- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τρώγοντας από τα χεράκια της Μάγκυς του MasterChef
Είχαν δίκιο που την ζήλευαν όλοι μέσα στο παιχνίδι
Μπορεί φέτος, το MasterChef να έχει προχωρήσει με νέους παίκτες, όμως πέρυσι όλοι μας ήμασταν κολλημένοι με τη Μάγκυ Ταμπακάκη. Τη γυναίκα που σχεδόν όλοι οι άντρες του ριάλιτι τη «μισούσαν» επειδή οι κριτές την εκθείαζαν. Ατάκες του στιλ «Γιατί έχει αφήσει το παιδί της με τον πατέρα του και πήγε στο MasterChef» φοριόντουσαν πολύ πέρυσι.
Φέτος, όλα ανήκουν στο παρελθόν και η Μάγκυ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του παιχνιδιού έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μεταξύ των άλλων συνεργασιών της, αυτή την περίοδο την βρίσκεις στην Taverna at Bios την οποία έχει μετατρέψει σε ιταλική τρατορία.
Επέλεξα να την τιμήσω από την πρώτη εβδομάδα κιόλας που ξεκίνησε η συνεργασία της, και μάλιστα την Ημέρα των Ερωτευμένων. Πήρα τον Βαλεντίνο μου και για να τον πείσω να ζήσουμε έστω και για δυο ώρες σαν δύο ερωτευμένα ιταλάκια χωμένα μέσα σε μια μικρή τρατορία, του είπα ότι θα φάμε από τα χεράκια της Μάγκυς.
Ε, και πήγαμε. Και φάγαμε του σκασμού… σαν Έλληνες. Σου γράφω τι πήραμε να ξέρεις τι θα παραγγείλεις κι εσύ:
Σαλάτα από βραστά λαχανικά με καρύδια, σάλτσα αντζούγιας και κάπαρη. Απλά όνειρο. Καμία γεύση δεν καπέλωνε την άλλη.
Από τα πρώτα, τη ζεστή πολέντα με σάλτσα από κοκκινιστά λουκάνικά και φρέσκα μυρωδικά. Μην στο παίζω έξυπνη. Κι εγώ πριν την παραγγείλω ρώτησα τι είναι η πολέντα. Αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Δεν ήθελα να το μάθω, να το φάω ήθελα και ήταν και πολύ νόστιμο!
Συνεχίσαμε με τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια (polpette λέγονται στα ιταλικά, να ξέρετε, κι εγώ έτσι τα παρήγγειλα) με σταφίδες και κουκουνάρι και κόκκινη σάλτσα. Ακόμα τα νιώθω στο στόμα μου.
Ακόμα νιώθω στο στόμα μου βέβαια και τα λαζάνια με το σιγομαγειρεμένο ραγού και τη μπεσαμέλ. Και να φανταστείς ότι εγώ ούτε να τη μυρίσω τη μπεσαμέλ, αλλά εδώ έγλειψα και το πιρούνι.
Έκλεισα το αλά ιταλικά ρομαντικό δείπνο μου με τη γλυκιά χειροποίητη τάρτα με ρικότα και πραλίνα φουντουκιού.
Και κάπως έτσι κατάλαβα γιατί μισούσαν όλοι τη Μάγκυ πέρυσι: Διότι πολύ απλά ό, τι μαγειρεύει είναι delizioso!
Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις ότι πετάγεσαι από τη μία άκρη της Ιταλίας στην άλλη με μία μόνο μπουκιά να ξέρεις ότι η Μάγκυ θα μαγειρεύει στην Taverna at Bios μέχρι και τις 15 Μαρτίου.
*Taverna at Bios, Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος (είσοδος από Σαλαμίνος), 1ος όροφος, 21 0342 5335
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.