Θεματα

Ο Cookie Dude φτιάχνει τα τέλεια μπισκότα και στα στέλνει στο σπίτι

Delivery τις ώρες της μεγάλης λιγούρας!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cookiemain.jpg

Ο Δημήτρης Βάτης, ή αλλιώς Cookie Dude, φτιάχνει αυθεντικά αμερικάνικα μπισκότα και τα φέρνει στο σπίτι σου!

Στο δεύτερο βιβλίο Χάρι Πότερ, ο Χάρι και ο Ρον χάνουν το τρένο για το Χόγκουαρτς και συνεπώς δεν καταφέρνουν να παραβρεθούν στο πολυτελές δείπνο του σχολείου για την καινούρια χρονιά, μένοντας νηστικοί. Καταλήγουν στο γραφείο της καθηγήτριας ΜακΓκόναγκαλ, η οποία τους παρουσιάζει δύο δίσκους με φαγητό, και ενώ στην αρχή τα αγόρια παραξενεύονται με το πόσο «φτωχό» θα είναι το βραδινό τους σε σχέση με τα μεγαλεία που έχουν συνηθίσει, γρήγορα καταλαβαίνουν πως ο δίσκος ξαναγεμίζει μαγικά όταν σταματάνε να τρώνε, προσφέροντάς τους ατέλειωτα σάντουιτς και γλυκά.

cookies4.jpg

Προφανώς δεν μπόρεσα να προσέξω τίποτα άλλο από την πλοκή της σκηνής όταν την πρωτοδιάβασα.  Και η ιδέα του να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σου κάτι λαχταριστό και νόστιμο χωρίς εσύ να κάνεις κανέναν κόπο έμεινε μαζί μου για χρόνια. Συνεπώς όταν άκουσα πως υπάρχει τρόπος να συμβεί κάτι τέτοιο και να βρεθούν στα χέρια μου αυθεντικά αμερικάνικα cookies από την μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να χρειαστεί καν να βάλω παπούτσια, πίστεψα ξανά στην μαγεία.

Ο Δημήτρης Βάτης λοιπόν είναι ένας σύγχρονος Μέρλιν μπισκότων, ψήνει απίστευτα ζουμερά cookies στην μαγική του καλύβα και στα παραδίδει κατευθείαν στο σπίτι σου, ή όπου αλλού αισθανθείς την υπογλυκαιμία. Είπαμε δύο λόγια, γλυκατζής προς γλυκατζή.

Πότε αποφάσισες να ξεκινήσεις την επιχείρηση των μπισκότων; Είναι η μόνη σου δουλειά;
Είναι καμιά πενταετία που φτιάχνω cookies και τα δίνω σε φίλες και φίλους, πάντα παράλληλα με άλλες δουλειές. Δεν το θεωρούσα δουλειά τόσο καιρό. Έφτιαξα την σελίδα του instagram πριν περίπου ένα χρόνο και σιγά σιγά άρχισε να αυξάνεται η ζήτηση, ειδικά μετά από το άρθρο που μπήκε στο Madame Figaro τον Αύγουστο (thanks Μάρω). Από τότε κατάλαβα και εγώ ότι αυτό μπορεί να γίνει κανονική δουλειά.

cookies2.jpg

Τι είναι αυτό που κάνει τα μπισκότα σου να ξεχωρίζουν; Σε πόσες γεύσεις μπορούμε να τα απολαύσουμε;
Στους φανς των cookies μου αρέσει πολύ το ότι είναι πολύ μαλακά και θυμίζουν αμερικάνικα. Σίγουρα βοηθάει και το ότι είναι σπιτικά. Κάνω τέσσερα είδη cookies (choc chip, choc choc chip, double choc, oatmeal) στα οποία μπορώ να βάλω διάφορες σοκολάτες, φρούτα, και φιστικοβούτυρο. Κάποια κιόλας τα κάνω και vegan friendly.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cookie Dude (@the_cookiedude) on

 

Ποιο cookie είναι το πιο δημοφιλές και ποιο το δικό σου αγαπημένο;
Τα μπεστ-σέλερ είναι τα double choc διπλής σοκολάτας με φιστικοβούτυρο από πάνω. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα κλασικά choc chip με κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

cookies3.jpg

Εκτός από τα μπισκότα, δώσε μας το τοπ 10 των αγαπημένων σου γλυκών.
Τρομερά δύσκολη ερώτηση! Είμαι πολύ του γλυκού και δεν μου είναι εύκολο να τα βαθμολογήσω. Μου αρέσουν όμως πολύ γλυκά σαν σοκολατόπιτα, προφιτερόλ, κρουασάν (είτε βουτύρου είτε με γέμιση), cinnamon rolls, brownies, τρίγωνα Θεσσαλονίκης και donuts. Α, και οτιδήποτε από το Fairytale στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σου είπα, είμαι του γλυκού.

