- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
8 εστιατόρια για να κάνεις Πάσχα στην Αθήνα
Σε ποια ταράτσα θα γυρίζει ο οβελίας με φόντο την Ακρόπολη;
![gor-davtyan-661770-unsplash.jpg gor-davtyan-661770-unsplash.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/04/23/gor-davtyan-661770-unsplash.jpg)
Πού θα βρεις τη σωστή μαγειρίτσα; Από πού θα δεις το Άγιο Φως να φτάνει στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στον Λυκαβηττό; Σε ποια ταράτσα θα γυρίζει ο οβελίας με φόντο την Ακρόπολη; Η πόλη είναι γεμάτη πασχαλινές εκπλήξεις.
Hilton
Όπως κάθε χρόνο μετά την Ανάσταση το Βυζαντινό βάζει τη μαγειρίτσα στο κέντρο του τραπεζιού, από δίπλα στήνει έναν πλούσιο μπουφέ (τιμή: €55/άτομο). Την Κυριακή του Πάσχα ο μπουφές έχει όσα λαχταράμε από τη μέρα: παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι, σεφταλιές, κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια, αλλά και ένα... σιντριβάνι σοκολάτας. (τιμή: €65/άτομο). Βασ. Σοφίας 46, 2107281400
Μεγάλη Βρετανία
![gb-roof-garden-restaurant.jpg gb-roof-garden-restaurant.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gb-roof-garden-restaurant_3.jpg)
Στο GB Roof Garden η παραδοσιακή μαγειρίτσα έχει φόντο την καλύτερη θέα της πόλης και συντροφιά παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα του executive chef Αστέριου Κουστούδη. Την Κυριακή του Πάσχα το λαμπερό εστιατόριο μεταμορφώνεται σε παραδοσιακή αυλή και σας υποδέχεται με ούζο και μεζεδάκια δίπλα στη σούβλα! Δεν λείπει ο πλούσιος πασχαλινός μπουφές. Τιμή: €85/άτομο. Βασ. Γεωργίου 1, Πλ. Συντάγματος, 2103330766
NJV Athens Plaza
![parlia.jpg parlia.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/parlia.jpg)
Το Μεγάλο Σάββατο η σπιτική παραδοσιακή μαγειρίτσα σάς περιμένει μαζί με καρέ από αρνάκι γάλακτος και ελληνικά γλυκά. Στο τραπέζι θα υπάρχει καλαθάκι με κόκκινα αυγά και πασχαλινά κουλουράκια. Τιμή: €60/άτομο (παιδιά έως 12 ετών -50%). Η Κυριακή του Πάσχα κυλάει παραδοσιακά με έναν πλούσιο μπουφέ που τα έχει όλα: καρέ αρνιού, κοκορέτσι με θυμάρι και ρίγανη, γαρδουμπάκια, μπιφτέκια με φορμαέλα Αράχωβας και πολλά ακόμα. Τιμή €70/άτομο (παιδιά έως 12 ετών -50%). Βασ. Γεωργίου Α΄2, Πλ. Συντάγματος, 2103352400
St. George Lycabettus
Από το La Suite Lounge θα δείτε τις αναμμένες λαμπάδες να κατεβαίνουν από το εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη. Αργότερα θα απολαύσετε παραδοσιακή μαγειρίτσα (και μαγειρίτσα με μανιτάρια για τους χορτοφάγους), αρνάκι φρικασέ, κατσικάκι σε αμπελόφυλλα, αρνάκι αντικριστό, κοκορέτσι παραδοσιακό στη λαδόκολλα και πολλά ακόμα (τιμή: €45/άτομο, παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν). Το μεσημέρι του Πάσχα ο πλούσιος μπουφές γεμίζει με τις παραδοσιακές γεύσεις και τα γλυκά που ονειρευόμαστε. Τιμή: €45/άτομο (παιδιά έως 12 ετών δωρεάν). Οι μικρότεροι της παρέας θα ανακαλύψουν επιπλέον έναν κόσμο με ατελείωτα παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική και παραμύθια. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416000
Μαύρο Πρόβατο
Μαγειρίτσα να γλείφεις τα δάχτυλά σου (το Μ. Σάββατο μόνο στο Μαύρο Πρόβατο στα Μελίσσια), αξεπέραστο κατσικάκι γαμοπίλαφο και όλα τα πιάτα της γιορτινής μέρας (Κυριακή του Πάσχα ανοιχτά και τα δύο καταστήματα ). Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466 / Σωκράτους & Ζαΐμη 2, Μελίσσια, 2108102466
Γίδι
Για πολλούς είναι ο ναός του κρέατος. Και δεν έχουν άδικο. Κυριακή του Πάσχα (13.00 - 18.00) με την όμορφη αυλή ανοιχτή και ατμόσφαιρα, φαγητά όπως στο χωριό. Λ. Τατοΐου, 2102828848
Λεμονόκηπος
Για μια άκρως πατροπαράδοτη Κυριακή του Πάσχα, πάρε τον δρόμο προς Ν. Φιλαδέλφεια. Στον Λεμονόκηπο στήνουν από νωρίς τις σούβλες έξω και ψήνουν αρνί, κοκορέτσι, λουκάνικο και φριγαδέλι. Αγίας Τριάδας, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102588611
Ella
Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας με μουσική υπόκρουση τις καμπάνες της Μητρόπολης. Εκτός από τα λαχταριστά πιάτα της Νένας Ισμυρνόγλου, θα βρεις και (εκτός καταλόγου) πεντανόστιμο αρνί στον φούρνο. Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 2103315547
Γίνεται η μαγειρίτσα delivery;
![Το 24ωρο Το 24ωρο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mageiritsa-to-24wro.jpg)
Βλάσσης
Μέχρι Μ. Παρασκευή ανοιχτός με νηστίσιμο μενού, αλλά και για να παραγγείλεις μαγειρίτσα (από μια μερίδα έως μια... κατσαρόλα) που μάλιστα τη φέρνει και σπίτι με ένα τηλεφώνημα. Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2106463060
Παπασπύρου
Τα πάντα για το τραπέζι του Μ. Σαββάτου. Εκτός από τη σπιτική μαγειρίτσα (κορυφή), δες και τα γαρδουμπάκια ή τα αρνίσια μπουτάκια φούρνου με πατάτες. Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί, 210 2409235
Το 24ωρο
Φτιάχνει μαγειρίτσα όλο τον χρόνο και τη φτιάχνει καταπληκτικά. Το Μ. Σάββατο τη φέρνει και delivery (μέχρι τις 02.30), σου τη δίνει και πακέτο μέχρι τις 6 το πρωί. Συγγρού 44, Κουκάκι, 2109221159
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.