- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
18 Έλληνες food bloggers μοιράζονται την αγαπημένη τους ανοιξιάτικη συνταγή
Χρώμα και νοστιμιά στο πιάτο σου
Διανύουμε μία από τις πιο όμορφες περιόδους του χρόνου, όχι μόνο επειδή ο χειμώνας επιτέλους μας αδειάζει τη γωνιά, αλλά κυρίως γιατί τα φρούτα γίνονται πιο ζουμερά, τα λαχανικά πιο πολύχρωμα και η διάθεσή μας να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε αριστουργήματα μεγαλώνει.
Με ανοιξιάτικο κλίμα λοιπόν και στο πλαίσιο του νέου μας λογαριασμού Taste Voice στο instagram, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε ορισμένους από τους αγαπημένους μας Έλληνες food bloggers να μοιραστούν μαζί μας τις αγαπημένες τους εποχιακές συνταγές. Ήρθε λοιπόν η ώρα να εμπνευστούμε, να προθερμάνουμε τους φούρνους μας και να προγραμματίσουμε όλα τα πιάτα που θα μαγειρέψουμε στο επόμενο τραπέζι.
Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις την Taste Voice για περισσότερες συνταγές, foodporn, στέκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.
1. My BlissFood
Μπάρες με φυστικοβούτυρο και φράουλες
Όλοι μας, λίγο-πολύ, όταν μπαίνει η άνοιξη, νιώθουμε την ανάγκη για περισσότερη ενέργεια, αλλά θέλουμε και να φροντίσουμε περισσότερο τον οργανισμό μας, χωρίς φυσικά να στερούμαστε τα αγαπημένα μας σνακ. Τις μπάρες αυτές τις αγαπώ, γιατί είναι μια "βόμβα" ενέργειας, έχουν την απαραίτητη δόση σοκολάτας, αλλά και μοσχοβολάνε άνοιξη, χάρη στις φρέσκιες φράουλες που περιέχουν. Ετοιμάζονται πανεύκολα, δεν θέλουν ψήσιμο, είναι απίστευτα χορταστικές, και μπορούμε να τις έχουμε μαζί μας όταν νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε ένα boost, που θα μας κρατήσει πολλές ώρες χορτάτους!
2. Niki's Food
Τάρτα λεμόνι
Αγαπημένο γλυκό, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Είναι απαλή και γεμάτη αρώματα!
Τραγανή και ελαφρώς ξινούλα.Ταιριάζει τέλεια πίνοντας τον απογευματινό σου καφε έξω στη βεράντα.
3. Μary's Gram
Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Βάλτε ντοματίνια, ντομάτες, φρέσκια ρίγανη κaι δώστε χρώμα στο πιάτο σας με φρέσκα υλικά. Είναι μια πολύ εύκολη σάλτσα ντομάτας που μπορεί να συνοδεύσει μακαρόνια, λευκό ή κόκκινο κρέας, φιλέτο ψαριού ή ακόμα και λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
4. Always Hungry
Πάστα Φλώρα φράουλας
Η πάστα φλώρα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό των περισσότερων. Η άνοιξη μυρίζει φράουλες οπότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να φτιάξουμε την πιο νόστιμη και νηστίσιμη πάστα φλώρα φράουλας με ελαφριά σπιτική μαρμελάδα.
Συνταγή εδώ
5. Εating Around
Tάρτα με cashews και μούρα (raw και vegan)
Αρχικά, η εμφάνιση αυτής της τάρτας φωνάζει από μόνη της «άνοιξη». Σου φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που τη βλέπεις. Είναι ελαφριά, χωρίς περιττά λιπαρά, δεν χρειάζεται ψήσιμο, τρώγεται ακόμα και για πρωινό, διατηρείται στην κατάψυξη για πολύ καιρό, σου εξασφαλίζει ένα υγιεινό γλυκό για τις λιγούρες και είναι πολύ πρωτότυπη. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σου καλεσμένους!
6. Oh My Deer
Μαντλέν Λεμόνι
Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία μας για ανοιξιάτικες δημιουργίες, λουλούδια και αρώματα. Το απόλυτο ανοιξιάτικο σκηνικό; Καταπράσινο λιβάδι, ένα παλιό ξύλινο τραπέζι και πάνω του όλα τα καλούδια για κάτι γλυκό. Κέικ με κόκκινα φρούτα, μαντλέν λεμόνι και φυσικά παγωμένη λεμονάδα. Εμάς γύρω από το τραπέζι με αέρινα φορέματα να κάνουμε ετοιμασίες και να γελάμε.
