- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τη σαλάτα θα τη βρεις παντού, από τα καινούργια street food joints του κέντρου μέχρι και τα πιο ξακουστά γκουρμέ εστιατόρια.
Καλοκαιριάζει λοιπόν και η όρεξή μας για νοστιμιές σιγά-σιγά αναχωρεί από τις κατσαρόλες με αχνιστό μαγειρευτό και τα βαθιά πιάτα με σούπα βελουτέ για πιο δροσερούς προορισμούς. Τα τραπέζια ξαφνικά γεμίζουν από ελαφριές επιλογές γεμάτες φύση, που καταφέρνουν όχι μόνο να μας χορτάσουν αλλά να μας φτιάξουν και την διάθεση με την ποικιλία και το χρώμα τους. Έφτασε η ώρα της Σαλάτας.
Ίσως παλιότερα να την αντιμετωπίζαμε σαν τίποτα παραπάνω από έναν πρόλογο πριν την βασική ιστορία, μία απλή προθέρμανση πριν τις μεγάλες μάσες ή σαν την αδιάφορη επιλογή των fit ατόμων της παρέας (που μας σπάνε λίγο τα νεύρα γενικότερα). Όμως με την αυξανόμενη δημοτικότητα του υγιεινού τρόπου ζωής ως mainstream, η σαλάτα πέρασε από τα αζήτητα στο προσκήνιο και ξεκίνησε να αποτελεί έναν λαχταριστό καμβά δημιουργίας. Θα την προσέξεις και θα την αναζητήσεις παντού, από τα καινούργια street food joints του κέντρου μέχρι και τα πιο ξακουστά γκουρμέ εστιατόρια.
Αναζητώντας μία σαλάτα
To μέρος: Olive Garden στο ξενοδοχείο Titania
Για ένα καλοκαιρινό βράδυ με θέα την Ακρόπολη και την Αθήνα να λαμπυρίζει και να σε ταξιδεύει, σαν urban μαγικό χαλί. Φανταστικά κοκτέιλ, απαλή μουσική στο background, ελληνικές with a twist γεύσεις και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα να νομίζεις πως είσαι διακοπές.
Η σαλάτα: Σαλάτα «Olive Garden» με μικρόφυλλα τραγανά σαλατικά με γαρίδα ατμού και ξιδάτο χταπόδι, κολοκύθι, ελιές Καλαμάτας, σπαράγγια της θάλασσας και ντρέσινγκ με μοσχολέμονο, αρωματικά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Tο μέρος: Λωτοφάγος, The Salad Island
Εάν είσαι σαν εμένα και λατρεύεις το φαγητό του δρόμου αλλά όχι τις άπειρες θερμίδες που το συνοδεύουν, εδώ, στον πεζόδρομο της Ρόμβης, θα βρεις την ευτυχία – ό,τι σαλατικό μπορείς ποτέ να θελήσεις, σε ευφάνταστους συνδυασμούς και με φρεσκότατα υλικά (προφανώς).
Η σαλάτα: Radicchio με mix σαλατικών, ξερό σύκο, φρέσκο δυόσμο, παξιμάδι με χαρούπι& dressing χαρουπόμελο.
Το μέρος: Βασίλαινας
Ξεκίνησε τη δεκαετία του ’20 σαν μπακαλοταβέρνα, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης, σήμερα ζει τον σύγχρονο μύθο του, με πολλά βραβεία, εξαιρετικά κρασιά και δημιουργικά πιάτα.
Η σαλάτα: Κρητική. Mε σταμναγκάθι, σύκο, απάκι, χαρουποπαξίμαδα, ξινομυζήθρα Κρήτης και σος πετιμέζι.
Το μέρος: Avocado
Αν είσαι χορτοφάγος, τότε οι συστάσεις δεν είναι απαραίτητες. Γνωρίζεις ήδη τα πάντα για αυτό το μαγαζί. Αν δεν είσαι χορτοφάγος, τότε να ξέρεις το εξής: δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος! Τουλάχιστον όχι για να απολαύσεις τα πιάτα του Avocado που είναι λαχταριστά, χορταστικά και πρωτότυπα ανεξαρτήτως των γευστικών σου προτιμήσεων. Δώσε του την ευκαιρία που του αξίζει (και αν θες μετά τσάκισε και ένα burger στα καπάκια για να αποκαταστήσεις την φήμη σου).
Η σαλάτα: Gratitude Με αβοκάντο (duh), φρέσκο κόλιανδρο, καρύδια, βιολογική κινόα και μπόλικη σος από πορτοκάλι, λεμόνι και μέλι.
Το μέρος: Chefi
Λοιπόν, για να εξηγούμαστε: Αν έρθεις στο Chefi, μην πάρεις μόνο σαλάτα. Τίμησε και το Rib Eye Steak με μανιτάρια, σάλτσα δεντρολίβανο και πατάτες τηγανητές για το οποίο φημίζεται. Τσίμπησε και από το bon fillet με σάλτσα πορτσίνι και ψητά λαχανικά που θα παραγγείλει ο διπλανός σου. Ξεκίνησε όμως την γευστική εμπειρία με την σαλάτα και απόλαυσε την ζωή. Και μιας που λέμε για πράσινο, κάντα όλα αυτά στον παραμυθένιο πράσινο κήπο του μαγαζιού παρέα με ένα ποτήρι κρασί.
Η σαλάτα: Πράσινη. Mε μους μανούρι, πορτοκάλι, φουντούκια και βινεγκρέτ βασιλικού.
To μέρος: Το Μαύρο Πρόβατo
Κάθεσαι κι έχεις μια όμορφη σιγουριά: σήμερα θα φας καλά. Κόσμος, ζωντανή ατμόσφαιρα και μια υπέροχη ελληνική κουζίνα, με πετυχημένες σύγχρονες πινελιές που ανυψώνουν το πιάτο – χωρίς όμως τα ενοχλητικά «στολίσματα» που ακούγονται fancy αλλά τελικά δεν είναι τίποτα.
Η σαλάτα: Χόρτα αρμύρα με μαριναρισμένη ντομάτα, ντακάκια και μους βελούδινου ταραμά – έπος καλοκαιρινό!
Το μέρος: The Salad Project
Η Θάλεια και η Εβίτα είναι φίλες μας και συμφωνούν πως η σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα και όχι μόνο ένα ορεκτικό. Μία βόλτα επιτόπου θα πείσει και εσένα. Το μενού συμμορφώνεται με την εποχή και έτσι θα βρεις πάντα κάτι καινούργιο και συναρπαστικό και φυσικά μπορείς να συναρμολογήσεις τη δική σου σαλάτα με ό,τι τραβάει η όρεξή σου εκείνη την ημέρα. Ζωγράφισε!
Η σαλάτα: Fish me a salad. Mε φακές, quinoa, καπνιστή πέστροφα, ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο, άνηθο, μαϊντανό, vinaigrette λεμονιού, lime.
Το μέρος: Balthazar
Να πω, για όσους έχουν ήδη πάθει καλοκαίρι και έχουν όρεξη για dolce vita και φλερτ, πως μόλις άνοιξε και τον υπέροχο, πολυσυζητημένο του κήπο. Μοντέρνο, χαλαρό, κοσμοπολίτικο, με σεφ τον φοβερό και τρομερό Χριστόφορο Πέσκια. Το ιδανικό περιβάλλον για να βάλεις το καινούριο σου summer dress με το τιραντάκι και την πλάτη έξω.
Η σαλάτα: Κόκκινη κινόα, αβοκάντο, γαρίδες και ντρέσινγκ μάνγκο, lime και λάδι βασιλικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.