Βραβεύονται 4 ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού
Στη Food Expo που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου στο Metropolitan Expo
Οι έλληνες σεφ εδώ και καιρό μαγειρεύουν με ελληνικά προϊόντα, χρησιμοποιούν τα μυστικά της παράδοσης, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την ελληνική κουζίνα ώστε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Κάποιοι από αυτούς, με πολλή δουλειά και πάθος κατάφεραν να τη συστήσουν στον υπόλοιπο κόσμο ανοίγοντας ελληνικά και μάλιστα επιτυχημένα εστιατόρια σε πόλεις του εξωτερικού. Για αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Έτσι, η Food Expo, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, στην φετινή της διοργάνωση, αποφασίζει να βραβεύσει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό.
Σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών» θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία -κάποιοι δεκαετίες τώρα- σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Νικ Λιβανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, ο Ανδρέας Μαυρομάτης ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Mavrommatis στο Παρίσι, ο Κωνσταντίνος Ερίνκογλου ιδιοκτήτης του εστιατορίου Notos στις Βρυξέλλες και ο Γιάννης Φιλιππίδης ιδιοκτήτης του Yolenis στο Rhode Island των ΗΠΑ, όλοι θα αφήσουν για λίγο τα πόστα τους και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για αφηγηθούν την ιστορία τους.
Παράλληλα ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης που έχει γίνει διάσημος στην Αυστραλία για τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας -ιδιοκτήτης και ο ίδιος πολλών ελληνικών εστιατορίων-, θα μιλήσει για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά στη μακρινή ήπειρο. Για τα αγαπημένα τους ελληνικά προϊόντα θα μιλήσουν επίσης νέοι έλληνες σεφ που εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι σεφ: Ασημάκης Χανιώτης (Executive Chef, Pied a Terre, Λονδίνο), Θάνος Φέσκος (Assistant Head Chef, Geranium 3 Michelin Star, Κοπεγχάγη), Νικόλας Τσικνάκος (Chef, Arion, Βρυξέλλες), Μιχάλης Παπαφίλης (Chef, Epicure, 3 Michelin Star, Παρίσι), Γιάννης Κιόρογλου (Executive Chef, La Guérite Restaurant, Κάννες).
Τέλος στη σκηνή θα ανέβουν οι κυρίες που τιμούν την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, οι γνωστές σεφ Ναϊάνα Κόχυλα και Ντίνα Νικολάου, για να μιλήσουν για το δικό τους αγώνα στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας κα. Νανά Δαρειώτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.