Θεματα

Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα;

Έρχεται το Thessaloniki StreetFood Festival 2019!

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
event_photojpg.jpg

Ένα φεστιβάλ φαγητού στη Θεσσαλονίκη που ίσως και να εξηγεί γιατί η πόλη είναι η πρωτεύουσα της γεύσης σήμερα

Τι κάνει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γεύσης στην Ελλάδα; Κάποιοι λένε τα γλυκά της, άλλοι τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της, άλλοι οι μάγειρές της και οι συνταγές που περιέχουν το μπαστάρδεμα όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν κατοικήσει στην πόλη…

Το σίγουρο είναι ότι η γαστρονομική άνθηση της ξανασυντελείται με καινούργιους όρους και παίχτες, αλλά και διεθνείς κουζίνες, comfort πιάτα, ψαγμένα στέκια με πειραγμένες συνταγές αλλά και την εμμονή στα κλασικά που ποτέ δεν απογοήτευσαν.

streetfood_photo.jpeg

Καινούργιες εκθέσεις, διαγωνισμοί, φεστιβάλ που την καθιερώνουν γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά και φαγητό του δρόμου (streetfood) που ξεκινάει από το κουλούρι και το σουβλάκι και φτάνει σε φημισμένες μπράντες της πόλης, που έχουν κατακτήσει ολόκληρη την επικράτεια.

food_bus.jpeg

Thessaloniki Streetfood Festival 2018 Video:

 

Το τρίτο ετήσιο Thessaloiki StreetFood Festival συνεχίζει εκεί απ’ όπου τα δύο προηγούμενα σταμάτησαν, και από την αρχική γνωριμία το 2017, μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τάση της πόλης, μια τάση που στηρίζει τον τουρισμό και αποτελεί πόλο έλξης απανταχού ταξιδιωτών, κάτι που θα το καταλάβεις τα Σαββατοκύριακα στις ουρές στην Παύλου Μελά, Μητροπόλεως, Άνω Λαδάδικα και σε όλες τις πιάτσες των foodies..

soul_kitchen.jpg

17, 18 και 19 Μαΐου στον ανοιχτό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης θα απολαύσουμε περισσότερες από 150 εκδοχές streetfood με άπειρη μουσική, soul kitchen εργαστήρια, workshops φαγητού για παιδιά, διαγωνισμούς, ψηφοφορίες και πολλά ακόμα…

music_poster.jpeg

street_outdoors.jpeg

Ναπολιτάνικη πίτσα, wraps κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, αργομαγειρεμένα κρέατα, λαχταριστά burger, falafel, τορτίγιας, βουβαλίσιο παγωτό, hot dogs, ινδικές σπεσιαλιτέ, χορτοφαγικές επιλογές, σούσι και κρατήσου πεινασμένος μέχρι τότε… καλή όρεξη!

burger_photo.jpeg

Μια εκδήλωση της ομάδας Soulfood Thessaloniki
FB / https://www.facebook.com/SoulfoodThessaloniki/
INSTAGRAM / https://www.instagram.com/soulfoodthessaloniki/?hl=nl
FB EVENT εδώ 

Παρασκευή 17: 18:00 - 00:00 / Σάββατο 18: 12:00 - 00.00 / Κυριακή 19: 12:00 - 00.00. Είσοδος Ελεύθερη / Tiff Helexpo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.