Θεματα

Παγωτό, η soft ευτυχία

Ξυλάκι ή χωνάκι;

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
ΤΕΥΧΟΣ 704
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
icecream_1.jpg

Ένας καλοκαιρινός οδηγός για το πού θα βρεις μερικά από τα ωραιότερα παγωτά της Αθήνας

Υπάρχουν εκείνες οι φωτεινές στιγμές μέσα στην πορεία μιας μέρας που έχουν την δύναμη να την μετατρέψουν από συνηθισμένη σε ξεχωριστή.  Όσο μεγαλώνεις, τέτοιες στιγμές μάλλον λιγοστεύουν ή χρειάζονται περισσότερο φως για να καταφέρουν να λάμψουν μέσα στον μπούσουλα της καθημερινότητας. Όταν βέβαια κάτι τέτοιο συμβεί, είναι υπέροχο.

Παρόλο λοιπόν που ο ενήλικας εαυτός σου δεν αντιμετωπίζει το σινεμά, το κολύμπι, την βόλτα στο πάρκο με την λαχτάρα που είχες ως παιδί, υπάρχει κάτι που εξακολουθεί να παραμένει  το ίδιο μαγικό, ακριβώς όπως τότε. Είναι γλυκό, δροσερό, φρουτένιο ή πασπαλισμένο με σοκολάτα, στερεωμένο σε ένα ξύλο ή απλωμένο σε ένα χωνί, σερβιρισμένο σε κύπελα (για τους δειλούς) και συναρμολογημένο με χίλιους δύο τρόπους. Είναι το παγωτό. Και σου φτιάχνει την ημέρα.

Σέβομαι απόλυτα όσους επιμένουν να τρώνε και τον χειμώνα, καθώς είναι μία απόλαυση που οφείλει να μην καταπιέζεται από ποταπές έννοιες όπως οι εποχές. Η αξία όμως μιας ανοιξιάτικης ή καλοκαιρινής βόλτας ανάμεσα στα πολύχρωμα στενάκια του κέντρου κρατώντας ένα χωνάκι είναι αντεκτίμητη. Και το παγωτό ακόμα πιο νόστιμο όταν συνοδεύεται από την χαλαρή ατμόσφαιρα μιας ζεστής εποχής.

Πλέον η Αθήνα έχει γεμίσει από gelaterie και μαγαζιά με τις καλύτερες δυνατές επιλογές για σωστό παγωτό, στις πιο περίεργες και γκουρμέ γεύσεις, με πεντανόστιμες γαρνιτούρες και φρέσκα υλικά, πρωτότυπους τρόπους παρασκευής και ποπ σερβιρίσματα. Αν είσαι από αυτούς που υποστηρίζει πως μπορεί να ζει μόνο με παγωτό από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, κάλλιστα έχεις την δυνατότητα να το αποδείξεις!
 

Bufala Gelato

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufala Gelato (@bufalagelato) on

Ξεκινάμε από τα νότια προάστια για τις πρώτες συναντήσεις με τη θάλασσα, τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία. Για παγωτό ένα είναι το must: Bufala Gelato. Θα το αναγνωρίσεις κατευθείαν από τις ουρές που σχηματίζονται στην είσοδο και την ακαταμάχητη μυρωδιά της φρεσκοψημένης βάφλας. Εδώ θα βρεις δεκάδες γεύσεις παραδοσιακού παγωτού, αποκλειστικά µε 100% φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, όλα ελληνικά. Παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, που ο ιδιοκτήτης, Αλέξανδρος Κομματίδης, προμηθεύεται από τους βουβαλοτρόφους των Σερρών. Παχιές στρώσεις από βάφλα τυλίγουν τις μπάλες που επέλεξες.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη βανίλια Μαδαγασκάρης και τη γεύση Amaretto Dissarono (ω ναι), ενώ για τους fit της παρέας υπάρχει ένα ολόκληρο ξεχωριστό μενού. Soft ice cream χωρίς ζάχαρη, yogurt ice cream, αλλά και το Icefit με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά.
 

