαπρέπει ως high premium στην παγκόσμια αγορά.
Το «Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil» έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ελαιόλαδο το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε ένα πακέτο ακαταμάχητο, στυλάτο, ταυτόχρονα μοντέρνο και με αναφορά στο κλασικό, το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά.
Το όνομά του είναι άμεση αναφορά στο «Λάθε βιώσας», μια φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Επίκουρου για την ζωή. Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και προώθηση του λαδιού, η φράση «σημαίνει να ζεις στο περιθώριο της τρέχουσας τάξης πραγμάτων, εν κρυπτώ, διαφυλάσσοντας προπάντων την ψυχική σου ηρεμία. Αποτελεί μια άποψη πλήρως αντίθετη με την τρέχουσα, όπου η διασημότητα, το life style, η καταξίωση, η αναγνωρισιμότητα αποτελούν τις εκ των ον ουκ άνευ έννοιες της σύγχρονης μιντιακής πραγματικότητας».
Το Λάδι Βιώσας είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που δημιουργείται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το (βραβευμένο) design του. Για το περί ου ο λόγος: Η φιάλη διακρίνεται για το λιτό και απέριττο στιλ της, με διακριτική έμπνευση από τον δωρικό ρυθμό, χωρίς συναισθηματισμούς, υπερβολές και κραυγαλέες αναφορές σε εντόπια στοιχεία, όπως σημαίες και άλλα φολκλορικά.
Το λάδι παράγεται σε αριθμημένες φιάλες, με γραμματοσειρά και υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τ. Κατσουλίδη. Η παραγωγή (ήταν και) είναι βιολογική από ελαιόδεντρα στο ορεινό Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 600μ., Κορωνέικης ποικιλίας. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτική. Επίσης παράγονται σε micro-batch τα ιδιαίτερα Agrumato ελαιόλαδα με ταυτόχρονη έκθλιψη ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών.
Μπες στο σάιτ τους και μάθε περισσότερο.
Ενδεικτικά σημεία διάθεση Αθήνα:
Attica City Link & Golden Hall Αθήνα (Πανεπιστημίου 9 | Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
OAK (Λ. Κηφισίας 280, Χαλάνδρι)
MIMAYA (Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.