Θεματα

5 γλυκά που... ανασταίνουν

Δες πού θα βρεις το υπέρτατο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 700
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gl.-anoigma.jpg

Από την πάβλοβα και το θεϊκό προφιτερόλ μέχρι το πατροπαράδοτο γαλακτομπούρεκο, εδώ θα βρεις μερικά τα καλύτερα γλυκά της πόλης για το γιορτινό τραπέζι.

Η πάβλοβα του Μαρέγκα από Σπίτι

maregka-apo-spiti.jpg

Διαλύεται τρυφερά στο πρώτο άγγιγμα και μοιράζει ζαχαρένια όνειρα. Μοιάζει με σύννεφο, αλλά είναι η καλύτερη πάβλοβα της Αθήνας. Αυστηρώς χειροποίητη, θα τη βρεις σε γεύση φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, κάστανο, σοκολάτα και μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα (€26/κιλό). Μαζί να πάρεις και τα υπέροχα σοκολατένια αυγά. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 210 3388827

To σοκολατένιο τσουρέκι του Zuccherino
zuccherino.jpg

Όχι ότι στην απλή εκδοχή του, μαστιχωτό και εντελώς χειροποίητο, δεν κλέβει καρδιές, αλλά όταν αυτό το πολίτικο τσουρέκι περιχύνεται με σοκολάτα γίνεται χαλασμός. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 και σε 3 ακόμα καταστήματα στην Αθήνα

Το προφιτερόλ από το Choureal

choureal.jpg

Αφράτα σουδάκια γεμίζονται με χειροποίητο παγωτό ή με βελούδινη κρέμα πατισερί και περιχύνονται με 9 διαφορετικές σοκολάτες Valrhona. Αυτό είναι το προφιτερόλ που πάντα ήθελες. €19/κιλό. Διομείας 2, Σύνταγμα, 2103317883

Γιαούρτι από τον Κωσταρέλο

53740569_1293584200779591_4369497416810889216_n.jpg

Το απόλυτο ελληνικό γλυκό θέλει μόνο δύο υλικά: πολύ καλό γιαούρτι και σπιτικό γλυκό κουταλιού. Για το δεύτερο ψάξε τα ράφια σου. Για το πρώτο όμως πήγαινε στον Κωσταρέλο. Τα γιαούρτια του γίνονται από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και έχουν την τέλεια κρεμώδη υφή. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000

Το Γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν

kosmikon.jpg

Κατά γενική ομολογία η καλύτερη κρέμα σε γαλακτομπούρεκο. Και το πιο τραγανό φύλλο. Και το ολόσωστο σιρόπι. Και γενικώς αρνούμαστε να κάτσουμε σε πασχαλινό τραπέζι, αν δεν προβλέπει ΑΥΤΟ το γαλακτομπούρεκο για το τέλος. Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος, 210 8649124 και σε 5 ακόμα καταστήματα σε όλη την Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.