- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Tinos Food Paths, η γιορτή ξεκίνησε και φέτος στο νησί
Τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου μας οδηγούν για 5η χρονιά στη νοστιμιά του νησιού
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![food-anoigma.jpg food-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/05/14/food-anoigma.jpg)
Το γαστρονομικό φεστιβάλ Tinos Food Paths συμβαίνει μέχρι τις 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου
Τα νησιά μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι οι άνθρωποι, οι ζωές και οι ιστορίες τους, οι δραστηριότητες της επιβίωσης, φυσικά και το φαγητό. Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα νησιά (κυρίως του Αιγαίου) έχουν ξεκινήσει ενέργειες που μας μαθαίνουν ή και μας θυμίζουν τον αέναο αυτό κύκλο της ζωής. Γαστρονομικά, ωραία φεστιβάλ που μεταφέρουν στους επισκέπτες πολύτιμα στοιχεία για την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και φυσικά για αυτό που τα συνδέει όλα και όλους: το φαγητό. Ένα από τα πιο όμορφα, αγαπητά και γνωστά φεστιβάλ είναι και το Tinos Food Paths που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες για 5η χρονιά στο νησί της Τήνου.
![tinos-food-paths-2019-2.jpg tinos-food-paths-2019-2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tinos-food-paths-2019-2.jpg)
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Tinos Food Paths «μαγειρεύει» πολλές εκπλήξεις: γνωστούς σεφ (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Νίκος Κουκιάσας και ο Άρης Βεζενές) να μαγειρεύουν, αναμμένους φούρνους να σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να τις αφηγούνται. Aλλά και κορυφαίους bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δημιουργούν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και αυτή τη χρονιά το Tinos Food Path φιλοξενεί το 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide. Μαζί τους, όλες αυτές τις μέρες και οι εθελοντές, από τους επιχειρηματίες της ντόπιας εστίασης μέχρι τις γιαγιάδες και τις νοικοκυρές κάθε χωριού, που βοηθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της ενωμένης προσπάθειας και της προσφοράς χωρίς κέρδος.
![tinos-food-paths-2019-14-s.jpg tinos-food-paths-2019-14-s.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tinos-food-paths-2019-14-s.jpg)
Κεντρικός άξονας για φέτος θα είναι ένα βιωματικό οδοιπορικό, που θα ξεκινήσει από το χωριό Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού. Μια διαδρομή που ξεκινάει από το όμορφο χωριό (η Καλλονή προέρχεται από τη λέξη «κάλλος» που εσωκλείει μέσα της την έννοια της ομορφιάς, της καλοσύνης, της αρετής) και συνεχίζεται στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια. Μια διαδρομή δηλαδή που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον κύκλο της ζωή.
![tinos-food-paths-2019-21.jpg tinos-food-paths-2019-21.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tinos-food-paths-2019-21.jpg)
Είναι πολλά ακόμα τα νόστιμα που θα συμβούν μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου και όσοι βρίσκεστε αυτές τις μέρες στο νησί, αξίζει να τα ανακαλύψετε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.