Χυτήριο, μια τίμια, ρεαλιστική κουζίνα
Αν αποτέλεσμα της κρίσης είναι ένας εξαιρετικός σεφ, με μεγάλη εμπειρία και διεθνή καριέρα, να ανοίγει εστιατόριο σε μια γειτονιά προσφέροντας αριστουργήματα σε πολύ προσγειωμένες τιμές, τότε, ναι, μας αρέσουν πολύ αυτά τα νέα δεδομένα…
Ο Κώστας Συντάκας, στο στέκι του στον Άγ. Δημήτριο, πίσω από το μετρό, έστησε ένα χώρο που μοιάζει με σύγχρονη, σπιτική τραπεζαρία. Με συνδυασμούς του γκρίζου-μοβ, με ανάλαφρες κατασκευές σε ανοιχτόχρωμο ξύλο και με «πατριδογνωσία» μέσω των ελληνικών προϊόντων που είναι στοιχισμένα σε προθήκες, το παλιό χυτήριο του πεθερού του άλλαξε εντελώς όψη. \
Ο σεφ μέσα από τα πιάτα του επικοινωνεί τη δική του άποψη για τη νέα και ρεαλιστική ελληνική κουζίνα: εκλεκτά προϊόντα παραγωγών, ειλικρινείς, ντελικάτες και μαζί «στοργικές» γεύσεις, τιμές εξόχως φιλικές.
Ο κατάλογος είναι ταξιδάκι αναψυχής σε γεύσεις ελληνικές, με επιρροές όμως που τις απογειώνουν. Όπως παραδείγματος χάρη τα ταπεινά «φρέσκα αυγά με λουκανικάκι καραμανλίδικο και πιπεριά Φλωρίνης» (€3,80), που στην πραγματικότητα είναι αυγά μπρουιγιέ τέλεια σερβιρισμένα πάνω σε χοντρή φέτα από προζυμένιο ψωμί. Όταν ο κατάλογος αναφέρει ψάρια (αντί €5,80), σημαίνει σαρδέλες με γκρεμολάτα (λάδι, σκόρδο, λεμόνι) και μυρωδικά μαζί με κουκουνάρι και λάδι στο φούρνο. Άλλο παράδειγμα μαγειρευτού το γνωστό μας χταπόδι με μακαρονάκι, εδώ φτιάχνεται με δεντρολίβανο, πράσινη ελιά και μπισκ γαρίδας – σκέτο μεγαλείο.
Δεν υπάρχει τέλος σ’ αυτό το παιγνίδι γεύσεων, ο σεφ το αλλάζει σχεδόν καθημερινά, ανάλογα με τα κέφια του και τις εποχές. Το μοσχαράκι έχει τη νοστιμιά από τα άγρια ελληνικά μανιτάρια, τα ραβιόλια είναι γεμιστά με κατίκι και σπανάκι κι έχουν σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με γλυκάνισο και κόκκινο πιπέρι.
Κι ακόμη, υπάρχει πεντανόστιμη ψητή γουρνοπούλα (όπως τη λένε και στην Καλαμάτα, απ’ όπου ο Κώστας κατάγεται), ψημένη με χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρέσκια ρίγανη, αλλά και η περίφημη μπογάνα, αρνάκι ψημένο στη γάστρα μέχρι να μελώσει ατελείωτες ώρες μαζί με πατατούλες λουκουμάτες.
Στο αγαπημένο κεφάλαιο «γλυκά» υπάρχουν μους σοκολάτα, τσιζκέικ με γιαούρτι και αγριοκέρασο, φρέσκο ζεστό γαλατομπούρεκο, γιαούρτι με γλυκά κουταλιού σπιτικά, όλα τους γνωστά και «συνηθισμένα» πράγματα, εδώ όμως, πιστέψτε με, είναι άλλη εμπειρία.
Κλείνοντας να πω ότι με τρελό-τρελό φαγοπότι και κρασί ο λογαριασμός φτάνει στα €12-15. Ανοιχτά είναι κάθε μέρα από το μεσημέρι, οι τυχεροί της περιοχής έχουν και delivery, ο σεφ αναλαμβάνει και κάθε είδους εκδηλώσεις, μικρές ή και μεγαλύτερες.
Αϊδινίου 9, Άγ. Δημήτριος, όπισθεν σταθμού μετρό «Άγ. Δημήτριος», δίπλα στο MetroMall, 210 9713282
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.