Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα;
Έρχεται το Thessaloniki StreetFood Festival 2019!
Ένα φεστιβάλ φαγητού στη Θεσσαλονίκη που ίσως και να εξηγεί γιατί η πόλη είναι η πρωτεύουσα της γεύσης σήμερα
Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα; Κάποιοι λένε τα γλυκά της, άλλοι τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της, άλλοι οι μάγειρές της και οι συνταγές που περιέχουν το μπαστάρδεμα όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν κατοικήσει στην πόλη…
Το σίγουρο είναι ότι η γαστρονομική άνθηση της ξανασυντελείται με καινούργιους όρους και παίχτες, αλλά και διεθνείς κουζίνες, comfort πιάτα, ψαγμένα στέκια με πειραγμένες συνταγές αλλά και την εμμονή στα κλασικά που ποτέ δεν απογοήτευσαν.
Καινούργιες εκθέσεις, διαγωνισμοί, φεστιβάλ που την καθιερώνουν γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά και φαγητό του δρόμου (streetfood) που ξεκινάει από το κουλούρι και το σουβλάκι και φτάνει σε φημισμένες μπράντες της πόλης, που έχουν κατακτήσει ολόκληρη την επικράτεια.
Thessaloniki Streetfood Festival 2018 Video:
Το τρίτο ετήσιο Thessaloiki StreetFood Festival συνεχίζει εκεί απ’ όπου τα δύο προηγούμενα σταμάτησαν, και από την αρχική γνωριμία το 2017, μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τάση της πόλης, μια τάση που στηρίζει τον τουρισμό και αποτελεί πόλο έλξης απανταχού ταξιδιωτών, κάτι που θα το καταλάβεις τα Σαββατοκύριακα στις ουρές στην Παύλου Μελά, Μητροπόλεως, Άνω Λαδάδικα και σε όλες τις πιάτσες των foodies..
17, 18 και 19 Μαΐου στον ανοιχτό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης θα απολαύσουμε περισσότερες από 150 εκδοχές streetfood με άπειρη μουσική, soul kitchen εργαστήρια, workshops φαγητού για παιδιά, διαγωνισμούς, ψηφοφορίες και πολλά ακόμα…
Ναπολιτάνικη πίτσα, wraps κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, αργομαγειρεμένα κρέατα, λαχταριστά burger, falafel, τορτίγιας, βουβαλίσιο παγωτό, hot dogs, ινδικές σπεσιαλιτέ, χορτοφαγικές επιλογές, σούσι και κρατήσου πεινασμένος μέχρι τότε… καλή όρεξη!
Μια εκδήλωση της ομάδας Soulfood Thessaloniki
FB / https://www.facebook.com/SoulfoodThessaloniki/
INSTAGRAM / https://www.instagram.com/soulfoodthessaloniki/?hl=nl
FB EVENT εδώ
Παρασκευή 17: 18:00 - 00:00 / Σάββατο 18: 12:00 - 00.00 / Κυριακή 19: 12:00 - 00.00. Είσοδος Ελεύθερη / Tiff Helexpo
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.