- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Όλα όσα θες να μάθεις για το 4ο Athens Street Food Festival
Η μεγαλύτερη γιορτή του street food επιστρέφει στην Αθήνα
Για εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) οι foodies συναντιούνται ξανά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο 4ο Athens Street Food Festival
Μπιφτέκια τσιτσιρίζουν στη σχάρα. Αργότερα θα βρουν τη θέση τους ανάμεσα σε φρεσκοψημμένα brioche. Λίγο πιο ‘κει πέντε διάσημοι σεφ ετοιμάζουν το σουβλάκι των ονείρων σου. Ψάχνεις για γλυκό και ξαφνικά εμφανίζεται το τέλειο, χειροποίητο gelato. Όχι, δεν είναι όνειρο. Είναι η πιο πετυχημένη γιορτή φαγητού που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την πόλη. Και μετά από όσα έχουμε δει (και φάει) τα προηγούμενα τρία χρόνια, ξέρουμε ότι και φέτος έχουμε πολλούς, νόστιμους λόγους να περιμένουμε το 4ο Athens Street Food Festival.
Για τρία τριήμερα και εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι γίνεται ξανά το σημείο συνάντησης για όλους τους foodies εκεί έξω. Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ εμπλουτίζεται, ταξιδεύει και ξεσηκώνει γεύσεις του... δρόμου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Κούβα και το Μεξικό έως την Κίνα και την Ινδία, από την Τζαμάικα και τη Χαβάη μέχρι την Ελλάδα και τη Βραζιλία, δεν υπάρχει καμία street food λιχουδιά που να μην σε περιμένει να τη δοκιμάσεις.
Από τη μεγάλη γιορτή δεν λείπουν βέβαια οι διάσημοι chefs. Άλλωστε, “street food” δεν σημαίνει ούτε πρόχειρο, ούτε γρήγορο. Σημαίνει κάτι (πολύυυ) νόστιμο που τρως στον δρόμο. Θεωρία που απέδειξαν πέντε από τους πιο λαμπρούς chefs της χώρας (Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) όταν άνοιξαν το Hoocut. To σουβλάκι της υψηλής γαστρονομίας (με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, απλές τεχνικές και μαγειρική σκέψη) προφανώς και θα βρίσκεται στο Athens Street Food Festival. Όπως και ο Βασίλης Σπόρος, ο σεφ του Po’ Boys που πρώτος σύστησε στο αθηναϊκό κοινό τη μαγεία του αυθεντικού BBQ. Εκτός από τα πιάτα-σουξέ του Po’ Boys (Brisket Burger, Pulled Pork Po’ Boy, Pork Belly Po’ Boy), o Βασίλης Σπόρος φέρνει επίσης μαζί του τα ολοκαίνουργια burgers του που θα ψήνει μπροστά στα μάτια σου σε κλειστό ξυλόφουρνο.
Τα ονόματα γνωστών σεφ δεν εξαντλούνται εδώ. Οι Γωγώ Δελογιάννη, Γιώργος Μακρής, Χάρης Μπονάνος, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Παύλος Σάφτης, Θάνος Στασινός, Στάθης Χρηστίδης και Vital Hyka θα εμφανιστούν με τα δικά τους pop-up stores και μοναδικές γεύσεις αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Athens Street Food Festival.
Υπάρχουν δύο τρόποι να το ζήσεις όλο αυτό: 1. Μπαίνεις εδώ, βλέπεις αναλυτικά όλες τις συμμετοχές, διαλέγεις αυτές που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ και πας οργανωμένος. 2. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν ακούς τίποτα, δεν διαβάζεις τίποτα και εμφανίζεσαι την πρώτη μέρα του φεστιβάλ (10 Μαΐου) με άδειο στομάχι. Είτε ακολουθήσεις τον πρώτο δρόμο, είτε τον δεύτερο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: πρώτα περνάμε από όλα τα περίπτερα με αυτοσυγκράτηση (σημαντικό), έπειτα δοκιμάζουμε ότι μας τράβηξε πιο πολύ την προσοχή (ή τη μύτη).
Info
Πρόγραμμα
Παρασκευή: 17.00 – 01.00
Σάββατο: 12.00 – 01.00
Κυριακή: 12.00 – 00.30
Είσοδος: €2,5
τηλ. 2109636489
www.athensstreetfoodfestival.gr, Fb: Athens Street Food Festival
*H Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.