- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Από την πάβλοβα και το θεϊκό προφιτερόλ μέχρι το πατροπαράδοτο γαλακτομπούρεκο, εδώ θα βρεις μερικά τα καλύτερα γλυκά της πόλης για το γιορτινό τραπέζι.
Η πάβλοβα του Μαρέγκα από Σπίτι
Διαλύεται τρυφερά στο πρώτο άγγιγμα και μοιράζει ζαχαρένια όνειρα. Μοιάζει με σύννεφο, αλλά είναι η καλύτερη πάβλοβα της Αθήνας. Αυστηρώς χειροποίητη, θα τη βρεις σε γεύση φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, κάστανο, σοκολάτα και μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα (€26/κιλό). Μαζί να πάρεις και τα υπέροχα σοκολατένια αυγά. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 210 3388827
To σοκολατένιο τσουρέκι του Zuccherino
Όχι ότι στην απλή εκδοχή του, μαστιχωτό και εντελώς χειροποίητο, δεν κλέβει καρδιές, αλλά όταν αυτό το πολίτικο τσουρέκι περιχύνεται με σοκολάτα γίνεται χαλασμός. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 και σε 3 ακόμα καταστήματα στην Αθήνα
Το προφιτερόλ από το Choureal
Αφράτα σουδάκια γεμίζονται με χειροποίητο παγωτό ή με βελούδινη κρέμα πατισερί και περιχύνονται με 9 διαφορετικές σοκολάτες Valrhona. Αυτό είναι το προφιτερόλ που πάντα ήθελες. €19/κιλό. Διομείας 2, Σύνταγμα, 2103317883
Γιαούρτι από τον Κωσταρέλο
Το απόλυτο ελληνικό γλυκό θέλει μόνο δύο υλικά: πολύ καλό γιαούρτι και σπιτικό γλυκό κουταλιού. Για το δεύτερο ψάξε τα ράφια σου. Για το πρώτο όμως πήγαινε στον Κωσταρέλο. Τα γιαούρτια του γίνονται από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και έχουν την τέλεια κρεμώδη υφή. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000
Το Γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν
Κατά γενική ομολογία η καλύτερη κρέμα σε γαλακτομπούρεκο. Και το πιο τραγανό φύλλο. Και το ολόσωστο σιρόπι. Και γενικώς αρνούμαστε να κάτσουμε σε πασχαλινό τραπέζι, αν δεν προβλέπει ΑΥΤΟ το γαλακτομπούρεκο για το τέλος. Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος, 210 8649124 και σε 5 ακόμα καταστήματα σε όλη την Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.