Θεματα

5 urban spots για την πιο νόστιμη Καθαρά Δευτέρα

Οι λιχουδιές της Σαρακοστής σε περιμένουν ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zonars
Zonars

Χαρταετοί φτερουγίζουν στην Αθήνα, οι λαγάνες έχουν σπάσει τη μύτη της πόλης, και ο ήλιος –μαθαίνω-, θα μας χαμογελάσει και αυτή τη φορά. Είναι ωραία να μένεις πίσω την Καθαρά Δευτέρα, όταν όλοι φεύγουν και η πόλη είναι δική σου. Ανέβα στου Φιλοπάππου, στο Λυκαβηττό ή στην ταράτσα, πέτα τον χαρταετό και όταν έρθει η ώρα του μεζέ, άσε τις μυρωδιές να σου δείξουν τον δρόμο.

Zonars

a_8556000.jpg

Ένας κήπος στη μέση του πεζόδρομου. Έτσι μοιάζουν τα ηλιόλουστα τραπέζια του Zonars, ιδανικά τοποθετημένα στην περατζάδα της Βουκουρεστίου. Σε αυτό το urban σκηνικό μπορείς να απολαύσεις όλες τις νοστιμιές που έχει ετοιμάσει ο executive chef του εστιατορίου Νίκος Σκλήρας για την ημέρα. Γαρίδες σχάρας, ψητό καλαμάρι με σος μουστάρδας, ριζότο με σουπιές, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, λευκή ταραμοσαλάτα, χαλβά σιμιγδαλένιο με sorbet πορτοκάλι και φυσικά παραδοσιακή λαγάνα. Βουκουρεστίου 9, 210 3251430

NJV Athens Plaza

njv_athens_plaza_2.jpg

Η καρδιά της πόλης χτυπά πάντα στο κέντρο της. Αλήθεια έχεις δει ποτέ χαρταετούς πάνω από την Πλατεία Συντάγματος; Αν όχι, ήρθε η στιγμή να το κάνεις δοκιμάζοντας ταυτόχρονα  τις γαρίδες σοτέ με ούζο και πιπεριά Φλωρίνης, το μυδοπίλαφο με μάραθο, το καλαμαράκι με πέστο ρόκας, τη γαριδομακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, τη σουπιά σχάρας και τις άλλες λαχταριστές προτάσεις που θα σερβίρονται στο εστιατόριο The Parliament και στο Plaza Café του NJV Athens Plaza. Βασιλέως Γεωργίου Α’2, Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400

St. George Lycabettus

la-suite-lounge-day.jpg

Λαγάνες χειροποίητες, γαρίδες με λαδολέμονο μαστίχας, καπνιστός σολομός με αγριοράπανο, πιπεράτη χταποδοσαλάτα με κάπαρη είναι μερικές μόνο από τις νοστιμιές που έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος chef Βασίλης Μήλιος για την Καθαρά Δευτέρα. Όλα αυτά, θα τα δοκιμάσεις μετρώντας όλους τους χαρταετούς που φτερουγίζουν στην Αθήνα από τα μπαλκόνια του La Suite Lounge- η καλύτερη θέα! Ταυτόχρονα, οι μικρότεροι θα μένουν απασχολημένοι σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο με ατελείωτα παιχνίδια και κατασκευή χαρταετών, μαζί με τους παιδαγωγούς-animateurs της nannuka.gr. Buffet: 12.00-16.00, τιμή: €38/ άτομο (για παιδιά έως 12 ετών -50%). Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191

Überness

img_3993.jpg

Και τέλος πάντων τι ζητάει κανείς από μια Καθαρή Δευτέρα; Μια ήσυχη αυλή για να παίξουν τα παιδιά. Άπλετο χώρο για να πετάξει ανενόχλητος τον χαρταετό του. Γιορτινή μουσική και Μαρινέλλα. Λαγάνα από τον φούρνο του Τάκη (εννοείται). Και φυσικά τις νηστίσιμες σπεσιαλιτέ μιας ταβέρνας με τα όλα της. Ό, τι ακριβώς δηλαδή σε περιμένει στο στέκι του Βασίλη Καλλίδη. Ανάμεσα στα πολλά και νόστιμα οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το μυδοπίλαφο της κυρίας Κορνηλίας (η μαμά του σεφ) με φρέσκα μύδια Μεθώνης, τα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί και τη ξινούτσικη (σωστή) ταραμοσαλάτα. Από τις 12.30 έως τις 17.00. Τζων Κέννεντυ 1 (Λαχαναγορά Ρέντη), 210 4816320

Αρχοντικό

4e2ee624-144e-4d0c-8cfd-bc1d399c94b8.jpg

Από το 1967 το αγαπημένο εστιατόριο με καταγωγή από τη Μεσσηνία, έχει γεμίσει με τη νοστιμιά του τόσες και τόσες Καθαρές Δευτέρες. Ακόμα μία θα περάσει και φέτος με χταπόδι ξιδάτο, καλαμαράκια γεμιστά, γαριδομακαρονάδα, σουπιές με σπανάκι και πολλά άλλα σαρακοστιανά, όλα μαγειρεμένα από τα χεράκια της κυρίας Μαίρης- πολύ φημισμένα, για αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση! Πάρνωνος & Λ. Κηφισίας 70, Μαρούσι, 210 6120808

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.