Θεματα

Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα;

Έρχεται το Thessaloniki StreetFood Festival 2019!

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
event_photojpg.jpg

Ένα φεστιβάλ φαγητού στη Θεσσαλονίκη που ίσως και να εξηγεί γιατί η πόλη είναι η πρωτεύουσα της γεύσης σήμερα

Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα; Κάποιοι λένε τα γλυκά της, άλλοι τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της, άλλοι οι μάγειρές της και οι συνταγές που περιέχουν το μπαστάρδεμα όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν κατοικήσει στην πόλη…

Το σίγουρο είναι ότι η γαστρονομική άνθηση της ξανασυντελείται με καινούργιους όρους και παίχτες, αλλά και διεθνείς κουζίνες, comfort πιάτα, ψαγμένα στέκια με πειραγμένες συνταγές αλλά και την εμμονή στα κλασικά που ποτέ δεν απογοήτευσαν.

streetfood_photo.jpeg

Καινούργιες εκθέσεις, διαγωνισμοί, φεστιβάλ που την καθιερώνουν γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά και φαγητό του δρόμου (streetfood) που ξεκινάει από το κουλούρι και το σουβλάκι και φτάνει σε φημισμένες μπράντες της πόλης, που έχουν κατακτήσει ολόκληρη την επικράτεια.

food_bus.jpeg

Thessaloniki Streetfood Festival 2018 Video:

 

Το τρίτο ετήσιο Thessaloiki StreetFood Festival συνεχίζει εκεί απ’ όπου τα δύο προηγούμενα σταμάτησαν, και από την αρχική γνωριμία το 2017, μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τάση της πόλης, μια τάση που στηρίζει τον τουρισμό και αποτελεί πόλο έλξης απανταχού ταξιδιωτών, κάτι που θα το καταλάβεις τα Σαββατοκύριακα στις ουρές στην Παύλου Μελά, Μητροπόλεως, Άνω Λαδάδικα και σε όλες τις πιάτσες των foodies..

soul_kitchen.jpg

17, 18 και 19 Μαΐου στον ανοιχτό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης θα απολαύσουμε περισσότερες από 150 εκδοχές streetfood με άπειρη μουσική, soul kitchen εργαστήρια, workshops φαγητού για παιδιά, διαγωνισμούς, ψηφοφορίες και πολλά ακόμα…

music_poster.jpeg

street_outdoors.jpeg

Ναπολιτάνικη πίτσα, wraps κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, αργομαγειρεμένα κρέατα, λαχταριστά burger, falafel, τορτίγιας, βουβαλίσιο παγωτό, hot dogs, ινδικές σπεσιαλιτέ, χορτοφαγικές επιλογές, σούσι και κρατήσου πεινασμένος μέχρι τότε… καλή όρεξη!

burger_photo.jpeg

Μια εκδήλωση της ομάδας Soulfood Thessaloniki
FB / https://www.facebook.com/SoulfoodThessaloniki/
INSTAGRAM / https://www.instagram.com/soulfoodthessaloniki/?hl=nl
FB EVENT εδώ 

Παρασκευή 17: 18:00 - 00:00 / Σάββατο 18: 12:00 - 00.00 / Κυριακή 19: 12:00 - 00.00. Είσοδος Ελεύθερη / Tiff Helexpo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.