- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
«Τυροβολιά», ένα ακόμα γαστρονομικό τριήμερο έρχεται στη Μύκονο
Το νησί των ανέμων έχει υπέροχα προϊόντα και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 ένα 3ήμερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς.
Μακριά από τα φώτα, τις διασημότητες και τα θρυλικά ξενύχτια, το νησί των ανέμων φυλάει ένα άλλο πρόσωπο. Είναι εκείνο των ψαράδων, των κτηνοτρόφων και τον τυροκόμων που για γενιές και γενιές συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να εκτρέφουν, να παράγουν, να δημιουργούν μερικά από τα πιο νόστιμα προϊόντα της Ελλάδας. Ξακουστά αλλαντικά (ποιος μπορεί να αντισταθεί στη λούζα;) και υπέροχα τυριά βεβαιώνουν ότι αυτό το νησί είναι αντιφατικό, άκρως ενδιαφέρον και απερίγραπτα νόστιμο.
Μετά το μεγάλο αφιέρωμα για την Κοπανιστή που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste of Mykonos” επιστρέφει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με ένα 3ημερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς, ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά τυριά του νησιού. Η Τυροβολιά είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί που προκύπτει από την πρώτη τυροκόμηση. Οι Μυκονιάτες το χρησιμοποιούν στις παραδοσιακές τους πίτες, στις εποχιακές σαλάτες τους, ως συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι ή ως γέμιση σε διάφορα λαχανικά.
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ, φορείς πολιτισμού, τοπικές συλλογικότητες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχους, παραγωγούς κ.α. ανοίγει με αυτό το νόστιμο αφιέρωμα στην Τυροβολιά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν και τον θερινό κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και blogers θα φτάσουν στο νησί για να επισκεφθούν χώρους παραγωγής και εστίασης, γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη και τη γνωριμία με την Τυροβολιά.
«Διανύοντας το τελευταίο διάστημα έντονες καλοκαιρινές περιόδους, με όλα τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», αναφέρει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου «παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι στις κατσαρόλες μας πρέπει να μαγειρέψουμε γνήσιες, καλές και νόστιμες ειδήσεις από τη Μύκονο».
*Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.