Αγαπημένα μαντλέν με κρέμα λεμόνι για κρύο τσάι στο μπαλκόνι ή παγωμένη λεμονάδα, τώρα που ο καιρός αρχίζει να καλυτερεύει. Όσοι αγαπάτε τα κέικ λεμονιού, θα τα λατρέψετε. Αφράτα και μυρωδάτα.
7. Teti's Flakes
Τάρτα με σπαράγγια και φρέσκο σκόρδο
Ήρθε η άνοιξη λοιπόν και μαζί της έφερε ένα σωρό καλούδια. Ραπανάκια, φράουλες, αγκινάρες, αρακά, βερίκοκα, φρέσκα σκόρδα και τόσα άλλα. Εμένα όμως αυτό που μου έλειψε πιο πολύ είναι τα τόσο φινετσάτα σπαράγγια. Αν και στην ελληνική κουζίνα δεν τα συνηθίζουμε, εγώ σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλά σε λιπαρά και είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Ταιριάζουν απόλυτα με κατσικίσιο τυρί, αυγά, σκόρδο και λεμόνι.
8. Pure Μomentum
Tάρτα λεμόνι με μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Κρέμα καρύδας με έντονη γεύση λεμονιού, πρόσθετη γλύκα από τη μαρμελάδα με πορτοκάλι, lime & λεμόνι, συνοδεία μπισκοτένιας τάρτας αμυγδάλου και βρώμης. Αυτή την κρέμα λεμόνι μπορώ να τη φάω όλη με το κουτάλι! Έφτιαξα λοιπόν τη βίγκαν εκδοχή της και μάλιστα χωρίς γλουτένη για να μπορώ να συνεχίσω και τώρα που είμαι seagan να την τρώω ξεδιάντροπα!
9. Pandora's Kitchen
Toύρτα κρέπας με σοκολάτα
Ως φανατική οπαδός της σοκολάτας δύσκολα οι συνταγές μου ξεφεύγουν από αυτή. Αγαπημένο γλυκό της εποχής είναι μια τούρτα με κρέπες, πραλίνα φουντουκιού και φρέσκες δροσερές φράουλες. Ένα γλυκό που συνδυάζει την αγαπημένη μου σοκολάτα, τις κρέπες που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και τις φράουλες που έχουν άρωμα Άνοιξης, φρεσκάδα και δροσιά... Έρωτας με την πρώτη ματιά!
10. My Little Expact Kitchen
Galette ολικής άλεσης με σπαράγγια, γιαούρτι και ρικόττα
Σε αυτή την galette με τη βουτυρένια κι εύθρυπτη ζύμη, φτιαγμένη εν μέρει με αλεύρι ολικής άλεσης, με την κρεμώδη και κάπως γλυκιά γέμιση γιαουρτιού και ρικότας (ή ανθότυρου), τα λεπτά, άγρια σπαράγγια με την ελαφρώς πικρή γεύση τους και γίηνη χροιά τους συμπληρώνουν την γευστική εικόνα.
11. Neanikon
Raw στρούντελ σοκολάτας
Ένα εύκολο γλυκάκι στην παρασκευή, πάρα πολύ νόστιμο, με φυσικά και ακατέργαστα θρεπτικά υλικά. Είναι η ιδανική παρέα σε μια ανοιξιάτικη εκδρομή! Οι χουρμάδες αποτελούν μία υπέροχη γλυκιά βάση και χάρη στην καραμελένια γεύση τους δένουν άψογα με το κακάο. Το πορτοκάλι κρύβει στη ζύμη το ελαιόλαδο αλλά δίνει και περισσότερη ένταση στην σοκολατένια γέμιση.
12. Healthy Nutritious Life
Ανοιξιάτικο breakfast bowl
Σίγουρα κι εσύ θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να έχει βαρεθεί το σκέτο στραγγιστό γιαούρτι. Έτσι λοιπόν ένα πρωί μου ήρθε η τέλεια ιδέα, να βάλω γεύση και χρώμα στο γιαούρτι μου. Είναι το απόλυτο, homemade, γιαουρτένιο μπολ που αν το δοκιμάσεις μία φορά θα το φτιάξεις άλλες εκατό!
