- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα συστατικά της υγιεινής διατροφής δημιουργώντας και δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους συντροφιά με ειδικούς προσφέρει και φέτος στους μικρούς μαθητές σχολείων το Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πολύ επιτυχημένο project “Τα παιδιά στην Κουζίνα” θα πραγματοποιηθεί -για τρίτη συνεχή χρονιά-το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου μέσα από τα παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θα στηθούν σε σχολεία και των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων.
Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Thessaloniki Food Festival.
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.
Τα παιδιά συμμετέχοντας σε ένα δίωρο εργαστήριο/workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται, τις δικές τους γεύσεις.
Η όλη διαδικασία αποσκοπεί και στην εκτίμηση της αξίας των πρώτων υλών από τους μικρούς μαθητές και κυρίως των υγιεινών πρώτων υλών που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας.
Πέραν της δυνατότητας που παρέχουν τα εργαστήρια στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους σ ένα μάθημα-δημιουργικό παιχνίδι μπορούν να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, ενώ τους δίνεται και η ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν προϊόντα που θα επιθυμούσαν να καταναλώνουν στο κυλικείο του σχολείου τους.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει ως εξής:
Σάββατο 7.12.2013
Ώρα διεξαγωγής : 17.30-19.30
1η κοινότητα : 41ο Δημοτικό (Ικτίνου 5, Κέντρο)
2η κοινότητα : 61ο Δημοτικό (Αρχαιοτήτων 3, Παν. Φανερωμένη)
4η κοινότητα : 23ο Δημοτικό (Ιπποδρομίου 19, Α. Τούμπα)
Κυριακή 8.12.2013
Ώρα διεξαγωγής :17.300-19.30
3η κοινότητα : 53ο Δημοτικό (Φ.Δραγούμη 7-9 & Ολυμπιάδος, Άνω Πόλη)
5η κοινότητα : 1ο Δημοτικό (Κασσανδρέως 2 & Μοσχονησίων, Κηφισιά)
6η κοινότητα : 3ο Δημοτικό (Ζαϊμη 16, Τριανδρία)
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες – Κρατήσεις, Δευτέρα 2 έως Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 10.30 – 14.00 στα τηλέφωνα: 2313-317814 & 2313-317812
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.