- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
4 εστιατόρια που μας περιμένουν μετά από το θέατρο
Το καλύτερο μέρος μιας θεατρικής παράστασης είναι… το μετά. Που θέλεις να συζητήσεις για όσα είδες. Που τριγυρνούν οι σκηνές στο μυαλό σου και θέλεις να μοιραστείς τη συναισθήματά σου. Αν μάλιστα είναι κάπως αργά και έχεις αρχίσει να πεινάς, τι καλύτερο από το να σχολιάσεις όσα είδες γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο νοστιμιές. Η A.V. σου προτείνει τέσσερα εστιατόρια που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά, περιμένοντας εσένα και τις θεατρόφιλες ανησυχίες σου.
New Taste
Μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της, με πιάτα που σέβονται απόλυτα την πρώτη ύλη και λίστα κρασιών από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα. Θα το βρείτε στο ισόγειο του ξενοδοχείου New Hotel, σε έναν καλαίσθητο χώρο με ξεχωριστό design και ευγενέστατο προσωπικό.
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273000
Γάνεμα
Νέο στέκι στα Άνω Πετράλωνα, σε έναν ιδιαίτερο χώρο που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με βιομηχανικά υλικά και χαλαρή ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για κουβέντα. Με κουζίνα που είναι ανοιχτή μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, το Γάνεμα θα σας προτείνει νοστιμιές απ’ όλη την Ελλάδα (δοκιμάστε σεριφιώτικους μεζέδες) και μια μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα, σε τιμές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Άνω Πετράλωνα, 211 4072325
Νεοκλασσικό
Συστήνεται ως παραδοσιακό σουβλακοπωλείο και σερβίρει μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, για τους αρκετά βραδινούς. Κεμπάπ, σουτζούκι και τζατζίκι είναι δικής τους παρασκευής, προτείνουμε επίσης το νοστιμότατο πήλινο (συνδυασμός κρεάτων με κόκκινη σάλτσα με τη δική τους συνταγή) αλλά και τη μερίδα γιαουρτλού, ψημένη μπροστά στα μάτια σας με τον παραδοσιακό τρόπο σε τσίγκινο σκεύος στα κάρβουνα.
Καραγεώργη Σερβίας 20 & Λέκκα, 210 3318810-1, www.neoklassiko.gr
Cosca
Γεύσεις Ιταλίας, σε ένα πολύ καλόγουστα διακοσμημένο χώρο στο Κουκάκι, πίσω από τη Χαμοστέρνας, που φέτος κλείνει έξι χρόνια ζωής. Αυθεντικές σιτσιλιάνικες γεύσεις, τολμηροί συνδυασμοί μεσογειακών γεύσεων και κάποια εντυπωσιακά, ολοκαίνουργια πιάτα, σε ένα εστιατόριο που καταφέρνει να είναι πολυτελές αλλά και προσιτό.
Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.