1. Δεν υπάρχει κανένα κέικ σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι πιο νόστιμο όταν ψηθεί από ότι είναι ωμό, σαν ζύμη που γλείφεις με το δάχτυλο από το μπολ και το μίξερ.
2. Εκτιμούμε το αληθινό φαγητό και τις φρέσκες, ποιοτικές πρώτες ύλες. Προφανώς. Παρόλα αυτά οι προτηγανισμένες πατάτες των φαστφουντάδικων που σερβίρονται με το φτυάρι και συνοδεύουν το burger είναι κολασμένα νόστιμες. Δεν είναι αμαρτία να το παραδεχτείς.
3. Λίγα είναι τα φαγητά που πραγματικά δεν σου αρέσουν. Απλώς δεν σου αρέσει ο τρόπος που μαγειρεύονται και θα χρειαστεί να τα δοκιμάσεις φτιαγμένα αλλιώς. Δοκίμασε για παράδειγμα κουνουπίδι σε μορφή risotto με μανιτάρια, αβγά ποσέ και παρμεζάνα. Όνειρο.
(Εξαιρούνται οι ελιές, τις οποίες δεν μπορώ να αντέξω σε καμία μορφή τους. Τις αφαιρώ ακόμα και αν βρεθούν πάνω σε μία πίτσα. Τόσο πολύ.)
4. Είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικό και εύκολο να χρησιμοποιήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του από ότι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας baking soda και baking powder με το χέρι. Στην δεύτερη περίπτωση θα κάνεις κάτι λάθος με τις αναλογίες και το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο φουσκωτό και ομοιόμορφο. Ειδικά όταν ψήνεις muffins.
5. Αν έχεις ένα μόνο σκεύος στην κουζίνα σου, αυτό οφείλει να είναι το αντικολλητικό τηγάνι. Εκεί μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα, από ποπ κορν μέχρι βιετναμέζικο.
6. Τα ρεβίθια δεν αξίζουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί. Σύμφωνοι, η σούπα δεν είναι ό,τι πιο νόστιμο έχει ποτέ εφεύρει ο άνθρωπος (από άρωμα υστερεί επίσης) όμως χωρίς αυτά δεν θα είχαμε το φαλάφελ, το χούμους και τους ρεβιθοκεφτέδες (δηλαδή το φαλάφελ).
7. Η διαφορά της σοκολάτας υγείας από την σοκολάτα γάλακτος είναι ότι η πρώτη θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για γλυκό με το πρώτο κιόλας κομματάκι, ενώ η δεύτερη θα σε εθίσει σε σημείο που θα καταβροχθίσεις ολόκληρη την πλάκα για να ησυχάσεις. Θερμιδικά είναι ίδιες.
(Συμβουλή: Μην αναφέρεις στους φίλους σου ότι προτιμάς την υγείας. Θα χάσεις την εμπιστοσύνη τους για πάντα. Μοιράσου αυτήν την αλήθεια με τους φίλους των γονιών σου. Αυτοί είναι το σωστό τάργκετ γκρουπ.)
8. Η λογική του «δεν τρώω τίποτα όλη μέρα, γιατί θα φάω έξω το βράδυ», τελικά θα σε οδηγήσει στο να καταβροχθίσεις ό,τι βρεθεί στον διάβα σου και θα αφήσει με ένα στομάχι έτοιμο να εκραγεί. Φρόντισε να μην λιμοκτονείς όταν καθίσεις στο τραπέζι, δοκίμασε λίγο από όλα και άφησε κάτω τα μαχαιροπίρουνα όταν χορτάσεις, όχι όταν σκάσεις. Σε περίπτωση που χρειαστείς σόδα για να χωνέψεις, κάτι έχει πάει λάθος. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να αφήσεις χώρο για το γλυκό.
9. Αν πάρεις κάποιο σνακ για να μασουλάς όσο βλέπεις ταινία, θα το έχεις τελειώσει πριν τους τίτλους αρχής.
