- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κλεομένης Ζουρνατζής, ο σεφ που λατρεύει το street food
Μέλος της περίφημης ομάδας της Cookoovaya και του Hoocut, μας αφηγείται την ιστορία του
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής είναι κατ’ αρχήν μέλος της περίφημης ομάδας από τους πέντε σπουδαίους σεφ (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής) που τα τελευταία χρόνια υπογράφουν δυο πολύ μεγάλα success stories: το Cookoovaya, εστιατόριο πόλης των Αθηνών, δίπλα στο Hilton, και το street food φαγάδικο Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μας λέει δυο λόγια για την ιστορία του και τις σκέψεις του, παρότι φειδωλός στις κουβέντες και πληθωρικός στη μαγειρική, για το πώς από την οικογενειακή ταβέρνα στην Καρδίτσα και τις σπουδές του στη μαγειρική, ταξίδεψε στο εξωτερικό για να καταλήξει στο Cucina Povera. Θυμάται με νοσταλγία τις εποχές του Cucina Povera για το πώς το εστιατόριό του στο Μετς έκανε τομή στην εποχή του και το πώς χωρίς μεγάλα budget, αλλά πρωταγωνιστές τον μάγειρα και τον σομελιέ, έτρεχαν ένα μαγαζί στηριγμένο στα σωστά υλικά και σωστό concept. Η Cucina Povera τον βοήθησε αφ’ ενός να εξελιχθεί και να αφήσει το αποτύπωμά του στη γαστρονομία της χώρας (ουρές, μάγουλα και γλώσσες να μπαίνουν σε όλο και περισσότερα μενού της πόλης) και αφετέρου να μην φοβάται τα επόμενα projects της πορείας του, που ήρθαν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Λατρεύει τα street food και λυπάται για το ότι ακόμα δεν αναπτύχθηκαν ποιοτικά όσο θα έπρεπε.
Γεννήθηκες: Στην Καρδίτσα
Παιδικές αναμνήσεις: Παιχνίδια στην ταβέρνα του παππού
Παιδικό αγαπημένο φαγητό: Κεφτέδες με τηγανητές πατάτες
Σπουδές: Τουριστικά Επαγγέλματα/Μάγειρας
Πότε ένιωσες ότι θα αφοσιωθείς στη μαγειρική: Στις αρχές του Λυκείου, όντας τρίτης γενιάς ταβερνιάρης.
Μάγειροι που επηρέασαν τη μαγειρική σου: Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου
Εικόνες ή γεγονότα που σε ενέπνευσαν: Γουρνοχαρά (έθιμο των Χριστουγέννων, η σφαγή του γουρουνιού στην οποία βοηθούσαν και οι γείτονες) στην Καρδίτσα, οι πάγκοι πλανόδιων με κάθε είδους φαγητό.
Πού εργάστηκες: Αθήνα, ελληνικά νησιά, Βερολίνο και Νότια Γαλλία
Υλικά που αγαπάς: Το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι και τα μυρωδικά.
Όνερια γαστρονομικού περιεχομένου: Να γίνει το σουβλάκι παγκόσμιο street food! Περισσότερα.
*Για την Cookoovaya διαβάστε εδώ.
**Για το Hoocut διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
