Θεματα

5 τέλειοι μεζέδες για το θαλασσινό τραπέζι

Από 5 αγαπημένα εστιατόρια

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 693
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
598.jpg

Τηγανητό χταπόδι στο Ταξιδεύοντας
Ο Νώντας ήταν ένας ευρηματικός καπετάνιος από τη Σύρο. Και καθώς έβγαινε με την ψαρόβαρκά του στα ανοιχτά και έμενε εκεί ολόκληρα μερόνυχτα, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να μαγειρέψει τα δεκάδες χταπόδια που έπιανε. Το μόνο που είχε µαζί του ήταν ένα τηγάνι. Κι έτσι εφηύρε το τηγανητό χταπόδι, τη συνταγή που δοξάζεται καθημερινά στο Ταξιδεύοντας. Δεν φαντάζεσαι νοστιµιά!

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368 & Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία, 2106201572


Στρείδια και αστακός στο Brunello
Η ωραία ιταλική γωνιά του Κολωνακίου αυτή τη Σαρακοστή έρχεται με μια τέλεια ιδέα: κάθε Τρίτη μπορείς να συνδυάσεις ολόφρεσκα στρείδια Fine de Claire και αστακούς από την Ελλάδα µε κρασιά που έχει επιλέξει ο γνωστός sommelier Γιώργος Λούκας.

Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 2107248889


Ψητό χταπόδι με φάβα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Το μεγάλο στοίχημα στη φάβα είναι η σωστή πρώτη ύλη. Εδώ η φάβα είναι βιολογική, έρχεται κατευθείαν από τη Σχοινούσα (είναι μάλιστα δικής τους παραγωγής) και σερβίρεται µε κάπαρη Κιμώλου και λιαστή ντομάτα. Όταν όμως συνδυάζεται µε το ψητό χταπόδι, φτιάχνει ένα πιάτο που σε στέλνει στον Παράδεισο. Καθόλου τυχαία. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες ξέρει το φρέσκο ψάρι και κάθε μεζέ της θάλασσας απ' έξω και ανακατωτά.

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240


Μύδια teriyaki στην Ψαρού
Αν σου αρέσουν οι πειραµατισµοί, αυτό το πιάτο είναι για εσένα. Νοµίζω ότι κάθε φορά που το µαγειρεύει η Ψαρού, γλείφει τα µουστάκια της.

Λαζαράκη 14 & Δούσµανη 10, Γλυφάδα, 2109680040


Γαρίδες στο Ψητό Ιχθύος
Η κυκλαδίτικη ψαροταβέρνα της Ηλιούπολης (που διαθέτει και ιχθυοπωλείο) δεν αστειεύεται µε τις γαρίδες. Θα τις δοκιμάσεις σκέτες ή µέσα στην πιο πληθωρική γαριδομακαρονάδα που έχεις φάει ποτέ.

Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ηλιούπολη, 2109957997

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.