Πώς ακριβώς δουλεύεις; Πού βρίσκεται το εργαστήριό σου και πώς γίνεται η διαδικασία του ντελίβερι;
Δέχομαι παραγγελίες μέσα από το instagram και το facebook κυρίως, και έπειτα φτιάχνω τα cookies στο σπίτι μου και τα παραδίδω όπου ζητηθεί. Σκοπός μου είναι να καταφέρω να ανοίξω ένα παρασκευαστήριο από το οποίο θα μπορεί ο κόσμος να έρχεται να παίρνει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Λοιπόν, την προσοχή σας! Βρήκα έναν τύπο(@the_cookiedude λέγεται), κάπου στα βόρεια προάστια που φτιάχνει αυτά τα σούπερ αφράτα, νόστιμα, χειροποίητα, σπιτικά, «δεν έχεις φάει πιο νόστιμα» cookies, κατόπιν παραγγελίας. Οι γεύσεις είναι 4: •Choc Choc Chip με λευκή σοκολάτα ή υγείας ή φυστικοβούτυρο •Chocolate Chip με σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή λευκή ή κομμάτια φυστικοβούτυρο •Soft Double Chocolate με φυστικοβούτυρο ή λευκή σοκολάτα από πάνω •Oatmeal Cookies με βρώμη και μήλο ή σταφίδες ή σοκολάτα της επιλογής σας. Τέλειο; Τέλειο! Έκανα παραγγελία την Πέμπτη και μου τα έκανε delivery Παρασκευή πρωί μόλις τα έφτιαξε. Κυριακή δεν υπήρχαν. Ένα κουτί με 20 τεμάχια. Λογικό. ? . • • #urbanfoodjunkie #greekblogger #greekfoodblogger #foodblog #foodie #lifokitchen #instalifo #athensvoice #huffposttaste #foodstagram #igfood #instafood #eatingfortheinsta #tastespotting #huffposttaste #eatguide #foodstyling #nomnom #yummy #tastevoice #cookies #homemade #onthetable #eatlikealocal

A post shared by @ _urbanfoodjunkie_ on

 

Δουλεύεις τελείως μόνος ή υπάρχει βοήθεια;
Για την δημιουργία των cookies δουλεύω μόνος μου για την ώρα. Φυσικά όμως λαμβάνω βοήθεια από τους δικούς μου ανθρώπους όταν την χρειάζομαι (μου έχουν πάει παραγγελίες και έχουν βοηθήσει στην καθαριότητα της κουζίνας), και πρέπει να σημειωθεί ότι το προμοτάρει πολύ ο κόσμος που τα δοκιμάζει.

cookies5.jpg

Το όνομα The Cookie Dude έχει κάποια σχέση με το Big Lebowski; Αν ναι, ποια νομίζεις θα ήταν η αγαπημένη γεύση του Dude;
Χαχα πολλοί το νομίζουν αλλά όχι. Το όνομα είναι από την σειρά Friends από το επεισόδιο που ο Ross χτυπάει καταλάθος ένα κοριτσάκι που πουλάει μπισκότα και αρχίζει να τα πουλάει για εκείνη. Ενώ δεν το κάνει με επιτυχία στην αρχή, καταλαβαίνει ότι αν πηγαίνει σε φοιτητικές εστίες μετά τα μεσάνυχτα θα πουλάει περισσότερο. Κάποια στιγμή λέει ότι εκεί είναι γνωστός ως ο Cookie Dude. Τώρα ο Ross μου κάνει για απλό Choc Chip cookie τύπος.

 

 

Θα τον βρεις στο instagram και στο Facebook.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.