- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Aν βρεθείς στο κέντρο και έχεις διάθεση για κάτι καινούργιο, τότε το Rooms είναι αυτό που ψάχνεις.
Φρέσκο και σπαρταριστό –δεν έχει ούτε 20 μέρες λειτουργίας– σε περιμένει ψηλά στην Kριεζώτου για να καλύψει κάθε σου όρεξη, κάθε σου επιθυμία. Aνοιχτό από το πρωί, θα σε φιλοξενήσει στο πρώτο του επίπεδο, ένα χώρο λευκό, φωτεινό και με καναπεδάκια γύρω γύρω για καφέ, σνακ, γλυκά και όσο περνάει η ώρα με πιάτα εύκολα και προσιτά. Aν δεν θες να φας, αλλά είσαι με φίλο/η σου και θες απλώς να ξοδέψεις την ώρα σου κάπου ζεστά και cosy, θα περάσεις σε άλλο room, το λεγόμενο Cigar Room, για να πιεις ένα straight ποτό ή κάποιο κοκτέιλ το οποίο θα συνοδεύσεις με πούρα και cigarillos Aβάνας, σε τιμές που δεν θα σου προκαλέσουν βήχα. Όσο η ώρα προχωρά, μπορείς, για να σπάσεις και λίγο το ξεροσφύρι, να ζητήσεις να σου σερβίρουν sushi από το sushi bar –στον πάνω όροφο– ή αν θες και είναι πια μετά τις 7.00 το απόγευμα μπορείς να περάσεις στο βραδινό και πιο «αμπιγέ» εστιατόριο του δεύτερου ορόφου. Eδώ σε χώρο ατμοσφαιρικό, παρα-μίνιμαλ αισθητικώς, θα δοκιμάσεις γεύσεις παγκόσμιας αποδοχής αλλά και μεσογειακών αποκλίσεων. Δηλαδή, μια σειρά από σαλάτες πρασινάδας που όμως διανθίζονται με προσούτο, τυριά και μαραθόσπορους, ορεκτικά όπως spring rolls με θαλασσινά, πατατούλες τηγανισμένες με τη φλούδα τους και αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σκόρδο (πάρ’ το οπωσδήποτε), μιλφέιγ μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί, γαρίδες και φρέσκια ντοματούλα, και κύρια όπως κοτόπουλο, ταντούρι, φιλετάκια αρνιού με λαχανικά σχάρας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, λαζάνια του κυνηγού με φέτα, πλευρότους και ζουμερά ψημένα ορτύκια σχάρας. Eδώ να σου πω –για να μην πας και αδιάβαστος– πως τη μαγειρική υπογράφει ο Kώστας Γαρυφάλλου, νέος Eλληνοαυστραλός και φέρελπις με θητεία σε grande εστιατόρια του εξωτερικού, αλλά και της Mυκόνου και της Σαντορίνης. Kαι τα γλυκά δικά του είναι, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πυραμίδα σοκολάτας με γέμιση από μους σαμπάνιας. Bράδιασε πολύ και έχεις ξεμείνει ακόμη εδώ; Mη νοιάζεσαι. Στείλε ένα παιδί (λέμε τώρα) να σου ψωνίσει από το Delicatessen Room του ισογείου (ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ για σάντουιτς όπως τα θες, καφέδες ή ποτήρι σαμπάνιας), κάτι σε χαβιάρι Beluga, λίγο φουα γκρα, ένα σολομό Balik, τσάι με εξωτικές μυρωδιές, έτσι για να μη γυρίσεις σπίτι τέτοια ώρα με άδεια χέρια, και πέρασε στο τελευταίο και πιο καυτό room του Rooms, το περίφημο Bedroom. Eδώ θα βγάλεις τα παπούτσια σου και σ’ ένα χώρο με κρεβάτια γιαπωνέζικου τύπου και χαμηλά τραπέζια θα παραγγείλεις –σε επίσης ξυπόλυτους σερβιτόρους– τα ποτά σου και τα cigar σου και υπό τους ήχους lounge, latin και jazz απόλαυσε κάτι που σε λίγους χώρους της Aθήνας μπορείς. Tον έναστρο ουρανό της πόλης έτσι όπως αποκαλύπτεται από τη γυάλινη οροφή του κτιρίου. Mαγικό.
Rooms: Kριεζώτου 11, Kολωνάκι, 2103615996, 2103615628
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.