10. Σε περίπτωση που μονίμως είσαι σε φάση δίαιτας ή έστω συντήρησης, υπάρχει πιθανότητα να ξεχάσεις τί γεύση έχουν τα ολόπαχα προϊόντα. Κι έτσι μία μέρα θα δοκιμάσεις πλήρες γιαούρτι και θα σου φανεί πιο βαρύ κι από γαρδούμπα.
11. Μπορείς να στέκεσαι δίπλα στην γιαγιά σου όσο μαγειρεύει και να αντιγράφεις τις κινήσεις της με απόλυτη ακρίβεια. Το δικό της φαγητό θα βγει πιο νόστιμο.
12. Χρειάζεσαι και κάποιους υδατάνθρακες. Όπως χρειάζεσαι λιπαρά. Μην αφήσεις καμία diet culture να σου αχρηστέψει ολόκληρες ομάδες τροφών, κυρίως για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
13. Η σπιτική γκρανόλα με κανέλα, κομματάκια σοκολάτας και καρύδα θα κάνει ολόκληρο το σπίτι να μυρίζει σαν γαλλικό μπιστρό.
14. Ο συνδυασμός αβοκάντο/ψημένο ψωμί είναι αριστουργηματικός από μόνος του, αλλά απογειώνεται όταν προσθέσεις λίγη μουστάρδα και κολοκυθόσπορο. Αν θες με πιστεύεις, αν θες όχι, αλλά αυτή είναι η millennial αλήθεια.
15. Η πίτσα είναι η βασίλισσα του junk food και καλύτερη από το σουβλάκι. Σε αυτόν τον λόφο επέλεξα να πεθάνω και δεν μετανιώνω για τίποτα.
16. Μην ανεχτείς να δοκιμάσεις κανένα γλυκό διαίτης. Έτσι κι αλλιώς και αυτό θα έχει αρκετές θερμίδες, επομένως την ζαβολιά θα την κάνεις. Είναι καλύτερο να φας κάτι και να το ευχαριστηθείς, χωρίς να σου μείνει η γεύση του γλυκαντικού στο στόμα για τρεις ημέρες. Την επόμενη φορά που θα δεις κάποια συνταγή του διαδικτύου για «light γαλακτομπούρεκο», κάνε report στην σελίδα.
17. Όταν ταξιδεύεις, μην πέσεις στην low budget παγίδα του «τρώω μόνο κρακεράκια και wraps από το prêt a manger». Δεν έχεις πραγματικά ζήσει μία πόλη αν δεν την γευτείς κιόλας. Κάνε την απαραίτητη έρευνα για value for money εστιατόρια, πλατείες με τα καλύτερα street food joints, τοπικές νοστιμιές που οφείλεις να δοκιμάσεις και αφιέρωσε τουλάχιστον ένα γεύμα διευρύνοντας την γευστική παλέτα σου. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, μόνο ένα σύστημα.
18. Όταν κάτι αυτοαποκαλείται υγιεινό και sugar free, δεν σημαίνει ότι είναι και διαίτης. Αντιθέτως, πολλές φορές οι θερμίδες του είναι υπερβολικές. Δηλαδή αν κάνεις δίαιτα, μην το παρακάνεις ούτε με το ταχίνι, ούτε με το φυστικοβούτυρο, ούτε με τους ξηρούς καρπούς (έστω και αν είναι ανάλατοι). Και σε καμία περίπτωση μην αδειάσεις το βάζο της σπιτικής γκρανόλα με κανέλα, κομματάκια σοκολάτας και καρύδα σε ένα απόγευμα.
19. Με τις τόσες καταπληκτικές gelaterie που έχουν ανοίξει στην Αθήνα, υπάρχουν μόνο δύο λόγοι για να πάρεις παγωτό από το περίπτερο. Ο ένας είναι η σοκολάτα που βάζουν κάτω-κάτω πριν τελειώσει το χωνάκι, σαν παρηγοριά. Ο δεύτερος το παγωτό σάντουιτς.
20. Τα ντοματίνια είναι εκατό φορές πιο νόστιμα από τις μεγάλες ντομάτες. Τρώγονται σκέτα, δεν χρειάζονται κανέναν κόπο εκτός του αρχικού πλυσίματος και σκάνε στον ουρανίσκο σου προκαλώντας έκρηξη φρεσκάδας και ντοματίλας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.