- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Duck Soup, η αυλή της Πανεπιστημίου με τα τέλεια σάντουιτς
Από τα πιο νόστιμα μυστικά του κέντρου, πάντα σε περιμένει με ένα καυτό σάντουιτς και μια δροσερή μπίρα
Τέσσερις το μεσημέρι, η ώρα της ύπουλης λιγούρας. Λαχταράω ένα σάντουιτς και έχω δύο επιλογές. Α. Πετάγομαι στον φούρνο/σουπερμάρκετ/ καφενείο απέναντι και αγοράζω ό,τι σάντουιτς βρω. Β. Κλέβω μια ώρα και φτάνω στην κρυφή αυλή της Πανεπιστημίου που εξειδικεύεται σε δύο θαύματα: σάντουιτς και μπίρες. Ε, ναι. Προφανώς διαλέγω τη δεύτερη. Η ζωή είναι μικρή.
Όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα σάντουιτς. Αλλά δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν ΤΟ σάντουιτς. Εκείνο που θα έχει τα σωστά υλικά στις σωστές αναλογίες και δύο αφράτα (αλλά και τραγανά!) ψωμάκια να τα αγκαλιάζουν τρυφερά. Η Κατερίνα και ο Σπύρος, οι ιδιοκτήτες του Duck Soup όμως τα κατάφεραν: έφτιαξαν το τέλειο σάντουιτς. Βασικά, έφτιαξαν 12 τέλεια σάντουιτς και όλα τους μπορείς να τα μασουλήσεις στην κρυφή αυλή της Στοάς Πεσματζόγλου, ακούγοντας μουσικάρες και πίνοντας την μπίρα που τους αξίζει.
Το μυστικό δεν είναι μόνο στα υλικά. Είναι και στο συνδυασμό. Όλα έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτό το σάντουιτς και είναι κρίμα να αφαιρέσεις κάτι που δεν πολυσυμπαθείς. Είναι αυτή η μελετημένη ισορροπία που κάνει όλη τη διαφορά. Έχοντας αυτή ακριβώς την πληροφορία κατά νου να δοκιμάσεις το έπος με την bresaola, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά, την ντομάτα και το ελαιόλαδο, το σάντουιτς με Jamon Serrano, brie, πέστο, βαλσάμικο και ελαιόλαδο ή το θρυλικό με bacon, κοτόπουλο και τσένταρ, που ποτέ δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά του.
Αυτά για αρχή. Σε περιμένουν πολλά ακόμα σάντουιτς, αλλά όχι μόνο. Στην ίδια λογική, υπάρχουν επίσης κα-τα-πλη-κτι-κές μπρουσκέτες (νομίζω ότι δεν έχεις φάει ωραιότερη από εκείνη με chevre, μανιτάρια, sauce vinaigrette και καρύδια), πολλές επιλογές σε σαλάτες και μερικές tortillas (δικιά μου αγαπημένη εκείνη με το υπέροχα τραγανό φαλάφελ).
Όλα αυτά, επειδή ακριβώς αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας που λέει «έλα, κάτσε, χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που τρως», μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί ή με κάποια από τις αγαπημένες του Σπύρου: τις υπέροχες μπίρες. Όλες τους από ελληνικές μικροζυθοποιίες, θα σε ταξιδέψουν από την Εύβοια μέχρι τη Χίο και τη Σαμοθράκη, και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, μην κοιτάς τον κατάλογο, ρώτα τον Σπύρο. Έχει αδυναμία μεγάλη στις μπίρες, ψάχνει και δοκιμάζει συνεχώς, πάντα θα σου προτείνει αυτή που σου ταιριάζει ή εκείνη, την καινούργια και ωραία που ανακάλυψε.
Εκτός από σάντουιτς, μπίρες, ωραίο καφέ και όλα τα νόστιμα που κρύβονται εδώ μέσα, είναι και κάτι άλλο, αδιόρατο... Βρίσκεται στις χρωματιστές καρέκλες, στις συζητήσεις που θα κάνεις για μουσική και κινηματογράφο (το Duck Soup επιλέχθηκε σαν όνομα γιατί ο Σπύρος και η Κατερίνα έχουν τρέλα με τους Marx Brothers), σε αυτή την ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις απολύτως οικεία. Ίσως γιατί ο Σπύρος συνηθίζει να λέει: «νιώθω ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι καλεσμένοι στην αυλή μου». Και έτσι είναι.
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), 210 3233916, Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.30-19.00, Σάββατο: 11.00-18.00, Κυριακή κλειστά, Fb: DUCK SOUP CAFÉ, Instagram:
ducksoupcafe_athens
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τάτσης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.