Από το Χαλάνδρι έως τα Εξάρχεια, εστιατόρια και cafe φέρνουν την άνοιξη στο πιάτο
Πρωτομαγιά στην Αθήνα είναι η μυρωδιά από τις ανθισμένες νεραντζιές, τα ματσάκια με πασχαλιές στα ανθοπωλεία και τα τραπεζάκια σε ηλιόλουστα πεζοδρόμια. Κάνε μια μεγάλη βόλτα, βρες τα αγαπημένα σου λουλούδια για το μαγιάτικο στεφάνι, κι αν κουραστείς κάνε μια στάση σε αυτά τα πέντε νόστιμα στέκια για να πιεις καφέ ανάμεσα στα λουλούδια ή να τσιμπήσεις κάτι με παρέα κάποιο φουντωτό γιασεμί.
Simul
Αφού φτιάξεις το στεφάνι σου στο Λυκαβηττό, κατηφόρισε προς Κολωνάκι και ψάξε για την αυλή του Simul στην Υψηλάντου. Μαρμάρινα τραπέζια, το μαγιάτικο αεράκι να φυσάει τις φυλλωσιές των δέντρων και υπέροχη δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Νίκο Θωμά. Όλη η άνοιξη στο πιάτο… Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Άμα Λάχει
Η πιο λουλουδιασμένη αυλή της Καλλιδρομίου ήταν κάποτε το προαύλιου του παλιού δημοτικού σχολείου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της είναι κάτι κατακόκκινα γεράνια που φέρνουν την άνοιξη όλο τον χρόνο. Εδώ να κάτσεις για μερακλίδικα μεζεδάκια (να δοκιμάσεις πρέπει την τηγανιά με φιλέτο κοτόπουλο και καπνιστό τυρί Μετσόβου) τα ανθισμένα απογεύματα του Μάη. Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978
Γιασεμί
Η Μνησικλέους είναι πιθανότατα το πιο γραφικό δρομάκι της πόλης. Ασβεστωμένα σκαλάκια, φρεσκοβαμμένα νεοκλασικά και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Ε, αν δεν φας ένα γλυκάκι (ψηφίζουμε lemon pie) στο θρυλικό «Γιασεμί», πώς να μυρίσει ο Μάης; Κόψε κι ένα γιασεμάκι για τον δρόμο και όλα θα πάνε καλά. Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937
Piu Verde
Δέκα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας μικρός Παράδεισος. Πεύκα, λουλούδια, ακόμη και μια… λίμνη είναι όσα χρειάζεσαι για τον Μάη σου. Αυτό είναι το Άλσος Παπάγου και μέσα εδώ σε περιμένει το Piu Verde για μεσογειακή κουζίνα, λαχταριστό brunch, καφέ, ποτό και ανθισμένα όνειρα. Άλσος Παπάγου, Παπάγου, 210 6546185
Butterfly
Πολυθρόνες κάτω από λεμονιές, γλαστράκια με ό,τι λουλουδικό βάζει ο νους σου και κατάφυτοι… τοίχοι. Το Butterfly είναι στην ουσία ένα μαγαζί-κήπος. Ανοίγει από το πρωί για καφέ, brunch και γλυκό, φτάνει μέχρι το βράδυ με ωραία cocktails. Πώς να πεις όχι; Λεωφ. Πεντέλης 8 και Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.