- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
DADstronomy, η μαγειρική του μπαμπά
Βρήκαμε μια οικογενειακή εταιρεία κέτερινγκ. Ορίστε ένας μπαμπάς που μαγειρεύει καταπληκτικά...
Η εταιρεία Dadstronomy σκαρώνει υπερ-νόστιμα, έξυπνα πιάτα, 94 συνολικά, με αγνά υλικά και σπιτικές μεθόδους, δηλαδή στην κουζίνα... στην οποία βασιλεύει ο μπαμπάς, ο σεφ αυτοπροσώπως. Που σκέφτεται τα παιδάκια του όταν μαγειρεύει, άρα φροντίζει τα φαγητά να είναι, εκτός από υγιεινά, και φιλικά προς τα παιδιά. Τα παιδιά ως γνωστόν τρώνε μακαρόνια με κιμά, πατάτες τηγανιτές, τσίκεν-νάγκετς και κεφτεδάκια τηγανιτά, οπότε η ομάδα έχει σκεφτεί τρόπους να τα κάνει καλύτερα όλα αυτά, χωρίς να τηγανίζεται το σύμπαν: τα κεφτεδάκια με κιμά και βρώμη, ψητά στο φούρνο, είναι τρεις φορές καλύτερα από τα τηγανιτά και κανένας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά.
Η Dadstronomy έχει 46 συνεργάτες και μια ομάδα από σεφ −ή τέλος πάντων δημιουργούς− που είναι χωμένοι στην κουζίνα και κατεβάζουν ιδέες: ο «dadstronomeur» Κώστας Σωτηρίου που επιμελείται μουσικά events και θεωρείται, εκτός από «μύτη», και «αυτί» της εταιρείας, ο Τόνυ Καβαλιέρο, η Ελένη Βαβουλιώτη που είναι σεφ από 11 χρονών, και ο Γιάννης Ρούσσος ή αλλιώς «Hontroulis» που κατεβάζει τις νοστιμότερες ιδέες περί φαγητού − μάλιστα έχει εφεύρει την έννοια «Showlutions» (λύσεις για κάθε περίσταση, κυρίως με σόου).
Αναλαμβάνουν μεγάλα και μικρά εταιρικά events, private dining, σχολικά γεύματα και ό,τι άλλο έχει σχέση με καλό φαγητό, όπως και εργαστήρια μαγειρικής κατά καιρούς. Υπάρχει και η διάσταση «MatTruckUs», που διαβάζεται μεν «ματρακάς», είναι δε φορητή καντίνα για παιδικά ή μεγαλίστικα πάρτι για κήπους, παραλίες και ό,τι άλλο μέρος σηκώνει μια χαρούμενη, υπερ-πλήρης καντίνα.
Η «Dadstronomy» βρίσκεται στο Γαλάτσι και διαθέτει χώρο για φαγητό επί τόπου, πολύ όμορφο και κόζι, για 25 περίπου πεινασμένα άτομα. Και αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, μπείτε στο σάιτ, τσεκάρετε τη συνταγή για «σπιτικά τσικεν-νάγκετς» ή για τα (δοκιμασμένα!) κεφετδάκια και θα τσιμπήσετε αμέσως.
Dadstronomy catering services, Έβρου 11, Γαλάτσι, 2102916911, info@dadstronomy.gr, www.dastronomy.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.