Θεματα

Το Γεύμα των Ευχαριστιών με ελληνική πινελιά

New World Thanksgiving μενού στο Breeder Feeder στις 30/11

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55278-111493.jpg

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών στην Αμερική έχει τις ρίζες της στα χρόνια των πρώτων αποίκων στη Βόρειο Αμερική, όταν στο τέλος της περιόδου της φθινοπωρινής συγκομιδής γιόρταζαν την ευλογία της νέας σοδειάς.

Στην Ελλάδα μπορεί να μη γιορτάζουμε – προφανώς – τις Ευχαριστίες, αλλά μέσω ταινιών και βιβλίων έχουμε εξοικειωθεί με το concept της γιορτής, που διακρίνεται από τα μοναδικά εδέσματά της.

Εκτός από τα πατροπαράδοτα υλικά που ήταν γνώριμα στους αποίκους, η Νέα Γη μας έχει δώσει θαυμαστούς καρπούς, με «μαγικές» ιδιότητες, γνωστούς για χρόνια στους ιθαγενείς.

Αυτή η μίξη των «μαγικών συστατικών» με τα καθιερωμένα υλικά, αγγλοσαξονικής αισθητικής και ινδιάνικης παράδοσης, είναι η έμπνευση για μια βραδιά με New World Thanksgiving μενού στο Breeder Feeder, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Το New World Thanksgiving μενού κάνει αναφορά στο κλασικό αμερικάνικο οικογενειακό γεύμα της Ημέρα των Ευχαριστιών, μπολιάζοντας τα παραδοσιακά, εορταστικά εδέσματα με την σοφία και τις θαυματουργές ιδιότητες των υπερτροφών της Νέας Ηπείρου, αλλά και τα προiόντα της ελληνικής υπαίθρου.

Ανάμεσα στα εδέσματα που θα απολαύσουν τη βραδιά εκείνη όσοι σπεύσουν:

- Πικάντικο chutney δαμάσκηνου σε charcoal crackers με φλούδες από λαδοτύρι Μυτιλήνης

- Σούπα παντζαριού με νότες πορτοκαλιού και κολοκυθόσπορους

- Σαλάτα με φινόκιο, λεμόνι και καρδιές σέλινου με açai berry dressing

- Μαριναρισμένο φιλέτο γαλοπούλας με συνοδεία κόκκινη κινόα και sauce από cranberry & ιπποφαές

- Kαρέ πικρής σοκολάτας από ανεπεξέργαστο κακάο με λάδι καρύδας


Info Breeder Feeder (Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα)

Τιμή μενού: 30 ευρώ

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στα feeder@thebreedersystem.com και στο τηλ. 210 3317527

www.thebreederfeeder.blogspot.com

http://www.twitter.com/#!/breederfeeder 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.