Chillbox

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chillbox Frozen Yogurt (@chillboxgreece) on

Ελληνικό παγωμένο γιαούρτι, με όποια γαρνιτούρα μπορεί να ονειρεύτηκες το προηγούμενο βράδυ, και σερβιρισμένο στο πιο stylish κουτί της αγοράς. Τα Chillbox έχουν ήδη ισχυρό όνομα στην παγωτοσκηνή της πόλης (και όχι άδικα) καθώς αποτελούν την πιο healthy επιλογή, χωρίς φυσικά να υστερούν σε γεύση. Συνήθως βάζω από πάνω φρέσκα φρούτα, cranberries και χρωματιστά τρουφάκια και στη συνέχεια αισθάνομαι τόσο διαίτης που επιστρέφω για δεύτερη μερίδα με μπισκότα, καραμελωμένο αμύγδαλο και σοκολατόπιτα σε κομμάτια.
 

Dickie Dee

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens) on

Γνωστός και ροζ παράδεισος στην καρδιά του κέντρου, σε έναν χώρο που θυμίζει Great Gatsby με πινελιές art deco, διότι εγώ προσωπικά δεν αντέχω να μην αισθάνομαι ντίβα του ’20 όταν καταβροχθίζω δύο μπάλες με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα. Ακόμα και αν δεν δηλώνεις τεράστιος οπαδός του soft ice cream (τι πάει λάθος;), σίγουρα εδώ θα δαγκώσεις την γλώσσα σου και θα μετανοήσεις. Οι γεύσεις λίγες και εκλεκτές, τα υλικά αγνά, το αποτέλεσμα φρεσκότατο κι εσύ εκστασιασμένος με ένα κουταλάκι στο χέρι να ανεβοκατεβαίνει. Πρέπει να δοκιμάσεις τον συνδυασμό pistachio Σικελίας με τριαντάφυλλο, την vegan μαύρη σοκολάτα και το καλοκαιρινό mango cream.  Πρέπει, λέμε.

 

Da Vinci

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Antoniadis (@alx.antoniadis) on

Κάθε φορά που προσπερνάω αυτό το μαγαζί είναι σαν να ακούω το γαμήλιο εμβατήριο. Τα πάντα με κάνουν να αισθάνομαι ερωτευμένη, από τα βουνά με παγωτό που περιμένουν να τα κατακτήσω, μέχρι τα πολύχρωμα χωνάκια, τα donuts, τα milkshakes και τα ιταλικά cannoli.Ιδιαίτερη αδυναμία είναι και τα σορμπέ, τα οποία σου σπάνε τη μύτη με το φρουτένιο άρωμά τους και σε δροσίζουν κατευθείαν με το που γίνει η πρώτη επαφή κουταλιού και γλώσσας.

Maraboo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maraboo (@marabooicecream) on

Η νέα άφιξη στο Παγκράτι έχει ήδη αποτελέσει θέμα αναζήτησης και πολλών γλυκοσυζητήσεων. Εδώ τα παγωτά κρύβονται προστατευμένα από τον έξω κόσμο μέχρι να καταλήξουν στο κυπελλάκι σου και σερβίρονται με βιοδιασπώμενα κουταλάκια. Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα, είναι όμως μία και μία. Θα έρθεις face to face με επιλογές όπως καρύδα με γιασεμί ή δάφνη, μαύρη μπίρα, αβοκάντο, ανθόγαλο, αλλά και πιο κλασικές όπως σοκολάτα και σορμπέ μάνγκο. Όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και μία κουταλιά ορκίζονται πως είναι από τις καλύτερες υφές και γεύσεις που έχουν συναντήσει, κι ας έχουν ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία και πίσω. Και συμφωνώ κι εγώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.