Θεματα

Τρώγοντας από τα χεράκια της Μάγκυς του MasterChef

Είχαν δίκιο που την ζήλευαν όλοι μέσα στο παιχνίδι

Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπορεί φέτος, το MasterChef να έχει προχωρήσει με νέους παίκτες, όμως πέρυσι όλοι μας ήμασταν κολλημένοι με τη Μάγκυ Ταμπακάκη. Τη γυναίκα που σχεδόν όλοι οι άντρες του ριάλιτι τη «μισούσαν» επειδή οι κριτές την εκθείαζαν. Ατάκες του στιλ «Γιατί έχει αφήσει το παιδί της με τον πατέρα του και πήγε στο MasterChef» φοριόντουσαν πολύ πέρυσι.

Φέτος, όλα ανήκουν στο παρελθόν και η Μάγκυ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του παιχνιδιού έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μεταξύ των άλλων συνεργασιών της, αυτή την περίοδο την βρίσκεις στην Taverna at Bios την οποία έχει μετατρέψει σε ιταλική τρατορία.

Επέλεξα να την τιμήσω από την  πρώτη εβδομάδα κιόλας που ξεκίνησε η συνεργασία της, και μάλιστα την Ημέρα των Ερωτευμένων. Πήρα τον Βαλεντίνο μου και για να τον πείσω να ζήσουμε έστω και για δυο ώρες σαν δύο ερωτευμένα ιταλάκια χωμένα μέσα σε μια μικρή τρατορία, του είπα ότι θα φάμε από τα χεράκια της Μάγκυς.

Πριν σερβίρει, η Μάγκυ δοκιμάζει κι αναρωτιέται: Τα πέτυχα τα λαζάνια;

Ε, και πήγαμε. Και φάγαμε του σκασμού… σαν Έλληνες. Σου γράφω τι πήραμε να ξέρεις τι θα παραγγείλεις κι εσύ:

Σαλάτα από βραστά λαχανικά με καρύδια, σάλτσα αντζούγιας και κάπαρη. Απλά όνειρο. Καμία γεύση δεν καπέλωνε την άλλη.

Από τα πρώτα, τη ζεστή πολέντα με σάλτσα από κοκκινιστά λουκάνικά και φρέσκα μυρωδικά. Μην στο παίζω έξυπνη. Κι εγώ πριν την παραγγείλω ρώτησα τι είναι η πολέντα. Αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Δεν ήθελα να το μάθω, να το φάω ήθελα και ήταν και πολύ νόστιμο!

Συνεχίσαμε με τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια (polpette λέγονται στα ιταλικά, να ξέρετε, κι εγώ έτσι τα παρήγγειλα) με σταφίδες και κουκουνάρι και κόκκινη σάλτσα. Ακόμα τα νιώθω στο στόμα μου.

Polpette από τα χεράκια της Μάγκυς Ταμπακάκη

Ακόμα νιώθω στο στόμα μου βέβαια και τα λαζάνια με το σιγομαγειρεμένο ραγού και τη μπεσαμέλ. Και να φανταστείς ότι εγώ ούτε να τη μυρίσω τη μπεσαμέλ, αλλά εδώ έγλειψα και το πιρούνι.

Αχ! Τα λαζάνια με σιγομαγειρεμένο ραγού και τη μπεσαμέλ

Κι από άλλη οπτική γωνία, διότι μας άρεσε πολύ

Έκλεισα το αλά ιταλικά ρομαντικό δείπνο μου με τη γλυκιά χειροποίητη τάρτα με ρικότα και πραλίνα φουντουκιού.

Η τάρτα που σου έλεγα

Και κάπως έτσι κατάλαβα γιατί μισούσαν όλοι τη Μάγκυ πέρυσι: Διότι πολύ απλά ό, τι μαγειρεύει είναι delizioso!

Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις ότι πετάγεσαι από τη μία άκρη της Ιταλίας στην άλλη με μία μόνο μπουκιά να ξέρεις ότι η Μάγκυ θα μαγειρεύει στην Taverna at Bios μέχρι και τις 15 Μαρτίου.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στην κουζίνα

*Taverna at Bios, Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος (είσοδος από Σαλαμίνος), 1ος όροφος, 21 0342 5335