Tinos Food Paths, η γιορτή ξεκίνησε και φέτος στο νησί
Τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου μας οδηγούν για 5η χρονιά στη νοστιμιά του νησιού
Το γαστρονομικό φεστιβάλ Tinos Food Paths συμβαίνει μέχρι τις 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου
Τα νησιά μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι οι άνθρωποι, οι ζωές και οι ιστορίες τους, οι δραστηριότητες της επιβίωσης, φυσικά και το φαγητό. Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα νησιά (κυρίως του Αιγαίου) έχουν ξεκινήσει ενέργειες που μας μαθαίνουν ή και μας θυμίζουν τον αέναο αυτό κύκλο της ζωής. Γαστρονομικά, ωραία φεστιβάλ που μεταφέρουν στους επισκέπτες πολύτιμα στοιχεία για την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και φυσικά για αυτό που τα συνδέει όλα και όλους: το φαγητό. Ένα από τα πιο όμορφα, αγαπητά και γνωστά φεστιβάλ είναι και το Tinos Food Paths που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες για 5η χρονιά στο νησί της Τήνου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Tinos Food Paths «μαγειρεύει» πολλές εκπλήξεις: γνωστούς σεφ (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Νίκος Κουκιάσας και ο Άρης Βεζενές) να μαγειρεύουν, αναμμένους φούρνους να σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να τις αφηγούνται. Aλλά και κορυφαίους bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δημιουργούν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και αυτή τη χρονιά το Tinos Food Path φιλοξενεί το 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide. Μαζί τους, όλες αυτές τις μέρες και οι εθελοντές, από τους επιχειρηματίες της ντόπιας εστίασης μέχρι τις γιαγιάδες και τις νοικοκυρές κάθε χωριού, που βοηθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της ενωμένης προσπάθειας και της προσφοράς χωρίς κέρδος.
Κεντρικός άξονας για φέτος θα είναι ένα βιωματικό οδοιπορικό, που θα ξεκινήσει από το χωριό Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού. Μια διαδρομή που ξεκινάει από το όμορφο χωριό (η Καλλονή προέρχεται από τη λέξη «κάλλος» που εσωκλείει μέσα της την έννοια της ομορφιάς, της καλοσύνης, της αρετής) και συνεχίζεται στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια. Μια διαδρομή δηλαδή που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον κύκλο της ζωή.
Είναι πολλά ακόμα τα νόστιμα που θα συμβούν μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου και όσοι βρίσκεστε αυτές τις μέρες στο νησί, αξίζει να τα ανακαλύψετε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.