- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Τυροβολιά», ένα ακόμα γαστρονομικό τριήμερο έρχεται στη Μύκονο
Το νησί των ανέμων έχει υπέροχα προϊόντα και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 ένα 3ήμερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς.
Μακριά από τα φώτα, τις διασημότητες και τα θρυλικά ξενύχτια, το νησί των ανέμων φυλάει ένα άλλο πρόσωπο. Είναι εκείνο των ψαράδων, των κτηνοτρόφων και τον τυροκόμων που για γενιές και γενιές συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να εκτρέφουν, να παράγουν, να δημιουργούν μερικά από τα πιο νόστιμα προϊόντα της Ελλάδας. Ξακουστά αλλαντικά (ποιος μπορεί να αντισταθεί στη λούζα;) και υπέροχα τυριά βεβαιώνουν ότι αυτό το νησί είναι αντιφατικό, άκρως ενδιαφέρον και απερίγραπτα νόστιμο.
Μετά το μεγάλο αφιέρωμα για την Κοπανιστή που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste of Mykonos” επιστρέφει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με ένα 3ημερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς, ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά τυριά του νησιού. Η Τυροβολιά είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί που προκύπτει από την πρώτη τυροκόμηση. Οι Μυκονιάτες το χρησιμοποιούν στις παραδοσιακές τους πίτες, στις εποχιακές σαλάτες τους, ως συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι ή ως γέμιση σε διάφορα λαχανικά.
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ, φορείς πολιτισμού, τοπικές συλλογικότητες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχους, παραγωγούς κ.α. ανοίγει με αυτό το νόστιμο αφιέρωμα στην Τυροβολιά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν και τον θερινό κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και blogers θα φτάσουν στο νησί για να επισκεφθούν χώρους παραγωγής και εστίασης, γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη και τη γνωριμία με την Τυροβολιά.
«Διανύοντας το τελευταίο διάστημα έντονες καλοκαιρινές περιόδους, με όλα τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», αναφέρει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου «παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι στις κατσαρόλες μας πρέπει να μαγειρέψουμε γνήσιες, καλές και νόστιμες ειδήσεις από τη Μύκονο».
*Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.