- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τα ελληνικά εστιατόρια που πήραν αστέρι Michelin για το 2019
Και πάλι καμία σημαντική αλλαγή στις βραβεύσεις
Κάθε χρόνο όταν ανακοινώνονται τα αστέρια Michelin για την Ελλάδα, ελέγχω διπλά για να βεβαιωθώ ότι διαβάζω τη σωστή, ανανεωμένη λίστα και όχι την περσινή. Και κάθε φορά αναρωτιέμαι: πώς γίνεται να μην υπάρχει καμία αλλαγή, τη στιγμή μάλιστα που η εστιατοριακή σκηνή όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας αναβαθμίζεται διαρκώς;
Λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λίστα για τα ελληνικά εστιατόρια παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, αν εξαιρέσουμε βεβαίως το γεγονός ότι τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 2 αστέρια Michelin είναι πλέον ένα και όχι δύο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, μια που το Funky Gourmet παραμένει κλειστό μέχρι τη μεταφορά του στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Έτσι, η λίστα με τα πιο λαμπερά εστιατόρια της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:
Τα πολυπόθητα 2 αστέρια Michelin πλέον κατέχει μόνο το εστιατόριο Σπονδή, ενώ με 1 αστέρι βραβεύονται το Varoulko Seaside, το Botrini’s και η Hytra. Το Bib Gourmand (βραβείο που λειτουργεί ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής σχέσης ποιότητας-τιμής των εστιατορίων) έλαβαν τα εστιατόρια Αθήρι, Nolan, Οικείο, αλλά και το 7 food sins που φέτος τραβάει για πρώτη φορά την προσοχή του Οδηγού Michelin. Με Michelin Plate πάλι (βραβείο που υπονοεί ότι το εστιατόριο είναι αρκετά αξιόλογο, όχι όμως αρκετά για να λάβει αστέρι Michelin και δεν υπόκειται στην κατηγορία Bib Gourmand) τιμήθηκαν τα εστιατόρια GB Roof Garden, το Electra Roof Garden, το Premiere, η Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, το Vezene, το Sense, το 2 Mazi και το Άνετον.
Συγχαρητήρια σε όλους!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.