Θεματα

Κλεομένης Ζουρνατζής, ο σεφ που λατρεύει το street food

Μέλος της περίφημης ομάδας της Cookoovaya και του Hoocut, μας αφηγείται την ιστορία του

119965-275894.jpg
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
an.jpg

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής είναι κατ’ αρχήν μέλος της περίφημης ομάδας από τους πέντε σπουδαίους σεφ (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής) που τα τελευταία χρόνια υπογράφουν δυο πολύ μεγάλα success stories: το Cookoovaya, εστιατόριο πόλης των Αθηνών, δίπλα στο Hilton, και το street food φαγάδικο Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Σιγομαγειρεμένα μοσαρίσια μάγουλα με πουρέ
Σιγομαγειρεμένα μοσαρίσια μάγουλα με πουρέ

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μας λέει δυο λόγια για την ιστορία του και τις σκέψεις του, παρότι φειδωλός στις κουβέντες και πληθωρικός στη μαγειρική, για το πώς από την οικογενειακή ταβέρνα στην Καρδίτσα και τις σπουδές του στη μαγειρική, ταξίδεψε στο εξωτερικό για να καταλήξει στο Cucina Povera. Θυμάται με νοσταλγία τις εποχές του Cucina Povera για το πώς το εστιατόριό του στο Μετς έκανε τομή στην εποχή του και το πώς χωρίς μεγάλα budget, αλλά πρωταγωνιστές τον μάγειρα και τον σομελιέ, έτρεχαν ένα μαγαζί στηριγμένο στα σωστά υλικά και σωστό concept. Η Cucina Povera τον βοήθησε αφ’ ενός να εξελιχθεί και να αφήσει το αποτύπωμά του στη γαστρονομία της χώρας (ουρές, μάγουλα και γλώσσες να μπαίνουν σε όλο και περισσότερα μενού της πόλης) και αφετέρου  να μην φοβάται τα επόμενα projects της πορείας του, που ήρθαν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Λατρεύει τα street food και λυπάται για το ότι ακόμα δεν αναπτύχθηκαν ποιοτικά όσο θα έπρεπε.

Γεννήθηκες: Στην Καρδίτσα

Παιδικές αναμνήσεις: Παιχνίδια στην ταβέρνα του παππού

Παιδικό αγαπημένο φαγητό: Κεφτέδες με τηγανητές πατάτες

Σπουδές: Τουριστικά Επαγγέλματα/Μάγειρας

Πότε ένιωσες ότι θα αφοσιωθείς στη μαγειρική: Στις αρχές του Λυκείου, όντας τρίτης γενιάς ταβερνιάρης.

Καρότο χούμους και τηγανητό κοτόπουλο
Καρότο χούμους και τηγανητό κοτόπουλο

Μάγειροι που επηρέασαν τη μαγειρική σου: Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου

Εικόνες ή γεγονότα που σε ενέπνευσαν: Γουρνοχαρά (έθιμο των Χριστουγέννων, η σφαγή του γουρουνιού στην οποία βοηθούσαν και οι γείτονες) στην Καρδίτσα, οι πάγκοι πλανόδιων με κάθε είδους φαγητό.

Πού εργάστηκες: Αθήνα, ελληνικά νησιά, Βερολίνο και Νότια Γαλλία

Υλικά που αγαπάς: Το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι και τα μυρωδικά.

Όνερια γαστρονομικού περιεχομένου: Να γίνει το σουβλάκι παγκόσμιο street food! Περισσότερα.

*Για την Cookoovaya διαβάστε εδώ.

**Για το Hoocut διαβάστε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.