- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
My1Cuisine, αυθεντική αρμένικη κουζίνα σε κυριακάτικο τραπέζι
Η επόμενη εκδήλωση του Slow Food αφιερώνεται στις γεύσεις της Αρμενίας
Το Slow Food διοργανώνει ένα γεύμα με αυθεντικές αρμένικες συνταγές την Κυριακή 2 Ιουνίου
Το Slow Food είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989 για να προστατέψει την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις, και την κουλτούρα γύρω από το φαγητό κάθε τόπου. Είναι μια απάντηση στους ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής, ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι γύρω από το φαγητό τους. Σήμερα, έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς και τι τρώμε. Στην Ελλάδα, έχει ενεργή παρουσία και συχνά διοργανώνει ποικίλες γαστριμαργικές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο εστιατόριο My1cuisine και θα σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά της Αρμένικης κουζίνας.
Η κουζίνα της Αρμενίας είναι νόστιμη και πληθωρική. Περιλαμβάνει πολλές παραδοσιακές συνταγές που στο πέρασμα του χρόνου κατάφεραν να επιβιώσουν στο ακέραιο. Αυτές τις συνταγές θα μαγειρέψει την Κυριακή ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν, ετοιμάζοντας ένα μενού βασισμένο στις αληθινές γεύσεις της Αρμενίας, με τον ίδιο τρόπο που θα τις μαγείρευε η Αρμένισσα γιαγιά του.
Το γεύμα θα συνοδεύσουν αυθεντικά αρμένικα κρασιά με πολλές ιδιαιτερότητες που θα τις γνωρίσετε μία μία από κοντά, όπως και το αυθεντικό “Cognac” Ararat. Εδώ, ο επίσης Αρμένης Ντανιέλ Απικιάν, εισαγωγέας και βαθύς γνώστης του οινικού τοπίου της Αρμενίας έχει φροντίσει να συνταιριάξει τέλεια το κρασί με το φαγητό.
*Το κόστος συμμετοχής είναι στα €43 και €40 για τα μέλη του Slow Food. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά στο 6944422203.
My1Cuisine: Μεταμορφώσεως 27, Μοσχάτο, 2104828131
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.