- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα;
Έρχεται το Thessaloniki StreetFood Festival 2019!
![event_photojpg.jpg event_photojpg.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/05/06/event_photojpg.jpg)
Ένα φεστιβάλ φαγητού στη Θεσσαλονίκη που ίσως και να εξηγεί γιατί η πόλη είναι η πρωτεύουσα της γεύσης σήμερα
Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα; Κάποιοι λένε τα γλυκά της, άλλοι τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της, άλλοι οι μάγειρές της και οι συνταγές που περιέχουν το μπαστάρδεμα όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν κατοικήσει στην πόλη…
Το σίγουρο είναι ότι η γαστρονομική άνθηση της ξανασυντελείται με καινούργιους όρους και παίχτες, αλλά και διεθνείς κουζίνες, comfort πιάτα, ψαγμένα στέκια με πειραγμένες συνταγές αλλά και την εμμονή στα κλασικά που ποτέ δεν απογοήτευσαν.
![streetfood_photo.jpeg streetfood_photo.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/streetfood_photo.jpeg)
Καινούργιες εκθέσεις, διαγωνισμοί, φεστιβάλ που την καθιερώνουν γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά και φαγητό του δρόμου (streetfood) που ξεκινάει από το κουλούρι και το σουβλάκι και φτάνει σε φημισμένες μπράντες της πόλης, που έχουν κατακτήσει ολόκληρη την επικράτεια.
![food_bus.jpeg food_bus.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/food_bus.jpeg)
Thessaloniki Streetfood Festival 2018 Video:
Το τρίτο ετήσιο Thessaloiki StreetFood Festival συνεχίζει εκεί απ’ όπου τα δύο προηγούμενα σταμάτησαν, και από την αρχική γνωριμία το 2017, μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τάση της πόλης, μια τάση που στηρίζει τον τουρισμό και αποτελεί πόλο έλξης απανταχού ταξιδιωτών, κάτι που θα το καταλάβεις τα Σαββατοκύριακα στις ουρές στην Παύλου Μελά, Μητροπόλεως, Άνω Λαδάδικα και σε όλες τις πιάτσες των foodies..
![soul_kitchen.jpg soul_kitchen.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/soul_kitchen.jpg)
17, 18 και 19 Μαΐου στον ανοιχτό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης θα απολαύσουμε περισσότερες από 150 εκδοχές streetfood με άπειρη μουσική, soul kitchen εργαστήρια, workshops φαγητού για παιδιά, διαγωνισμούς, ψηφοφορίες και πολλά ακόμα…
![music_poster.jpeg music_poster.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/music_poster.jpeg)
![street_outdoors.jpeg street_outdoors.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/street_outdoors.jpeg)
Ναπολιτάνικη πίτσα, wraps κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, αργομαγειρεμένα κρέατα, λαχταριστά burger, falafel, τορτίγιας, βουβαλίσιο παγωτό, hot dogs, ινδικές σπεσιαλιτέ, χορτοφαγικές επιλογές, σούσι και κρατήσου πεινασμένος μέχρι τότε… καλή όρεξη!
![burger_photo.jpeg burger_photo.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/burger_photo.jpeg)
Μια εκδήλωση της ομάδας Soulfood Thessaloniki
FB / https://www.facebook.com/SoulfoodThessaloniki/
INSTAGRAM / https://www.instagram.com/soulfoodthessaloniki/?hl=nl
FB EVENT εδώ
Παρασκευή 17: 18:00 - 00:00 / Σάββατο 18: 12:00 - 00.00 / Κυριακή 19: 12:00 - 00.00. Είσοδος Ελεύθερη / Tiff Helexpo
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.