- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Από την πάβλοβα και το θεϊκό προφιτερόλ μέχρι το πατροπαράδοτο γαλακτομπούρεκο, εδώ θα βρεις μερικά τα καλύτερα γλυκά της πόλης για το γιορτινό τραπέζι.
Η πάβλοβα του Μαρέγκα από Σπίτι
Διαλύεται τρυφερά στο πρώτο άγγιγμα και μοιράζει ζαχαρένια όνειρα. Μοιάζει με σύννεφο, αλλά είναι η καλύτερη πάβλοβα της Αθήνας. Αυστηρώς χειροποίητη, θα τη βρεις σε γεύση φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, κάστανο, σοκολάτα και μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα (€26/κιλό). Μαζί να πάρεις και τα υπέροχα σοκολατένια αυγά. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 210 3388827
To σοκολατένιο τσουρέκι του Zuccherino
Όχι ότι στην απλή εκδοχή του, μαστιχωτό και εντελώς χειροποίητο, δεν κλέβει καρδιές, αλλά όταν αυτό το πολίτικο τσουρέκι περιχύνεται με σοκολάτα γίνεται χαλασμός. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 και σε 3 ακόμα καταστήματα στην Αθήνα
Το προφιτερόλ από το Choureal
Αφράτα σουδάκια γεμίζονται με χειροποίητο παγωτό ή με βελούδινη κρέμα πατισερί και περιχύνονται με 9 διαφορετικές σοκολάτες Valrhona. Αυτό είναι το προφιτερόλ που πάντα ήθελες. €19/κιλό. Διομείας 2, Σύνταγμα, 2103317883
Γιαούρτι από τον Κωσταρέλο
Το απόλυτο ελληνικό γλυκό θέλει μόνο δύο υλικά: πολύ καλό γιαούρτι και σπιτικό γλυκό κουταλιού. Για το δεύτερο ψάξε τα ράφια σου. Για το πρώτο όμως πήγαινε στον Κωσταρέλο. Τα γιαούρτια του γίνονται από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και έχουν την τέλεια κρεμώδη υφή. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000
Το Γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν
Κατά γενική ομολογία η καλύτερη κρέμα σε γαλακτομπούρεκο. Και το πιο τραγανό φύλλο. Και το ολόσωστο σιρόπι. Και γενικώς αρνούμαστε να κάτσουμε σε πασχαλινό τραπέζι, αν δεν προβλέπει ΑΥΤΟ το γαλακτομπούρεκο για το τέλος. Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος, 210 8649124 και σε 5 ακόμα καταστήματα σε όλη την Αθήνα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.