- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κλεομένης Ζουρνατζής, ο σεφ που λατρεύει το street food
Μέλος της περίφημης ομάδας της Cookoovaya και του Hoocut, μας αφηγείται την ιστορία του
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής είναι κατ’ αρχήν μέλος της περίφημης ομάδας από τους πέντε σπουδαίους σεφ (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής) που τα τελευταία χρόνια υπογράφουν δυο πολύ μεγάλα success stories: το Cookoovaya, εστιατόριο πόλης των Αθηνών, δίπλα στο Hilton, και το street food φαγάδικο Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μας λέει δυο λόγια για την ιστορία του και τις σκέψεις του, παρότι φειδωλός στις κουβέντες και πληθωρικός στη μαγειρική, για το πώς από την οικογενειακή ταβέρνα στην Καρδίτσα και τις σπουδές του στη μαγειρική, ταξίδεψε στο εξωτερικό για να καταλήξει στο Cucina Povera. Θυμάται με νοσταλγία τις εποχές του Cucina Povera για το πώς το εστιατόριό του στο Μετς έκανε τομή στην εποχή του και το πώς χωρίς μεγάλα budget, αλλά πρωταγωνιστές τον μάγειρα και τον σομελιέ, έτρεχαν ένα μαγαζί στηριγμένο στα σωστά υλικά και σωστό concept. Η Cucina Povera τον βοήθησε αφ’ ενός να εξελιχθεί και να αφήσει το αποτύπωμά του στη γαστρονομία της χώρας (ουρές, μάγουλα και γλώσσες να μπαίνουν σε όλο και περισσότερα μενού της πόλης) και αφετέρου να μην φοβάται τα επόμενα projects της πορείας του, που ήρθαν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Λατρεύει τα street food και λυπάται για το ότι ακόμα δεν αναπτύχθηκαν ποιοτικά όσο θα έπρεπε.
Γεννήθηκες: Στην Καρδίτσα
Παιδικές αναμνήσεις: Παιχνίδια στην ταβέρνα του παππού
Παιδικό αγαπημένο φαγητό: Κεφτέδες με τηγανητές πατάτες
Σπουδές: Τουριστικά Επαγγέλματα/Μάγειρας
Πότε ένιωσες ότι θα αφοσιωθείς στη μαγειρική: Στις αρχές του Λυκείου, όντας τρίτης γενιάς ταβερνιάρης.
Μάγειροι που επηρέασαν τη μαγειρική σου: Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου
Εικόνες ή γεγονότα που σε ενέπνευσαν: Γουρνοχαρά (έθιμο των Χριστουγέννων, η σφαγή του γουρουνιού στην οποία βοηθούσαν και οι γείτονες) στην Καρδίτσα, οι πάγκοι πλανόδιων με κάθε είδους φαγητό.
Πού εργάστηκες: Αθήνα, ελληνικά νησιά, Βερολίνο και Νότια Γαλλία
Υλικά που αγαπάς: Το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι και τα μυρωδικά.
Όνερια γαστρονομικού περιεχομένου: Να γίνει το σουβλάκι παγκόσμιο street food! Περισσότερα.
*Για την Cookoovaya διαβάστε εδώ.
**Για το Hoocut διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.