Θεματα

It...

Eat και χάζι στην Σκουφά

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 457
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53299-117553.jpg

Έχω ένα κόλλημα… Όταν κατηφορίζω τη Σκουφά περνώ πάντα μπροστά από το «Antonello», το ανθοπωλείο με την ωραιότερη βιτρίνα στην Αθήνα... Ένα απογευματάκι στα τέλη Αυγούστου πέρασα στην απέναντι όχθη για να χαιρετίσω γνωστή μου παρέα που με ένα καραφάκι τσικουδιά ξεπερνούσε τον πόνο της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές. Στην ερώτηση «καινούργιο στέκι;», η απάντηση ήρθε από το βάθος: «Tο “It” είμαστε, που μετακομίσαμε και μεγαλώσαμε!».

Το μικρό λοιπόν και κυρίως takeaway «It», με τις σούπες και τις φρέσκιες σαλάτες, μεταφέρθηκε λίγο πιο πάνω, στο 29, και μεταμορφώθηκε σε ένα φιλικό all day στέκι με «δυναμωμένη» την κουζίνα του. Ο χώρος, τη διαμόρφωση του οποίου ανέλαβαν οι Divercity Architects, είναι φωτεινός, λειτουργικός, eco-friendly. Τα τραπεζάκια έξω μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο το εσωτερικό προσφέρεται για πιο ήσυχα ραντεβού ή για να αράξεις μόνος με ένα καφέ και το tablet σου.

Το «It» αλλάζει καθώς «αλλάζει» και η μέρα. Το πρωί μοιράζει κεφάτες καλημέρες με εξαιρετικούς καφέδες (ο latte είναι τσεκαρισμένα ο καλύτερος της περιοχής), φυσικούς χυμούς με εποχιακά αλλά και εξωτικά φρούτα, αφράτα μηλοπιτάκια, ελαφρά σάντουιτς και κουλουράκια. Το μεσημέρι γίνεται ιδανικό σποτ για ένα χαλαρό γεύμα – σημειώστε τη σαλάτα με φρέσκο μαριναρισμένο σολομό, τη σίζαρ, τα γλυκόξινα φασολάκια, τις ραβιόλες ή το ζουμερό μπέργκερ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το απόγευμα μας δίνει ραντεβού με ένα ποτήρι κρασί, μπίρα ή τσικουδιά και ένα λαχματζούν για μεζέ, και το βράδυ που η κίνηση στο δρόμο αραιώνει, χαμηλώνει τα φώτα και σερβίρει πολλά νόστιμα πιάτα. Ιδιαίτερη μνεία στη μακαρονάδα μπολονέζ, στα σουφιχτά μακαρόνια, στο κεμπάμπ και την ταλιάτα.

Την «ευθύνη» για το νέο παρεΐστικο spot έχουν η Κάλλια Καμπουρίδου, η ιδιοκτήτρια, και η Βαγγελιώ Αγγελίδου, η υπεύθυνη του χώρου. Την έμπνευση της Κάλλιας, που είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού ταχυφαγείου με νόστιμο και light φαγητό, βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, έκαναν πραγματικότητα προσθέτοντας την τέχνη τους ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Λαγός και ο βοηθός του Ηλίας Σταυρόπουλος. Η μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών, οι ρακές από την Κρήτη, το hit του μαγαζιού, το Bloody Mary, και η καλύτερη κρέμα λεμόνι της πόλης ολοκληρώνουν τις στιγμές ευδαιμονίας στο πεζοδρόμιο της Σκουφά. Και μια και οι παρέες συναντιούνται κυρίως τις Κυριακές, το «Ιt» καθιερώνει κυριακάτικα πρωινά γεύματα (brunch). Την περασμένη Κυριακή με live τζαζ μουσική έγινε το αδιαχώρητο, μέχρι που έπεσε η ιδέα να βάλουν τραπέζια και απέναντι στο ανθοπωλείο. Αν λοιπόν σου αρέσουν τα κυριακάτικα πρωινά με σαξόφωνο και αυγά σαγανάκι, σπεύσε και κάνε κράτηση.

Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3631827

ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY

INFO
It

All day στέκι σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους στο Κολωνάκι: όμορφα σύγχρονος, λειτουργικός και γήινος. Ξεκινάς νωρίς με καλούς καφέδες, συνεχίζεις με ωραία σνακ, φτάνει μεσημέρι και συνεχίζεις το τσιμπολόγημα με σούπα ημέρας, πίτσα, ζυμαρικά, κρεατικά και σαλάτες. Διάσημο το brunch menu τις Κυριακές και delicatessen στα ράφια του για να ψωνίσεις μια νοστιμιά και για το σπίτι.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.