- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Γεύμα των Ευχαριστιών με ελληνική πινελιά
New World Thanksgiving μενού στο Breeder Feeder στις 30/11
Ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών στην Αμερική έχει τις ρίζες της στα χρόνια των πρώτων αποίκων στη Βόρειο Αμερική, όταν στο τέλος της περιόδου της φθινοπωρινής συγκομιδής γιόρταζαν την ευλογία της νέας σοδειάς.
Στην Ελλάδα μπορεί να μη γιορτάζουμε – προφανώς – τις Ευχαριστίες, αλλά μέσω ταινιών και βιβλίων έχουμε εξοικειωθεί με το concept της γιορτής, που διακρίνεται από τα μοναδικά εδέσματά της.
Εκτός από τα πατροπαράδοτα υλικά που ήταν γνώριμα στους αποίκους, η Νέα Γη μας έχει δώσει θαυμαστούς καρπούς, με «μαγικές» ιδιότητες, γνωστούς για χρόνια στους ιθαγενείς.
Αυτή η μίξη των «μαγικών συστατικών» με τα καθιερωμένα υλικά, αγγλοσαξονικής αισθητικής και ινδιάνικης παράδοσης, είναι η έμπνευση για μια βραδιά με New World Thanksgiving μενού στο Breeder Feeder, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.
Το New World Thanksgiving μενού κάνει αναφορά στο κλασικό αμερικάνικο οικογενειακό γεύμα της Ημέρα των Ευχαριστιών, μπολιάζοντας τα παραδοσιακά, εορταστικά εδέσματα με την σοφία και τις θαυματουργές ιδιότητες των υπερτροφών της Νέας Ηπείρου, αλλά και τα προiόντα της ελληνικής υπαίθρου.
Ανάμεσα στα εδέσματα που θα απολαύσουν τη βραδιά εκείνη όσοι σπεύσουν:
- Πικάντικο chutney δαμάσκηνου σε charcoal crackers με φλούδες από λαδοτύρι Μυτιλήνης
- Σούπα παντζαριού με νότες πορτοκαλιού και κολοκυθόσπορους
- Σαλάτα με φινόκιο, λεμόνι και καρδιές σέλινου με açai berry dressing
- Μαριναρισμένο φιλέτο γαλοπούλας με συνοδεία κόκκινη κινόα και sauce από cranberry & ιπποφαές
- Kαρέ πικρής σοκολάτας από ανεπεξέργαστο κακάο με λάδι καρύδας
Info Breeder Feeder (Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα)
Τιμή μενού: 30 ευρώ
Για κρατήσεις επικοινωνήστε στα feeder@thebreedersystem.com και στο τηλ. 210 3317527
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.