- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Σαρακοστή στα εστιατόρια της πόλης με Μακεδονικό Ταχίνι και Μακεδονικό Χαλβά!
Για αυτούς που κάνουν προσεγμένη διατροφή αλλά αγαπούν και τις βόλτες στην πόλη
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![makedoniko_tahini.jpg makedoniko_tahini.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/04/12/makedoniko_tahini.jpg)
Αυτή τη Σαρακοστή, για σένα που ακολουθείς τις συμβουλές για προσεγμένη διατροφή και αποτοξίνωση αλλά παράλληλα αγαπάς τις ιδιαίτερες γεύσεις και τις βόλτες στην πόλη, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς έχουν τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις!
Συγκεκριμένα, για όλη την περίοδο έως το Πάσχα, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεργάζονται με μερικά από τα πιο hot εστιατόρια της Αθήνας, δημιουργώντας υπέροχα menu που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι λάτρεις της νηστείας όσο και οι φανατικοί της ισορροπημένης διατροφής.
Την αρχή κάνει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (γνωστός ως Cool Artisan), με μια υπέροχη συνταγή για Brownies με Μακεδονικό Ταχίνι & Φυστίκι, που μπορείς να απολαύσεις στα εστιατόρια 7 Cactus (Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι), Beauty Killed the Beast (Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός) και Italus (Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα)! Πρόκειται για το πιο βελούδινο γλυκό με υπέροχη σοκολατένια υφή, τραγανά φυστίκια και καταπληκτική επίγευση πορτοκαλιού. Ο ιδανικός τρόπος για να «κλείσει» γευστικά και υγιεινά το brunch σου σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω εστιατόρια, για τα οποία ήδη μιλάει όλη η Αθήνα!
Από την άλλη, λίγο πιο βόρεια, στο Hide & Seek Bar Restaurant (Λεωφ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι) ο Executive Chef Δημήτρης Τσώτσος έχει δημιουργήσει το πιο απολαυστικό vegetarian menu που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάμεικτη σαλάτα με γαρίδες μαριναρισμένες σε Παρθένο Σησαμέλαιο και σόγια με σωτέ λαχανικά, παστέλι αμυγδάλου με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι αλλά και ένα υπέροχο Μιλφέιγ με μους Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο, αμύγδαλο και σορμπέ φράουλα. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο, μια πραγματική όαση σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης!
![hideseek.jpg hideseek.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/hideseek.jpg)
Αυτή τη Σαρακοστή, τα εστιατόρια της πόλης προσφέρουν το πιο γευστικό menu για τους απανταχού foodies, χάρη στο Μακεδονικό Ταχίνι και τον Μακεδονικό Χαλβά … εσύ θα μείνεις μέσα;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.