- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα ελληνικά εστιατόρια που πήραν αστέρι Michelin για το 2019
Και πάλι καμία σημαντική αλλαγή στις βραβεύσεις
Κάθε χρόνο όταν ανακοινώνονται τα αστέρια Michelin για την Ελλάδα, ελέγχω διπλά για να βεβαιωθώ ότι διαβάζω τη σωστή, ανανεωμένη λίστα και όχι την περσινή. Και κάθε φορά αναρωτιέμαι: πώς γίνεται να μην υπάρχει καμία αλλαγή, τη στιγμή μάλιστα που η εστιατοριακή σκηνή όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας αναβαθμίζεται διαρκώς;
Λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λίστα για τα ελληνικά εστιατόρια παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, αν εξαιρέσουμε βεβαίως το γεγονός ότι τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 2 αστέρια Michelin είναι πλέον ένα και όχι δύο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, μια που το Funky Gourmet παραμένει κλειστό μέχρι τη μεταφορά του στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Έτσι, η λίστα με τα πιο λαμπερά εστιατόρια της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:
Τα πολυπόθητα 2 αστέρια Michelin πλέον κατέχει μόνο το εστιατόριο Σπονδή, ενώ με 1 αστέρι βραβεύονται το Varoulko Seaside, το Botrini’s και η Hytra. Το Bib Gourmand (βραβείο που λειτουργεί ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής σχέσης ποιότητας-τιμής των εστιατορίων) έλαβαν τα εστιατόρια Αθήρι, Nolan, Οικείο, αλλά και το 7 food sins που φέτος τραβάει για πρώτη φορά την προσοχή του Οδηγού Michelin. Με Michelin Plate πάλι (βραβείο που υπονοεί ότι το εστιατόριο είναι αρκετά αξιόλογο, όχι όμως αρκετά για να λάβει αστέρι Michelin και δεν υπόκειται στην κατηγορία Bib Gourmand) τιμήθηκαν τα εστιατόρια GB Roof Garden, το Electra Roof Garden, το Premiere, η Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, το Vezene, το Sense, το 2 Mazi και το Άνετον.
Συγχαρητήρια σε όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.