- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
DADstronomy, η μαγειρική του μπαμπά
Βρήκαμε μια οικογενειακή εταιρεία κέτερινγκ. Ορίστε ένας μπαμπάς που μαγειρεύει καταπληκτικά...
![Μανίνα Ζουμπουλάκη Μανίνα Ζουμπουλάκη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-11-13/m-zoumpoulaki.jpg)
![DADstronomy DADstronomy](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/04/11/9.jpg)
Η εταιρεία Dadstronomy σκαρώνει υπερ-νόστιμα, έξυπνα πιάτα, 94 συνολικά, με αγνά υλικά και σπιτικές μεθόδους, δηλαδή στην κουζίνα... στην οποία βασιλεύει ο μπαμπάς, ο σεφ αυτοπροσώπως. Που σκέφτεται τα παιδάκια του όταν μαγειρεύει, άρα φροντίζει τα φαγητά να είναι, εκτός από υγιεινά, και φιλικά προς τα παιδιά. Τα παιδιά ως γνωστόν τρώνε μακαρόνια με κιμά, πατάτες τηγανιτές, τσίκεν-νάγκετς και κεφτεδάκια τηγανιτά, οπότε η ομάδα έχει σκεφτεί τρόπους να τα κάνει καλύτερα όλα αυτά, χωρίς να τηγανίζεται το σύμπαν: τα κεφτεδάκια με κιμά και βρώμη, ψητά στο φούρνο, είναι τρεις φορές καλύτερα από τα τηγανιτά και κανένας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά.
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/8_68.jpg)
Η Dadstronomy έχει 46 συνεργάτες και μια ομάδα από σεφ −ή τέλος πάντων δημιουργούς− που είναι χωμένοι στην κουζίνα και κατεβάζουν ιδέες: ο «dadstronomeur» Κώστας Σωτηρίου που επιμελείται μουσικά events και θεωρείται, εκτός από «μύτη», και «αυτί» της εταιρείας, ο Τόνυ Καβαλιέρο, η Ελένη Βαβουλιώτη που είναι σεφ από 11 χρονών, και ο Γιάννης Ρούσσος ή αλλιώς «Hontroulis» που κατεβάζει τις νοστιμότερες ιδέες περί φαγητού − μάλιστα έχει εφεύρει την έννοια «Showlutions» (λύσεις για κάθε περίσταση, κυρίως με σόου).
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/6_108.jpg)
Αναλαμβάνουν μεγάλα και μικρά εταιρικά events, private dining, σχολικά γεύματα και ό,τι άλλο έχει σχέση με καλό φαγητό, όπως και εργαστήρια μαγειρικής κατά καιρούς. Υπάρχει και η διάσταση «MatTruckUs», που διαβάζεται μεν «ματρακάς», είναι δε φορητή καντίνα για παιδικά ή μεγαλίστικα πάρτι για κήπους, παραλίες και ό,τι άλλο μέρος σηκώνει μια χαρούμενη, υπερ-πλήρης καντίνα.
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/7_92.jpg)
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/2_225.jpg)
Η «Dadstronomy» βρίσκεται στο Γαλάτσι και διαθέτει χώρο για φαγητό επί τόπου, πολύ όμορφο και κόζι, για 25 περίπου πεινασμένα άτομα. Και αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, μπείτε στο σάιτ, τσεκάρετε τη συνταγή για «σπιτικά τσικεν-νάγκετς» ή για τα (δοκιμασμένα!) κεφετδάκια και θα τσιμπήσετε αμέσως.
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/5_140.jpg)
![DADstronomy DADstronomy](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/4_167.jpg)
Dadstronomy catering services, Έβρου 11, Γαλάτσι, 2102916911, info@dadstronomy.gr, www.dastronomy.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.