Θεματα

Η διπλή ζωή του «1965»

Το πρωί λαϊκό μαγέρικο, το βράδυ νεολαιίστικο μεζεδοπωλείο

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53191-108191.jpg

Ο «Παρνασσός», πίσω από τον Άγιο Παντελεήμονα στην Καλλιρρόης, δουλεύει σαν λαϊκό μαγέρικο ανελλιπώς από το 1965. Εδώ και δύο μήνες όμως ζει και μια …διπλή ζωή. Το οποίον, από το (πολύ) πρωί προμηθεύει γείτονες και εργαζόμενους της περιοχής φαγάκι ελληνικό, νόστιμο, παραδοσιακό-όσπρια, λαδερά, χοιρινά πρασοσέλινο και άλλα, που μαγειρεύουν δυο κυρίες.

Από τις 6 το απόγευμα, την σκυτάλη αναλαμβάνουν 5 νεαροί, ο Παναγιώτης (γιος και ανιψιός των κυριών), ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ιγνάτης και ο Φώτης, και το μετατρέπουν σε σύγχρονο και νεολαιίστικο στέκι που σερβίρει μέχρι αργά μεζεδάκια. Τα πιάτα τους όλα είναι ανέλπιστα νόστιμα (δείτε την συνταγή με το σουτζούκι Αδάνων στην διπλανή στήλη Φαγητό στο Σπίτι), από τυριά, αλλαντικά, κρεατικά, καθώς και οινοπνεύματα ψάχνουν και βρίσκουν τα καλύτερα. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές και το παρκάκι της εκκλησίας δίπλα ειδυλλιακό. Κάθε μέρα μέχρι αργά, Κυριακή 2 το μεσημέρι με 12 το βράδυ.

Μεναίχμου 2, Νέος Κόσμος, 2109215798

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.