- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Things in Jars, το καινούργιο γλυκοπωλείο του κέντρου είναι σκέτο παραμύθι
Τα άπαντα των cupcakes, λαχταριστά cakes και άλλες αμαρτίες σε περιμένουν στον μικρόκοσμο της οδού Πετράκη
Μαύρη πρόσοψη, ασπροκόκκινη ριγέ τέντα και μια ταμπέλα να προειδοποιεί με χρυσά γράμματα: “Things in Jars”. Η φράση «πράγματα που χωράνε σε βάζα» ακούγεται πολλά υποσχόμενη, αλλά στην πραγματικότητα είναι… σατανική. Όπως ακριβώς δηλαδή το λιλιπούτειο μαγαζάκι που ξεφύτρωσε πριν από λίγο καιρό στη μικροσκοπική οδό Πετράκη και έβαλε κάτι λαχταριστά cakes και χαριτωμένα cupcakes να σε κοιτούν από τη βιτρίνα.
Απ’ έξω μοιάζει με κάποια σοκολατερί που θα συναντούσες αν ζούσες στη βικτωριανή εποχή. Στο εσωτερικό όμως, παρατηρείς όλα αυτά τα γλυκίσματα, χαζεύεις τους μαρμάρινους πάγκους, τον πολυέλαιο και τα μπουκαλάκια με χυμούς ψυχρής έκθλιψης και σκέφτεσαι ότι αν η Αλίκη έπειτα από την εμπειρία της στη Χώρα των Θαυμάτων άνοιγε τεϊοποτείο, κάπως έτσι θα ήταν. Με παραμυθένιες ζωγραφιές στους τοίχους, μαρμάρινα τραπέζια και αγόρια με ημίψηλα καπέλα να σου φτιάχνουν τον καφέ. Εννοείται ότι θα φας τουλάχιστον 10 λεπτά χαζεύοντας όλα αυτά τα ζαχαρένια όνειρα που κρύβονται κάτω από τις γυάλινες καμπάνες.
Αυτός ο ζαχαρόκοσμος ανήκει στην Κατερίνα και τον Χρήστο , δύο μάγειρες που αποφάσισαν να το ρίξουν στη γλύκα. Ο Χρήστος, απόφοιτος της Le Monde με θητεία σε τρανταχτά εστιατόρια της πόλης (Varoulko, Vezene κ.α.), η Κατερίνα με σεμινάρια ζαχαροτεχνίας στο ενεργητικό της, δύο ανήσυχα μυαλά που ενώθηκαν για να κάνουν τους Αθηναίους λίγο πιο χαρούμενους. American cakes, χρωματιστά cupcakes και cake pops, gluten free και vegan κέικ, υπέροχα μπισκότα, ό,τι τούρτα βάλεις με το μυαλό σου κι ένα carrot cake που κάνει χαμό, είναι ο μισός κόσμος του Things in Jars. Ο άλλος μισός βρίσκεται στον καφέ, στα υπέροχα τσάγια, στις σοκολάτες που λιώνονται στο μπρίκι και στους χυμούς ψυχρής έκθλιψης που βγαίνουν σε 6 γεύσεις, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και διατηρούν στο ακέραιο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Να ξέρεις όμως ότι τα πάντα είναι μελετημένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις κάθε γλυκό με ένα ρόφημα και να ζήσεις όλη την εμπειρία.
Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται –φυσικά- στην ποιότητα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι διαλεγμένες μία και μία ενώ τα πάντα παρασκευάζονται εδώ καθημερινά από την αρχή, κι ανάλογα την έμπνευση της μέρας. Με δυο λόγια, τα παιδιά χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους πάνω στην υψηλή γαστρονομία σε συνδυασμό με αγνές πρώτες ύλες για να δημιουργήσουν φινετσάτα γλυκά που δεν σε λιγώνουν. «Πάνω απ’ όλα έχουμε στόχο να φτιάχνουμε πράγματα που μας αρέσουν, αλλά και να βρούμε ένα τρόπο να κάνουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται ένα γλυκό», λέει η Κατερίνα.
Πάντως ειδική μνεία αξίζει στα cupcakes, που θα πετύχεις σε διάφορες γεύσεις από nutella και βανίλια μέχρι βουτυρόκρεμα, ταχίνι, lila pause και άλλα αμαρτωλά. Η Κατερίνα θα φτιάξει επίσης το cake των ονείρων σου, μια που το Things in Jars λειτουργεί και ως ζαχαροτεχνείο. Και μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία σου, προσπάθησε να καταπνίξεις την ορμή σου να κάτσεις εδώ για πάντα τρώγοντας ό,τι υπάρχει γύρω σου.
Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3249945, Fb: @thingsinjarsgr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.