- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Από το Χαλάνδρι έως τα Εξάρχεια, εστιατόρια και cafe φέρνουν την άνοιξη στο πιάτο
Πρωτομαγιά στην Αθήνα είναι η μυρωδιά από τις ανθισμένες νεραντζιές, τα ματσάκια με πασχαλιές στα ανθοπωλεία και τα τραπεζάκια σε ηλιόλουστα πεζοδρόμια. Κάνε μια μεγάλη βόλτα, βρες τα αγαπημένα σου λουλούδια για το μαγιάτικο στεφάνι, κι αν κουραστείς κάνε μια στάση σε αυτά τα πέντε νόστιμα στέκια για να πιεις καφέ ανάμεσα στα λουλούδια ή να τσιμπήσεις κάτι με παρέα κάποιο φουντωτό γιασεμί.
Simul
Αφού φτιάξεις το στεφάνι σου στο Λυκαβηττό, κατηφόρισε προς Κολωνάκι και ψάξε για την αυλή του Simul στην Υψηλάντου. Μαρμάρινα τραπέζια, το μαγιάτικο αεράκι να φυσάει τις φυλλωσιές των δέντρων και υπέροχη δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Νίκο Θωμά. Όλη η άνοιξη στο πιάτο… Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Άμα Λάχει
Η πιο λουλουδιασμένη αυλή της Καλλιδρομίου ήταν κάποτε το προαύλιου του παλιού δημοτικού σχολείου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της είναι κάτι κατακόκκινα γεράνια που φέρνουν την άνοιξη όλο τον χρόνο. Εδώ να κάτσεις για μερακλίδικα μεζεδάκια (να δοκιμάσεις πρέπει την τηγανιά με φιλέτο κοτόπουλο και καπνιστό τυρί Μετσόβου) τα ανθισμένα απογεύματα του Μάη. Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978
Γιασεμί
Η Μνησικλέους είναι πιθανότατα το πιο γραφικό δρομάκι της πόλης. Ασβεστωμένα σκαλάκια, φρεσκοβαμμένα νεοκλασικά και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Ε, αν δεν φας ένα γλυκάκι (ψηφίζουμε lemon pie) στο θρυλικό «Γιασεμί», πώς να μυρίσει ο Μάης; Κόψε κι ένα γιασεμάκι για τον δρόμο και όλα θα πάνε καλά. Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937
Piu Verde
Δέκα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας μικρός Παράδεισος. Πεύκα, λουλούδια, ακόμη και μια… λίμνη είναι όσα χρειάζεσαι για τον Μάη σου. Αυτό είναι το Άλσος Παπάγου και μέσα εδώ σε περιμένει το Piu Verde για μεσογειακή κουζίνα, λαχταριστό brunch, καφέ, ποτό και ανθισμένα όνειρα. Άλσος Παπάγου, Παπάγου, 210 6546185
Butterfly
Πολυθρόνες κάτω από λεμονιές, γλαστράκια με ό,τι λουλουδικό βάζει ο νους σου και κατάφυτοι… τοίχοι. Το Butterfly είναι στην ουσία ένα μαγαζί-κήπος. Ανοίγει από το πρωί για καφέ, brunch και γλυκό, φτάνει μέχρι το βράδυ με ωραία cocktails. Πώς να πεις όχι; Λεωφ. Πεντέλης 8 και Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.