- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Η ομάδα του Aleria αναλαμβάνει το Walla Walla της Αρχελάου
Με έντονο οινικό χαρακτήρα και comfort food από τον Γκίκα Ξενάκη
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![anoigma.jpg anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/03/04/anoigma.jpg)
Γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου το Walla Walla έκλεισε, για μια ανακαίνιση όπως ενημέρωσε το κοινό του. Οι πόρτες του όμως πολύ γρήγορα ξανάνοιξαν με λίγες μεν αλλαγές στο ντεκόρ αλλά με τρανταχτά και άκρως ενδιαφέροντα νέα ως προς τη διεύθυνση της κουζίνας αλλά και συνολικά του εστιατορίου.
Τα ηνία τώρα πια αναλαμβάνουν ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης, ο Γκίκας Ξενάκης και η ομάδα του Aleria, ενός από τα καλύτερα, κατά γενική ομολογία, εστιατόρια της Αθήνας! Όλοι τους έχουν σκοπό να τονώσουν ακόμη περισσότερο τον οινικό του προσανατολισμό ενώ ο Γκίκας Ξενάκης προσθέτει το εξαιρετικό του ταλέντο στήνοντας την κάρτα του φαγητού. Τα πιάτα έχουν το στίγμα του comfort food, προωθούν τη λογική του «μοιράσματος» και σίγουρα πλαισιώνουν ιδανικά το κρασί που παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Η ομάδα αποτελείται και από εξαιρετικά εκπαιδευμένους σερβιτόρους – sommelier, όλοι τους άνθρωποι που αγαπούν με πάθος το καλό κρασί, το έχουν σπουδάσει και μπορούν να κατευθύνουν σωστά το κοινό ώστε να χαρεί τη μεγάλη, αποτελούμενη από εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, λίστα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, οι αλλαγές φέρνουν την περίφημη, πάντα ζωντανή Αρχελάου και πάλι στο προσκήνιο, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες…
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107230832
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.