Duck Soup, η αυλή της Πανεπιστημίου με τα τέλεια σάντουιτς
Από τα πιο νόστιμα μυστικά του κέντρου, πάντα σε περιμένει με ένα καυτό σάντουιτς και μια δροσερή μπίρα
Τέσσερις το μεσημέρι, η ώρα της ύπουλης λιγούρας. Λαχταράω ένα σάντουιτς και έχω δύο επιλογές. Α. Πετάγομαι στον φούρνο/σουπερμάρκετ/ καφενείο απέναντι και αγοράζω ό,τι σάντουιτς βρω. Β. Κλέβω μια ώρα και φτάνω στην κρυφή αυλή της Πανεπιστημίου που εξειδικεύεται σε δύο θαύματα: σάντουιτς και μπίρες. Ε, ναι. Προφανώς διαλέγω τη δεύτερη. Η ζωή είναι μικρή.
Όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα σάντουιτς. Αλλά δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν ΤΟ σάντουιτς. Εκείνο που θα έχει τα σωστά υλικά στις σωστές αναλογίες και δύο αφράτα (αλλά και τραγανά!) ψωμάκια να τα αγκαλιάζουν τρυφερά. Η Κατερίνα και ο Σπύρος, οι ιδιοκτήτες του Duck Soup όμως τα κατάφεραν: έφτιαξαν το τέλειο σάντουιτς. Βασικά, έφτιαξαν 12 τέλεια σάντουιτς και όλα τους μπορείς να τα μασουλήσεις στην κρυφή αυλή της Στοάς Πεσματζόγλου, ακούγοντας μουσικάρες και πίνοντας την μπίρα που τους αξίζει.
Το μυστικό δεν είναι μόνο στα υλικά. Είναι και στο συνδυασμό. Όλα έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτό το σάντουιτς και είναι κρίμα να αφαιρέσεις κάτι που δεν πολυσυμπαθείς. Είναι αυτή η μελετημένη ισορροπία που κάνει όλη τη διαφορά. Έχοντας αυτή ακριβώς την πληροφορία κατά νου να δοκιμάσεις το έπος με την bresaola, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά, την ντομάτα και το ελαιόλαδο, το σάντουιτς με Jamon Serrano, brie, πέστο, βαλσάμικο και ελαιόλαδο ή το θρυλικό με bacon, κοτόπουλο και τσένταρ, που ποτέ δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά του.
Αυτά για αρχή. Σε περιμένουν πολλά ακόμα σάντουιτς, αλλά όχι μόνο. Στην ίδια λογική, υπάρχουν επίσης κα-τα-πλη-κτι-κές μπρουσκέτες (νομίζω ότι δεν έχεις φάει ωραιότερη από εκείνη με chevre, μανιτάρια, sauce vinaigrette και καρύδια), πολλές επιλογές σε σαλάτες και μερικές tortillas (δικιά μου αγαπημένη εκείνη με το υπέροχα τραγανό φαλάφελ).
Όλα αυτά, επειδή ακριβώς αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας που λέει «έλα, κάτσε, χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που τρως», μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί ή με κάποια από τις αγαπημένες του Σπύρου: τις υπέροχες μπίρες. Όλες τους από ελληνικές μικροζυθοποιίες, θα σε ταξιδέψουν από την Εύβοια μέχρι τη Χίο και τη Σαμοθράκη, και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, μην κοιτάς τον κατάλογο, ρώτα τον Σπύρο. Έχει αδυναμία μεγάλη στις μπίρες, ψάχνει και δοκιμάζει συνεχώς, πάντα θα σου προτείνει αυτή που σου ταιριάζει ή εκείνη, την καινούργια και ωραία που ανακάλυψε.
Εκτός από σάντουιτς, μπίρες, ωραίο καφέ και όλα τα νόστιμα που κρύβονται εδώ μέσα, είναι και κάτι άλλο, αδιόρατο... Βρίσκεται στις χρωματιστές καρέκλες, στις συζητήσεις που θα κάνεις για μουσική και κινηματογράφο (το Duck Soup επιλέχθηκε σαν όνομα γιατί ο Σπύρος και η Κατερίνα έχουν τρέλα με τους Marx Brothers), σε αυτή την ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις απολύτως οικεία. Ίσως γιατί ο Σπύρος συνηθίζει να λέει: «νιώθω ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι καλεσμένοι στην αυλή μου». Και έτσι είναι.
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), 210 3233916, Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.30-19.00, Σάββατο: 11.00-18.00, Κυριακή κλειστά, Fb: DUCK SOUP CAFÉ, Instagram:
ducksoupcafe_athens
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τάτσης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.