- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τηγανητό χταπόδι στο Ταξιδεύοντας
Ο Νώντας ήταν ένας ευρηματικός καπετάνιος από τη Σύρο. Και καθώς έβγαινε με την ψαρόβαρκά του στα ανοιχτά και έμενε εκεί ολόκληρα μερόνυχτα, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να μαγειρέψει τα δεκάδες χταπόδια που έπιανε. Το μόνο που είχε µαζί του ήταν ένα τηγάνι. Κι έτσι εφηύρε το τηγανητό χταπόδι, τη συνταγή που δοξάζεται καθημερινά στο Ταξιδεύοντας. Δεν φαντάζεσαι νοστιµιά!
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368 & Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία, 2106201572
Στρείδια και αστακός στο Brunello
Η ωραία ιταλική γωνιά του Κολωνακίου αυτή τη Σαρακοστή έρχεται με μια τέλεια ιδέα: κάθε Τρίτη μπορείς να συνδυάσεις ολόφρεσκα στρείδια Fine de Claire και αστακούς από την Ελλάδα µε κρασιά που έχει επιλέξει ο γνωστός sommelier Γιώργος Λούκας.
Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 2107248889
Ψητό χταπόδι με φάβα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Το μεγάλο στοίχημα στη φάβα είναι η σωστή πρώτη ύλη. Εδώ η φάβα είναι βιολογική, έρχεται κατευθείαν από τη Σχοινούσα (είναι μάλιστα δικής τους παραγωγής) και σερβίρεται µε κάπαρη Κιμώλου και λιαστή ντομάτα. Όταν όμως συνδυάζεται µε το ψητό χταπόδι, φτιάχνει ένα πιάτο που σε στέλνει στον Παράδεισο. Καθόλου τυχαία. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες ξέρει το φρέσκο ψάρι και κάθε μεζέ της θάλασσας απ' έξω και ανακατωτά.
Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240
Μύδια teriyaki στην Ψαρού
Αν σου αρέσουν οι πειραµατισµοί, αυτό το πιάτο είναι για εσένα. Νοµίζω ότι κάθε φορά που το µαγειρεύει η Ψαρού, γλείφει τα µουστάκια της.
Λαζαράκη 14 & Δούσµανη 10, Γλυφάδα, 2109680040
Γαρίδες στο Ψητό Ιχθύος
Η κυκλαδίτικη ψαροταβέρνα της Ηλιούπολης (που διαθέτει και ιχθυοπωλείο) δεν αστειεύεται µε τις γαρίδες. Θα τις δοκιμάσεις σκέτες ή µέσα στην πιο πληθωρική γαριδομακαρονάδα που έχεις φάει ποτέ.
Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ηλιούπολη, 2109957997
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.