Θεματα

Η διπλή ζωή του «1965»

Το πρωί λαϊκό μαγέρικο, το βράδυ νεολαιίστικο μεζεδοπωλείο

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53191-108191.jpg

Ο «Παρνασσός», πίσω από τον Άγιο Παντελεήμονα στην Καλλιρρόης, δουλεύει σαν λαϊκό μαγέρικο ανελλιπώς από το 1965. Εδώ και δύο μήνες όμως ζει και μια …διπλή ζωή. Το οποίον, από το (πολύ) πρωί προμηθεύει γείτονες και εργαζόμενους της περιοχής φαγάκι ελληνικό, νόστιμο, παραδοσιακό-όσπρια, λαδερά, χοιρινά πρασοσέλινο και άλλα, που μαγειρεύουν δυο κυρίες.

Από τις 6 το απόγευμα, την σκυτάλη αναλαμβάνουν 5 νεαροί, ο Παναγιώτης (γιος και ανιψιός των κυριών), ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ιγνάτης και ο Φώτης, και το μετατρέπουν σε σύγχρονο και νεολαιίστικο στέκι που σερβίρει μέχρι αργά μεζεδάκια. Τα πιάτα τους όλα είναι ανέλπιστα νόστιμα (δείτε την συνταγή με το σουτζούκι Αδάνων στην διπλανή στήλη Φαγητό στο Σπίτι), από τυριά, αλλαντικά, κρεατικά, καθώς και οινοπνεύματα ψάχνουν και βρίσκουν τα καλύτερα. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές και το παρκάκι της εκκλησίας δίπλα ειδυλλιακό. Κάθε μέρα μέχρι αργά, Κυριακή 2 το μεσημέρι με 12 το βράδυ.

Μεναίχμου 2, Νέος Κόσμος, 2109215798

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.