13. The Veggie Sisters
Vegan τάρτα σοκολάτας
Οι γευστικοί μας κάλυκες κάνουν πάρτι όταν συνδυάζουμε φράουλα με σοκολάτα, άρα μια τάρτα σοκολάτα φράουλα είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε την άνοιξη! Κι όταν μάλιστα η τάρτα αυτή είναι υγιεινή, ελαφριά και πανεύκολη, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.
14. The Healthy Cook
Mπάρες δημητριακών με σοκολάτα και καρύδα
Οι μπάρες αυτές είναι ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό σνακ, αλλά συγχρόνως μπορούν να καταναλωθούν ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο απολαμβάνει κανείς χωρίς τύψεις. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα!
15. Cool Artisan
Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού
Αυτή η πανεύκολη τάρτα cheesecake έχει βάση από βούτυρο και θρυμματισμένα μπισκότα κακάο και πεντανόστιμη γέμιση από τυρί κρέμα και πραλίνα φουντουκιού. Θα σου πάρει λιγότερο από 15 λεπτά για να την ετοιμάσεις και θα πρέπει να περιμένεις 2 ωρίτσες -όσο αυτή θα ξεκουράζεται στο ψυγείο- για να την απολαύσεις!
16. The Foodie Corner
Μπισκοτογλυκό με κρέμα cheesecake και φρούτα
Eνώ συνδυάζω συχνά τις φράουλες με σοκολάτα, την άνοιξη δεν έχω καλύτερο από ένα εύκολο, δροσερό γλυκό με μπόλικη κρέμα και νόστιμα φρούτα εποχής.
17. Let's treat ourselves
Kέικ βανίλιας με φράουλες
Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της άνοιξης, δεν είναι άλλη από τη φράουλα! Ζουμερή, κατακόκκινη και φρουτένια, στέκεται έτοιμη να ικανοποιήσει τις γλυκές μας επιθυμίες!
Αυτό το πεντανόστιμο κέικ βανίλιας έχει αγαπηθεί πολύ και όχι άδικα! Πρόκειται για ένα αφράτο κέικ, στο οποίο οι φρέσκες φράουλες δίνουν απίστευτο άρωμα και γεύση. Γίνεται στη στιγμή και σερβίρετε σκέτο, με λίγη άχνη ζάχαρη ή μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια και φρέσκες μαριναρισμένες φράουλες.
18. Μiss Mimi Foodie
Γεμιστά ρολλάκια με μαρμελάδα
Η συγκεκριμένη συνταγή θα απογειωθεί αν επιλέξουμε μία σπιτική μαρμελάδα με «ζωντανά» κομμάτια φρούτου. Τα ρολλάκια μας μοιάζουν με μικρά τσουρεκάκια. Τέλεια ιδέα για το πρωινό μας, το σνακ των παιδιών στο σχολείο αλλά και για τον απογευματινό μας καφέ ή τσάι.
Συνταγή:
Υλικά
Για τη ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας γάλα
2 αυγά μεσαία
60 γρ. Βούτυρο
1/3 κουταλάκι Σκόνη καρδάμωμο
1/3 κουταλάκι Υγρή βανίλια
Ελάχιστο αλάτι
Γέμιση
Μαρμελάδα φράουλα ή κάποιο άλλο φρούτο εποχής
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο. Μόλις γίνει αρκετά χλιαρό προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε κ αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε στο υγρό μείγμα τη σκόνη καρδάμωμου και την υγρή βανίλια. Έπειτα το υγρό μείγμα με τη μαγιά στα στέρεα υλικά καθώς επίσης και τα δυο αυγά χτυπημένα ελαφρώς. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει ένα μαλακό αφράτο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 1 ώρα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο με τον πλαστή πάχους 2 εκ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα σε όλο το φύλλο ζύμης. Ξεκινάμε να τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά ώστε να δημιουργηθεί ένα μπαστούνι. Κόβουμε σε rolls-κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20´. Τα σερβίρουμε ζεστά παρέα με καφέ, παγωτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.