Θεματα

Παπαπαρασκευάς

Ξάνθη-Αθήνα, το πιο γλυκό ταξίδι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53899-109277.jpg

Είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται την Ξάνθη και, πέρα από τις ομορφιές της, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξακουστά γλυκά της. Ο «Παπαπαρασκευάς» είναι γι’ αυτούς η «κρίσιμη» πληροφορία, μια και από το 1926 στην πόλη της Ξάνθης το ζαχαροπλαστείο του είναι συνώνυμο της απόλυτης γλύκας. Εδώ και λίγο καιρό η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο νεαρός Γιώργος Παπουτσόγλου, μετέφερε  παράδοση και γλύκα και στην Αθήνα.

Στις αποσκευές του φέρνει τις μυστικές συνταγές της οικογένειας και την εμμονή στα ποιοτικά αγνά υλικά – τα προϊόντα παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης και μεταφέρονται καθημερινά στην Αθήνα, τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για να πάρετε μια γεύση, στο νέο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε: τις ξακουστές καριόκες με τη γλυκόπικρη σοκολάτα και τα καρύδια, τους φημισμένους κουραμπιέδες με το βούτυρο που σπάει μύτες, τα χαρακτηριστικά «ανωμαλάκια» –μικρά σοκολατένια βραχάκια γεμιστά με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς Θράκης–, σιροπιαστό σαραγλί με φύλλο φτιαγμένο στο χέρι, εκμέκ κανταΐφι, μπακλαβάδες, κορμούς, τούρτες, όλα τους μ’ εκείνη τη μοναδική αίσθηση του σπιτικού και χειροποίητου που όλοι οι παθιασμένοι γλυκατζήδες λατρεύουμε.

Α. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220, ανοιχτά κάθε μέρα 8.30-22.30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.