Θεματα

Παπαπαρασκευάς

Ξάνθη-Αθήνα, το πιο γλυκό ταξίδι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53899-109277.jpg

Είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται την Ξάνθη και, πέρα από τις ομορφιές της, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξακουστά γλυκά της. Ο «Παπαπαρασκευάς» είναι γι’ αυτούς η «κρίσιμη» πληροφορία, μια και από το 1926 στην πόλη της Ξάνθης το ζαχαροπλαστείο του είναι συνώνυμο της απόλυτης γλύκας. Εδώ και λίγο καιρό η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο νεαρός Γιώργος Παπουτσόγλου, μετέφερε  παράδοση και γλύκα και στην Αθήνα.

Στις αποσκευές του φέρνει τις μυστικές συνταγές της οικογένειας και την εμμονή στα ποιοτικά αγνά υλικά – τα προϊόντα παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης και μεταφέρονται καθημερινά στην Αθήνα, τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για να πάρετε μια γεύση, στο νέο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε: τις ξακουστές καριόκες με τη γλυκόπικρη σοκολάτα και τα καρύδια, τους φημισμένους κουραμπιέδες με το βούτυρο που σπάει μύτες, τα χαρακτηριστικά «ανωμαλάκια» –μικρά σοκολατένια βραχάκια γεμιστά με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς Θράκης–, σιροπιαστό σαραγλί με φύλλο φτιαγμένο στο χέρι, εκμέκ κανταΐφι, μπακλαβάδες, κορμούς, τούρτες, όλα τους μ’ εκείνη τη μοναδική αίσθηση του σπιτικού και χειροποίητου που όλοι οι παθιασμένοι γλυκατζήδες λατρεύουμε.

Α. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220, ανοιχτά κάθε μέρα 8.30-22.30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.